EĞİTİM 2.11.2021 19:44:36 0

“3600 Hepinize Hayırlı Olsun”

Eğitim Bir-Sen İstanbul 5 nolu Şube, okul müdürleriyle Beykent Okyanus Koleji’nde düzenlenen kahvaltılı toplantıda bir araya geldi.

“3600 Hepinize Hayırlı Olsun”

Eğitim Bir-Sen Beylikdüzü’nde Müdürlerle Buluştu

Eğitim Bir-Sen İstanbul 5 nolu Şube, okul müdürleriyle Beykent Okyanus Koleji’nde düzenlenen kahvaltılı toplantıda bir araya geldi.

“En Çok Üye Artışı Bizde Oldu”

Toplantının açılış konuşmasını yapan Eğitim Bir-Sen Beylikdüzü İlçe Başkanı Ekrem Bakırtaş; “ 2020’de 974 olan üye sayımızı, 2021’de 1001’e çıkarttık ve dört basamaklı sayılara geçme hedefimizi gerçekleştirdik. Beylikdüzü’nde son bir yılda en çok üye artışı bizde oldu. Bu üye artışında emeği geçen Beylikdüzü Eğitim Bir-Sen ilçe yönetimindeki arkadaşlarıma, Şube Başkanımız Yusuf Sabaz’a, Bakan Vekili Âdem Özer’e ve ne zaman arasak bize üye kazandıran, görevlerine devam eden değerli müdür arkadaşlarıma teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyorum. Göreve yeni gelen müdür arkadaşlarımın da yeni görevleri hayırlı uğurlu olsun, okullarımız, ilçemiz ve ülkemiz için hayırlı hizmetler diliyorum. Her zaman yanımızda olan Beylikdüzü İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Yafes Bakırcı’ya, Şube müdürleri İdris Karakabak, Enver Hacısalihoğlu, Mustafa Koç ve burada olmayan diğer arkadaşlara da destekleri için teşekkür ediyorum. Son olarak bugün bizleri burada ağırlayan başta Beykent Okyanus Koleji Müdürü Kazım Yakut olmak üzere kolejin değerli yetkililerine de teşekkür ediyorum, hepiniz hoş geldiniz” dedi.

“Yaptığınız Fedakârlıkları Çok İyi Biliyorum”

Eğitimcilerin yaşadıkları zorluklara değinen Beylikdüzü İlçe Milli Eğitim Müdürü Yafes Bakırcı; "Uzun bir aradan sonra bu yıl çok zor bir başlangıcı hep beraber gerçekleştirdik. 64 okulumuzda 77 bin 400 öğrencimiz ve yaklaşık özel okulları saymazsak 2770 öğretmenimizle bu yıl Beylikdüzü’nde bismillah deyip çok zor bir sürece hep beraber başladık. Tabi Beylikdüzü çok dinamik, nüfusu çok hızlı artan, sürekli öğrencisi diğer ilçelerden de gelen öğrencilerle artan bir ilçe olduğumuz için birçoğumuzun okullarda bu dönemde çektiğiniz zorlukları, aldığınız rolleri ve yaptığınız fedakârlıkları çok iyi biliyorum arkadaşlar. Gerçekten her ilçenin kendine özgü bir takim zorlukları var ama Beylikdüzü’nünde bu zorluğunun sizler ve bizler açısından çok kolay olmadığını çok iyi biliyorum. Sınıf sayılarımız arttı, özellikle son zamanlarda yabancı uyruklu öğrencilerin ilçemize çok fazla rağbet etmesinin getirdiği bir takım zorlukların farkındayız.

Eğitim Bir-Sen’de Sadece Sendika Değil

2770 öğretmenin bin tanesinin Eğitim Bir-Sen’li olduğunu düşünürsek bu manada bu sorunların bir kısmının çözüm noktasında da bu konuda rol alacak arkadaşlarımızla beraber bu yükü kaldıracağımızı görmekteyiz. Eğitim Bir-Sen sendikası rahmetli Akif abiyi yakından tanıyan biri olarak kurulduğu günden bugüne kadar birçok alanda sorumluluk almış, birçok alanda var olmuş bir sendikadır. Öğretmen sadece derse girip ders veren değil, çevresini aydınlatan, ülkeye yön veren birçok manada sorumluluk alan kişiyse eğer Eğitim Bir-Sen’de sadece sendika değil, birçok manada rol alan, milli manevi değerlerin her zaman savunucusu, mazlumun yanında ve zalimin karsısında bir öğretmenin, bir aydının olması gerektiği gibi her zaman duruş gösteren bir sendika olmuştur. Buna hep beraber bizler de şahitlik etmişizdir. Ben bu güzel toplantının hayırlara vesile olmasını diliyorum ve güzel davetlerinden dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

“Hepimiz Bu Camianın Birer Ferdiyiz”

Eğitim Bir-Sen Kurucu İlçe Başkanı ve Şube Başkan Vekili Âdem Özer; “Söze biz bu ilçeyi kurduğumuz zaman diye başlayacağım ama yaşımız ortaya çıkacak, gerçi tesellimiz var bizden eskilerde hala var. Bu sendikayı 2000’li yıllardan bugüne birlikte çalışarak, didinerek getirdik. Sendikamız için okul okul gezdik, daha Beylikdüzü kurulmadan önce dağ, tepe ve birçok düzgün olamayan yollarda sendikanın teşkilatlanması için çalıştık. Birlikte büyüyerek bugüne geldiğimizi unutmadan teşkilat olarak hepimizin yükü birlikte omuzlamamız gerekiyor çünkü ne kadar güçlüysek o kadar etkili ve yetkiliyiz. Bir de şunu söylemek istiyorum malum pandemi sürecindeyiz, bu süreçte pek çok arkadaşımız rahatsızlandı, kaybettiğimiz arkadaşlarımız oldu kendilerini rahmetle anıyorum. Pandemi dolayısıyla pek çoğunun cenazesine bile gidemedik. Burada dostluğun, arkadaşlığın ve kardeşliğin kıymeti ortaya çıkıyor. Hepimiz bu camianın birer ferdiyiz. Ben bu sürecin iyi değerlendirerek birlik, beraberlik içinde samimi ve dostane ilişkilerin devam etmesi dileğinde bulunuyorum” dedi.

“3600 Hepinize Hayırlı Olsun”

Eğitimcilere müjde veren Eğitim Bir-Sen 5 nolu Şube Başkanı Yusuf Sabaz; "Refah payı yerine toplu sözleşme primini arttırdık, bir şey daha eksik kaldı oda seyyanen zam konusudur. Bu konu üzerinde bastırdık ve bize dediler ki acele etmeyin 3600 u buraya koymayalım biz şartlara göre bakalım ne zaman çıkarabiliriz çünkü çok önemli bir külfet dediler bizde buna hayır 3600 kırmızıçizgimiz dedik. Yani emekliliğe bile yaramayan seyyanen zam mı yoksa 3600 mü biz 3600 den yana tavır koyduk ve bu pazarlık burada noktalandı. Eksik kalan 2 3 konu vardı, sınıf öğretmenlerinin saat mevzusu. Anaokulu öğretmenlerine 2 saat alındı, sınıf öğretmenlerine 2 saat ve rehber öğretmenlerine yine 2 saat alındı. Biz Türkiye’nin belki de demokratik olarak seçim yapılan tek kurumuyuz. Bizim bütün aşamalarımız hep seçimle olur. Dolayısıyla bize bu manada ne siyaset müdahale edebilir ne de baksa birileri. Ancak siz müdahale edebilirsiniz, biz bu yüzden güçlüyüz. 3600 hepinize hayırlı olsun” dedi.

“Her Zaman Yanımızda Oldular”

Toplantıya ev sahipliği yapan Beykent Okyanus Koleji Müdürü Kazım Yakut; “İlçe Milli Eğitim Müdürü, şube müdürleri ve okul müdürleri hepiniz hoş geldiniz, sefalar getirdiniz ve bizi onurlandırdınız. Ev sahibi olarak bir kusurumuz olduysa affınıza sığınırız, toplantı bitiminde herkese çam sakızı çoban armağanı hediye verilecektir. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak bize verdikleri destekleriyle her zaman yanımızda oldukları için kendilerine teşekkür ediyorum” dedi.


START TV / START TÜRK

Albayrak'tan Kıyamet Alametleri..!
Akgün, Okul Arazisini Konuta Çevirdiler.
Eski Muhtar'dan Özlü Sözler
Beşyüz Kişi Adına Beşyüz Fidan
Buda Tek Sınıflık Okul,
Aktan; Memurun Güven Kapısıyız..!
Tüm videolar...

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.