EĞİTİM 14.12.2018 18:04:15 0

Akademik Yaklaşım, Geliştiriliyor..!

İl Millî Eğitim Müdürlüğümüzün kolektif akademik aklı yansıtan İstanbul Öğretmen Akademileri alanına yeni eklenen Makale Paylaşım Günleri devam ediyor.

Akademik Yaklaşım, Geliştiriliyor..!

İl Millî Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, doktora öğrenimini tamamlayan öğretmenlerle İstanbul Erkek Lisesi’nde Ekim ayında bir araya geldi. Burada öğretmenlerle akademik birikimlerini sunmaları çerçevesinde makale paylaşım günleri düzenlenmesi kararı alındı.

Buluşmada İl Millî Eğitim Müdürü Yazıcı, eğitimcilerin, değişen dünya şartlarında eğitim ortamlarının iyileştirilmesi ve eğitim sorunlarının çözümüne yönelik sorumluluk almaları, yenilikçi çözümler üretmeleri üzerinde durdu. Kültür ve sanatı da içerecek şekilde ortak iyi için mücadelenin büyük önem taşıdığını vurguladı. Bu doğrultuda, öğretmenlerin kendi potansiyellerini ortaya çıkarmaları amacıyla akademik makale paylaşımının önemini deneyimlerine dayanarak anlattı.

Eğitim, Kültür ve Sanat

Disiplinlerarası bir yaklaşımla öğretmenlerin ve öğrencilerin hayat boyu ihtiyaç duydukları bilgi ve becerileri kazanabilmeleri, kültürel ve sanatsal donanımları için gerekli olan akademik içerikli etkinlikler devam ediyor.

Öğretmenlerin ufkunu açacak Makale Paylaşım Günleri kapsamında, Şube Müdürümüz Turgay Kaymakçı, İl Müdürlüğümüz binasında yönetişim odaklı bir sunum yaptı. Müdürlüğümüz yöneticilerinin katılımcı olduğu sunumda, doğru iletişim, empati kurma gibi başlıklar yer aldı. 

Dr. Özgür Şimşek, 11 Aralık’ta Sultanbeyli Hasan Ali Yücel Ortaokulu Konferans Salonunda, “Öğrenme Sitilleri ve Ders Tasarımı” konusunu işlediği makalesini paylaştı.

Dr. İlham Köse 12 Aralık’ta Üsküdar Halide Edip Adıvar Anadolu Lisesi konferans salonunda, “Dîvânlarda Yasak Meyve” odaklı metnini paylaştı. Dr. Gültekin Göçmen “Uluslararası Bakalorya Diploma Programının Uluslararası Anlayış Geliştirmeye Katkısı: Türkiye Örneği” başlığıyla 13 Aralık’ta Pertevniyal Lisesi Hüseyin Vassaf Toplantı Salonunda sunumunu yaptı.

Dr. Başak Kök ise 13 Aralık’ta Ataşehir Yunus Emre İş Uygulama Okulunda “Özel Yetenekli Öğrencilerde Farklılaştırılmış Öğretim ve Etkileri”ni anlattı. Dr. Bekir Hergüner ise, Ümraniye Nevzat Ayaz Anadolu Lisesi´nde “Öyküde Kent, Kentleşme ve Kentlileşme Görünümleri”  başlıklı sunumunu gerçekleştirdi.

Bugün Ümraniye Nevzat Ayaz Anadolu Lisesi’nde Dr. Alp Özener,  “Eleştirel ve Toplumsal Müzik Söyleşileri”  hakkında konuşacak.  Makale Paylaşım Günleri kapsamında Dr. Celal Fedai, bugün 17.00-19.00 saatleri arasında Cağaloğlu Anadolu Lisesi Konferans Salonunda olacak.  Fedai, “İsmet Özel’in 1965-1975 Dönemi Şiirlerinde Siyasî Olaylara ve Halka Bakışı”nı sunacak.

Makale Paylaşım Günleri boyunca birbirimizden öğrenecek, birlikte uygulayacak ve akademik yaklaşımın yaygınlaşmasına aracı olacağız. Makale Paylaşım Günleri, bunlarla sınırlı kalmayacak; sonuç değil süreç odaklı, akademik beceriler ile birlikte diğer gelişim alanlarını dikkate alan bir perspektifle devam edecek.


START TV / START TÜRK

Albayrak'tan Kıyamet Alametleri..!
Akgün, Okul Arazisini Konuta Çevirdiler.
Eski Muhtar'dan Özlü Sözler
Beşyüz Kişi Adına Beşyüz Fidan
Buda Tek Sınıflık Okul,
Aktan; Memurun Güven Kapısıyız..!
Tüm videolar...

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.