EĞİTİM 15.10.2019 09:24:07 0

Akçansa Fatih Sultan Mehmet Ortaokulu Tamamladı!

İstanbul, Büyükçekmece Akçansa Fatih Sultan Mehmet Ortaokulu  Ağustos 2017-  Ağustos 2019 dönemi  Erasmus+ Avrupa Birliği projeleri kapsamında ‘’Let’s be a rainbow!’’ isimli projesini başarıyla tamamladı.

Akçansa Fatih Sultan Mehmet Ortaokulu  Tamamladı!

Akçansa Fatih Sultan Mehmet Ortaokulu  Tamamladı!

İstanbul, Büyükçekmece Akçansa Fatih Sultan Mehmet Ortaokulu  Ağustos 2017-  Ağustos 2019 dönemi  Erasmus+ Avrupa Birliği projeleri kapsamında ‘’Let’s be a rainbow!’’ isimli projesini başarıyla tamamladı.

Akçansa Fatih Sultan Mehmet Ortaokulu ,Proje kapsamında Romanya koordinatörlüğünde Türkiye, Portekiz, İtalya ve İsveç ülkelerinden ortak okulların öğrenci ve öğretmenleriyle birlikte toplam 100 katılımcının katkılarıyla pek çok hedef gerçekleştirdi.  Proje hedefleri arasında; gerçek hayatta insani değerleri geliştirmek,  farklılıklara hoşgörülü olmak, benzerliklerimizin farkına varmak, tüm katılımcılarda hoşgörü ve empati duygularını en üst seviyeye ulaştırmak ve bununla birlikte öğrencilerin dilsel, sosyal, dijital ve iletişim becerilerini daha da ilerletmek.

Kültürler Tanıtıldı

Projeye katılan tüm ögretmen ve öğrenciler ortak ülkelerin kültürel, tarihi özellikleri, okullarındaki eğitim sistemleri ve öğretim yöntemleri hakkında bilgi edindiler. Projenin İsveçli ortağı Montessori temalı eğitim veren bir okul olduğu için yürütmekte oldukları eğitim öğretim modellerini yakından inceleme fırsatı buldular ve pratikte nasıl işlediğini yerinden gördüler.  ‘’let’s be a rainbow!’’ isimli projenin final ürünleri olarak tiyatral oyunlar, proje internet sitesi, insan hakları temalı çocuk kulüp evi, anketler, sanatsal çalışmalar, çeşitli workshoplar sergilenirken çok kapsamlı bir e-broşür hazırlandı. Bu hazırlanan broşürde her ülkenin kendi dilinde ve iletişim dili olan İngilizce de; her ülkenin tarihini, yemek kültürünü, geleneksel sporlarını, müziğini, halk oyunlarını ve yemeklerini anlatan bölümler hazırlandı.

Proje final çıktılarının bulunduğu pdf dosyasına aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz

      http://akcansafsm.meb.k12.tr/icerikler/lets-be-a-rainbow-erasmus-projesimizin-brosuru_7843646.html

Proje boyunca neler yapıldığını gösteren çok kapsamlı çalışmalarımıza aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

https://sites.google.com/prod/view/rainbowfive

 


START TV / START TÜRK

Albayrak'tan Kıyamet Alametleri..!
Akgün, Okul Arazisini Konuta Çevirdiler.
Eski Muhtar'dan Özlü Sözler
Beşyüz Kişi Adına Beşyüz Fidan
Buda Tek Sınıflık Okul,
Aktan; Memurun Güven Kapısıyız..!
Tüm videolar...

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.