GÜNDEM 29.12.2021 17:50:53 0

Akçansa Sertifikası’nı Altın Seviyeye Yükseltti

Akçansa Büyükçekmece Fabrikası, Uluslararası Beton Sürdürülebilirlik Konseyi tarafından düzenlenen ‘Kaynakların Sorumlu Kullanımı Sertifikası’nı, gümüş seviyeden altın seviyeye yükseltti.

Akçansa Sertifikası’nı Altın Seviyeye Yükseltti

Akçansa Büyükçekmece Fabrikası ‘Kaynakların Sorumlu Kullanımı Sertifikası’nı Altın Seviyeye Yükseltti

 

Akçansa Büyükçekmece Fabrikası, Uluslararası Beton Sürdürülebilirlik Konseyi tarafından düzenlenen ‘Kaynakların Sorumlu Kullanımı Sertifikası’nı, gümüş seviyeden altın seviyeye yükseltti.

 

Kurumun Çanakkale Fabrikası da ‘Altın’ seviye sertifikaya sahip bulunuyor. Akçansa böylece iki fabrikası birden altın seviyede ‘Kaynakların Sorumlu Kullanımı Sertifikası’ alan ilk çimento şirketi oldu.

 

Kaynakların verimli şekilde kullanılmasına yönelik çalışmalar yürüten, bu çerçevede sektöründe farkındalık oluşturmayı amaçlayan Akçansa’nın faaliyetleri uluslararası alanda takdir görmeye devam ediyor.

 

2018 yılında çimento sektöründe Türkiye’de ilk defa sertifika almaya hak kazanan Akçansa Büyükçekmece Fabrikası, Uluslararası Beton Sürdürülebilirlik Konseyi’nin belirlediği standartlar doğrultusunda Türkiye Hazır Beton Birliği Kalite Güvence Sistemi İktisadi İşletmesi (KGS) tarafından yapılan bağımsız denetim sonucunda sertifikasını altın seviyesine yükseltti.

 

Büyükçekmece Fabrikası’nın yanı sıra Akçansa Çanakkale Fabrikası da Türkiye’de ‘Altın’ seviye sertifikaya sahip olan ilk çimento fabrikası. Böylelikle Akçansa, Türkiye’de iki fabrikası birden altın seviyede ‘Kaynakların Sorumlu Kullanımı Sertifikası’na sahip olan ilk çimento şirketi oldu.

 

Gebze Hazır Beton Tesisi de Altın Seviyede Sertifikaya Sahip Oldu

 

Akçansa’nın Betonsa markasıyla faaliyet gösterdiği Gebze Hazır Beton Tesisi de ‘Kaynakların Sorumlu Kullanımı Sertifikası’nı altın seviyeye taşıdı. Tesis, Beton Sürdürülebilirlik Konseyi tarafından belgelendirilen Türkiye’deki ilk tesis olma özelliği de taşıyor.

 

“Sürdürülebilir geleceğin yapı taşı olma hedefiyle çalışıyoruz”

 

Akçansa Genel Müdürü M. Zeki Kanadıkırık, konuya ilişkin şunları söyledi: “Sektörümüz için sorumlu kaynak kullanımı çok önemli bir konu. 2030 Sürdürülebilirlik Hedeflerimizde de yer aldığı şekilde, alternatif kaynakları daha fazla kullanmaya çalışıyoruz. Benimsemiş olduğumuz döngüsel ekonomi yaklaşımımız doğrultusunda fabrikalarımızda yılda ortalama 500 bin ton atığı alternatif kaynak olarak kullanarak ekonomimize geri kazandırıyoruz.  Son 5 yılda İstanbul’un 1 milyon ton atığını alternatif yakıt olarak kullanarak enerji geri kazanımını sağladık. Örnek sürdürülebilirlik yaklaşımı ve uygulamalarımızı, ekosistemimize de yayarak sektörün dönüşümüne destek olmayı amaçlıyoruz. Bu çabalarımızın sonucunu almamız, ‘Sürdürülebilir geleceğin yapı taşı’ olma iddiamızı güçlendiriyor”.


START TV / START TÜRK

Albayrak'tan Kıyamet Alametleri..!
Akgün, Okul Arazisini Konuta Çevirdiler.
Eski Muhtar'dan Özlü Sözler
Beşyüz Kişi Adına Beşyüz Fidan
Buda Tek Sınıflık Okul,
Aktan; Memurun Güven Kapısıyız..!
Tüm videolar...

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.