EĞİTİM 3.12.2021 15:21:22 0

Amacımız Para Kazanmak Değil, Daha İyi Eğitim Vermek

Özel Cahit Arf Eğitim Kurumları Kurucu Genel Müdürü Nilgün Albar, Türkiye’de tek olan eğitim sistemiyle eğitime yenilik getirerek, ‘eğitimde bir numara olacağız’ dedi.

Amacımız Para Kazanmak Değil, Daha İyi Eğitim Vermek

Amacımız Para Kazanmak Değil, Daha İyi Eğitim Vermek

Özel Cahit Arf Eğitim Kurumları Kurucu Genel Müdürü Nilgün Albar, Türkiye’de tek olan eğitim sistemiyle eğitime yenilik getirerek, ‘eğitimde bir numara olacağız’ dedi.

“1 Numara Olmayı Hedefledik”

Türkiye’de tek olan yeni eğitim sistemini anlatan Özel Cahit Arf Eğitim Kurumları Kurucu Genel Müdürü Nilgün Albar; Birçok müfettişimiz ile birlikte birçok kez yurt dışına gidip geldim oradaki eğitim sistemini çok iyi biliyorum. Bir kaç ülkede kardeş okulumuz vardı, onlar nasıl bir sistem uyguluyorlar diye araştırma yaptım. Milli Eğitim Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığından emekli olduktan sonra bir kurum açma gereği duydum çünkü uzaktan eğitimde maalesef başarısız olduk çünkü teknolojik imkânı kısıtlı tek bilgisayarlı veya tek tabletli ama 2 veya 3 öğrencili evlerimiz hatta hiç interneti olmayan evlerimiz var. Bu yüzden biz en iyisini yapmak istedik ve İstanbul'da 1 numara olmayı hedefledik. Japonya, Kanada, Finlandiya’daki devlet okullarında uygulanan eğitim sistemlerinden aldığımız eğitim sistemiyle ve her şeyin nasıl en iyisini yapabiliriz düşüncesiyle yola çıktık. Kurumumuzda her bir çocuğumuz 750 saat sınıf dersi alıyor ve 150 saat bire bir ders alıyor. Bu İstanbul’da ve hatta Türkiye’de hiçbir kurumda yok.

“Başarısızlığı Kabul Etmiyoruz”

Çocuğumuz ilk etapta bir hafta bire bir sınıf dersi görüyor, daha sonra deneme sınavına giriyor. Deneme sınavında başarısız olduğu sorular anlaşmalı olduğumuz yayın evine gidiyor ve yayın evinden tekrar dergi olarak geri geliyor. Çocuğumuzun başarısız olduğu konu ve soruların üzerine düşerek başarısını ikiye katlıyoruz. Bir ay sonunda ise çocuğun ay boyunca çözemediği sorular özel bir kitap halinde tekrar geliyor. Başarısızlığı kabul etmiyoruz.

Velilere Psikolog Hizmeti

Bireysel eğitim sistemimizde yoğunlukla bire bir ders alan çocuklarımız var. Bunun yanında rehberlik hizmetimiz ve psikologumuz var çünkü 2 yıldan beri hem çocuklarımız hem de velilerimiz çok zor günler geçirdiler. Psikologumuz önce velilerimizle başlıyor görüşmeye, daha sonra öğrencilerimizle görüşüyor. Çocuk matematiği, fiziği veya kimyayı sevmiyor olabilir. Psikologumuz önce bunun nedenini araştırıyor ve bulduğu nedenler doğrultusunda çocuğun sevmediği dersleri sevmesini sağlayarak ikna ediyor. Eğitim sisteminde matematik olmazsa olmazımızdır.

 “Amacımız Para Kazanmak Değil”

Öğretmenlerimiz kendi alanlarında bir numaradır. Boğaziçi, İTÜ gibi üniversitelerden mezun olmuş öğretmenlerimiz var. Çocuklarımız istediği kadar, öğrenene kadar bire bir ders alabilir. Öğretmenlerimizin telefonları 24 saat açıktır ve bu konuda çocuklarımıza her zaman yardımcı oluyorlar. Çocuklara sınavlarda zaman kaybetmemesi için 2 tane hızlı okuma tekniği öğreten öğretmenimiz var. Çok yönlü bir eğitim veriyoruz. Bu sistemi uygulayan Türkiye’de tek kurumuz ve çok iddialıyız. Amacımız önce para kazanmak değil, daha iyi eğitim vermek ve daha iyi çocuklar yetiştirmek. Kendimizi geliştirmek için sürekli araştırmalar ve toplantılar düzenliyoruz” dedi.


START TV / START TÜRK

Albayrak'tan Kıyamet Alametleri..!
Akgün, Okul Arazisini Konuta Çevirdiler.
Eski Muhtar'dan Özlü Sözler
Beşyüz Kişi Adına Beşyüz Fidan
Buda Tek Sınıflık Okul,
Aktan; Memurun Güven Kapısıyız..!
Tüm videolar...

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.