EĞİTİM 15.04.2019 16:33:35 0

Anadolu Lisesi'nin Robot Takımından Büyük Başarı

Esenyurt Borusan Asım Kocabıyık Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi robotik kodlama çalışmalarıyla ismini duyurmaya devam ediyor.

Anadolu Lisesi

Esenyurt Borusan Asım Kocabıyık Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi robotik kodlama çalışmalarıyla ismini duyurmaya devam ediyor.

Start Tv’ye konuşan Borusan Asım Kocabıyık Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Hasan Kayaküçük, “Sosyal, kültürel, sportif çalışmalarımız dışında teknolojik çalışmalara da ağırlık vermekteyiz”dedi.

“Sosyal Sorumluluk Projelerimiz de Sürüyor”

Kayaküçük, “Robot çalışmalarıyla ilgili bir teknoloji klubü kurduk. Okulumuzda dört tane alanımız var; Bilişim Teknolojileri, Elektrik Elektornik Teknolojileri, Motorlu Araçlar ve Makine Teknolojileri alanları bunlar. Bu dört alandan seçtiğimiz öğrencilerimizle çalışmalarımıza başladık. Hem yurt içinde hem de yurt dışında yarışmalara katılıyoruz. Borusan Robotik Timi öğrencilerimizin çalışmaları haricinde bir de Ay Yıldız Robotik Takımını kurduk. Bu takımlarımızla hem yarışmalara katılıyoruz hem de sosyal sorumluluk projelerimizi sürdürüyoruz” ifadelerini kullandı.

“Kültürel Miras”

Borusan Asım Kocabıyık Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Hasan Kayaküçük şöyle devam etti: “İlk defa bu sene yarışmalara katıldı Ay Yıldız Robotik takımımız, İstanbul’da yapılan yarışmada en iyi tasarım ödülü aldık. Geçen sene Los Angeles’ta yarışmıştık ve 64 takım arasında çeyrek finalde 4. Olarak yarışmayı tamamladık. Ülkemizi bu şekilde temsil ettik. Sadece bu robot çalışmaları değil, yakın zamanda eğitim projesi kapsamında çok güzel faaliyetler yürütüyoruz. Bu faaliyetler 3 yıldır sürüyor. “Kültürel mirasımız” diye bir eğitimimiz var. Ulusal kalite eğitimi ödülünü aldık. Avrupa kalite etiketini aldık. Bir hafta önce de Milli Eğitim Bakanlığında Nisan ayının örnek projesi seçildi.

“Bu Sene de 120 Öğrenci Alacağız”

Bizde iki tür programı uygulanıyor. Biri, Anadolu Teknik programı, diğeri de Anadolu Meslek programı var. Anadolu teknik programı sınavla öğrenci aldığımız program türümüz. Geçen sene 120 öğrenci aldık. Bu sene de 120 alacağız aynı programla.

“TOBB’da Çalışma Önceliği Bizde”

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB)’un Milli Eğitim Bakanlığı ile yaptığı bir protokol var. 81 ilde 81 tane okul belirleyip hamiliğini TOBB yapacak. Bu anlamda da İstanbul’da seçilen tek okul Esenyurt Borusan Asım Kocabıyık Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’dir. Biz zaten sürekli sektörde çalışmak zorundayız. Okul sanayi iş birliğine çok önem veriyoruz. Bu anlamda bu işi artık TOBB ile yürüteceğiz. Başarılı öğrencilerimize TOBB burs verecektir. Mezun olan öğrencilerimizin TOBB’da çalışma önceliği olacak.”

 

 


START TV / START TÜRK

Albayrak'tan Kıyamet Alametleri..!
Akgün, Okul Arazisini Konuta Çevirdiler.
Eski Muhtar'dan Özlü Sözler
Beşyüz Kişi Adına Beşyüz Fidan
Buda Tek Sınıflık Okul,
Aktan; Memurun Güven Kapısıyız..!
Tüm videolar...

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.