GÜNDEM 17.07.2019 13:30:58 0

'Atılan O İmzalar'

PTT AŞ ve Yunus Emre Enstitüsü’nden Kültürlerarası İş Birliği

 PTT AŞ Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kenan Bozgeyik:

 

“Dünyadaki hizmet ağımızı Yunus Emre Enstitüsü ile paylaşacağız”

 

 

Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Şeref Ateş:

 

“PTT AŞ, Türkiye’yi dünyayla bağlayan bir kurumdur. Enstitümüz bu bağın manevi, kültür ve dil tarafını dolduracak”

 

 

PTT AŞ ile Yunus Emre Enstitüsü arasında uluslararası boyutta yürütülen bazı proje ve faaliyetler alanında iş birliğine gidilmek amacıyla protokol imzalandı.

 

Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi (PTT AŞ), Türk kültürünü, sanatını ve dilini yurtdışında temsil eden ve kültürlerarası bir köprü vazifesi gören Yunus Emre Enstitüsü ile imzaladığı iş birliği protokolü kapsamında enstitünün faaliyetlerini geniş hizmet ağı ile dünyaya ulaştıracak.

 

PTT AŞ Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kenan Bozgeyik, Yunus Emre Enstitüsü’nün Türkiye ve dünyada birçok önemli faaliyeti olduğunu belirterek, “Yunus Emre Enstitüsü dünyanın birçok yerindeki insana ulaşıyor ve hizmet veriyor. İmzaladığımız protokolle PTT olarak posta, kargo ve özellikle lojistik alanında hizmetlerimizi enstitü ile paylaşacağız” dedi.

 

PTT iştiraklerinden PTT Anadolum AŞ’nin faaliyetleri ile bankacılık alanlarında, uluslararası işbirliğini bir adım ileriye götüreceklerini vurgulayan Bozgeyik, “Bu kuruluşlarımızla bir yandan dünya markası olma yolunda attığımız adımları ileriye taşımak bir yandan ülkemize ve insanımıza hizmet etmek ve sosyal, kültürel iş birliklerini daha genişletmek üzere faaliyetlerimizi devam ettireceğiz” diye konuştu.

 

Dünyanın ihtiyaç duyduğu barış ve huzurun tesisi için kurulduklarını ifade eden Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Şeref Ateş, “Dünyanın çeşitli yerlerindeki 58 merkeziyle Türkiye’deki pozitif havayı dünyayla paylaşmayı amaçlıyoruz. PTT de Türkiye’yi dünyayla bağlayan bir kurumdur. Enstitü bu bağın manevi, kültür ve dil tarafını dolduracak” dedi.

 

İki kurum arasındaki iş birliği ile güçlerinin birleşeceğini belirten Ateş, “Protokol, hizmetlerimizin daha hızlı bir şekilde dünyaya ulaşması ve PTT ağlarının Yunus Emre Enstitüsü tarafından da kullanılarak Türkiye’nin ürettiği kültürün ve değerlerin dünyaya taşınması için ilk adım niteliği taşıyor” diye konuştu.

 

Konuşmaların ardından Bozgeyik ve Ateş tarafından işbirliği protokolü imzalandı.


START TV / START TÜRK

Albayrak'tan Kıyamet Alametleri..!
Akgün, Okul Arazisini Konuta Çevirdiler.
Eski Muhtar'dan Özlü Sözler
Beşyüz Kişi Adına Beşyüz Fidan
Buda Tek Sınıflık Okul,
Aktan; Memurun Güven Kapısıyız..!
Tüm videolar...

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.