GÜNDEM 15.11.2018 17:25:24 0

Bakan Selçuk'a Destek..!

Yönetim Kurulu Üyesi ve Eğitim Koordinatörü Hatice Yılmaz, 2023 Eğitim Vizyonun belgesinde de yer alan orta vadede yaz tatilinin kısaltılarak, okul gününün Avrupa ülkelerindeki gibi 200 güne çıkarılmasının eğitime çok olumlu yansıyac

Bakan Selçuk

Bakan Selçuk'a Destek..!

Yönetim Kurulu Üyesi ve Eğitim Koordinatörü Hatice Yılmaz, 2023 Eğitim Vizyonun belgesinde de yer alan orta vadede yaz tatilinin kısaltılarak, okul gününün Avrupa ülkelerindeki gibi 200 güne çıkarılmasının eğitime çok olumlu yansıyacağına inanıyor.

 

Oğuzkaan Koleji Yönetim Kurulu Üyesi ve Eğitim Koordinatörü Hatice Yılmaz, Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Ziya Selçuk’un bu yaklaşımını desteklediğini belirterek öğrencilerimizin dünyadaki akranları ile rekabet edebilmesi için pek çok alanda yenilik yapmak zorunda olduklarını belirtti.

 

Yılmaz'ın değerlendirmeleri;

21. yüzyılın başına kadar öğretmenin bilgi aktardığı, öğrencinin verilen bilgiyi ezberlediği, sanayi toplumunun gereklerine göre düzenlenmiş öğretim sisteminden bilgi toplumunun gerektirdiği öğretim sistemine geçiyoruz.

 

Yeni öğretim modelimizde öğretmenin konumu bilgi aktaran olmaktan sınıfına liderlik etmeye, öğrencinin konumu öğretmenin aktardığı bilgiyi ezberleyen (edilgen) olmaktan, öğrendiği bilgiyi kullanabilen ve bilgiden bilgi üretebilen (etken) olmaya dönüştü.

Eski öğretim yöntemlerinden farklı olarak öğrencinin öğrendiği bilgiyi kullanıp, yeni bilgi üretebilmesi için akademik öğretimin ve sosyal - sportif etkinliklerin yanında atölyelerde uygulama yapabileceği ders saatlerine de ihtiyacı var. Günlük ders saatimizi daha fazla artıramayacağımıza göre öğretim gün sayımızı artırmamız olmazsa olmaz gereklilik olarak karşımıza çıkıyor.

 

21.yüzyıl insanının sahip olması gereken beceri ve yetkinlikler arasında sayacağımız yaratıcılık ve entelektüel merak, eleştirel düşünme ve karmaşık problem çözme, bilgi, medya ve teknoloji okuryazarlığı, iletişim ve işbirliği becerileri, sorumluluk alma ve karar verme, problem tanımlama, formüle etme ve çözüm üretme becerisi, sosyal sorumluluk, müzakere ve bilimsel esneklik gibi beceriler öğrencilerimize kazandırmamız gereken yeni beceriler olarak karşımıza çıkmaktadır.

 


START TV / START TÜRK

Albayrak'tan Kıyamet Alametleri..!
Akgün, Okul Arazisini Konuta Çevirdiler.
Eski Muhtar'dan Özlü Sözler
Beşyüz Kişi Adına Beşyüz Fidan
Buda Tek Sınıflık Okul,
Aktan; Memurun Güven Kapısıyız..!
Tüm videolar...

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.