EĞİTİM 24.08.2021 19:46:11 0

Balıkçı Kenan’dan Çocuklara Balık Ziyafeti

Cüz’ü bitiren, Kur’an’ı Kerim’e geçen Hazreti Ali Camii’i kuran kursu öğrencilerine ünlü Balıkçı, Balıkçı Kenan balık ziyafeti verdi.

Balıkçı Kenan’dan Çocuklara Balık Ziyafeti

Öğrenciler Mumya Balıklara Hayran Kaldı

 

Öğrenciler Türkiye Deniz Canlıları Müzesi’ni Gezdi

 

Balıkçı Kenan’dan Çocuklara Balık Ziyafeti

 

Av Sezonu Öncesi Çocuklardan Balık Duası

 

 

Cüz’ü bitiren, Kur’an’ı Kerim’e geçen Hazreti Ali Camii’i kuran kursu öğrencilerine ünlü Balıkçı, Balıkçı Kenan balık ziyafeti verdi. Çocukları başarısından dolayı tebrik eden usta balıkçı, minik öğrencilere önce kendi elleriyle balık servis etti, ardındanda denizlerimizdeki balıklar hakkında bilgi verdi.

 

Yeni sezon öncesi başarılı kuran kursu öğrencileri balık ziyareti yaptı. Yüzlerce çocuk Balıkçı Kenan tesislerinde unutulmaz bir gün yaşadı. Çocukların bu başarısından dolayı çok mutlu olduğunu belirten ünlü Balıkçı, Balıkçı Kenan: ‘Bugün burada yüzlerce çocuğumuzun başarısına şahitlik ediyoruz. Hazreti Ali Camii’i kuran kursu öğrencileri Cüz’ü bitirip, Kur’an’ı Kerim’e geçtiler. Bizde onları motive etmek için balık ekmek ikram ettik’ dedi.

 

Denizlerimizi Evimizin Balkonu Gibi Temiz Tutmalıyız

 

Türkiye Deniz Canlıları Müzesi’nin de bulunduğu Balıkçı Kenan Tesisleri’nde minik öğrencileri ağırlayan Balıkçı Kenan müsilaj sorununun bitmesiyle yeni av sezonuna daha umutlu girdiklerini belirti. Balıkçı Kenan: ‘Denizlerimizde yaz boyu neredeyse var olan müsilaj yetkililerin gayretiyle yok oldu. Av sezonu öncesi de bizleri mutlu etti. Çocuklarımıza denizlerimizin ne kadara değerli olduğu aktardık. Denizlerimiz tükenmeyen madenlerimizdir. Denizlerimiz ekmeden biçtiğimiz tarlalarımızdır. Denizlerimiz balık üretiyor. İçinde katkı maddesi olmayan anne sütünden sonra yıpranan dokuları onaran tek besin kaynağı. Bizim bu büyük madene sahip çıkmamız gerekiyor. Evimizin bahçesi gibi, evimizin balkonu gibi temiz tutmalıyız. Yabancı maddeleri denizlerimize atmamamız lazım. Siz gelecek nesillere bu konuda daha fazla iş düşüyor’ ifadesini kullandı.

Filmlerde Gördüğümüz Balıklar Karşımızda Duruyor

 

Balık ziyaretinin ardından Türkiye Deniz Canlıları Müzesi’ndeki balıkları inceleyen başarılı öğrenciler şaşkınlıklarını gizleyemedi. Köpekbalıklarına, vatozlara, kılıçbalıklarına ilk kez bu kadar yakın olduklarını ifade eden öğrenciler: ‘Filmlerde gördüğümüz balıklar burada mumya halinde karşımızda duruyor. İlk gördüğümüzde oldukça şaşırdık ve korktuk. Ama balıkları inceledikten sonra bu müzenin ne kadar değerli olduğunu anladık. Kenan amcaya bu müze için teşekkür ediyoruz’ açıklamasında bulundular.

 

Bu Balıklar Başka Yerde Yok!

 

Dünyada ilk Türkiye’de tek olan Türkiye Deniz Canlıları Müzesi’nde binlerce deniz canlısının bulunduğunu belirten Balıkçı Kenan: ‘Çocuklarımız balıkları incelerken soruyorlar bu balıklar gerçek mi diye? Evet, hepsi gerçek ve kendi karasularımızda yakalandı diyince oldukça şaşırıyorlar. Dünyaya kazandırdığımız bu müzeyi ücretsiz olarak halkımıza sunduk. Buraya gelip, dev köpekbalıklarını, vatozları, orkinosları inceleyip hatıra fotoğrafı çektiriyorlar. Hiç bir yerde olmayan balıklar bu müzede mevcut’ diye konuştu.

 

Yemek Sonrası Bereket Duası

 

Yemek ziyafetinden sonra mumya balıkları inceleyen öğrenciler yeni sezon önceside dua etti. Ülkemizdeki yaşanan sel ve yangın felaketlerinin bitmesini, yeni sezonda denizlerimizde bolluk ve bereket olmasını istediler.


START TV / START TÜRK

Albayrak'tan Kıyamet Alametleri..!
Akgün, Okul Arazisini Konuta Çevirdiler.
Eski Muhtar'dan Özlü Sözler
Beşyüz Kişi Adına Beşyüz Fidan
Buda Tek Sınıflık Okul,
Aktan; Memurun Güven Kapısıyız..!
Tüm videolar...

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.