EĞİTİM 31.10.2018 16:20:17 0

Başarıda Sınır Tanımıyor..!

Beylikdüzü Bizimkent İlkokulu müdürü Cengiz Yeşilyurt, “ Eğitim-öğretim ve sosyal alanlarda sunacağımız hizmetlerle, velilerimizin ve öğrencilerimizin beklentilerini en üst düzeyde gerçekleştirmeye çalışacağız.”

Başarıda Sınır Tanımıyor..!

 

“Ekolojik Okul”

Beylikdüzü’nün başarılı okullarından biri olan Bizimkent İlkokulu müdürü Cengiz Yeşilyurt, geçen yıl okullarında hayata geçirilen, proje tabanlı bir eğitimin yürütüldüğünden bahsetti. Bu senede aynı şekilde projelerin devam edeceğini belirten Yeşilyurt, “ Her sınıfa özgü projeler yapıldı. Eğitimde iyi örnekler alanında, 30 civarında proje girişi yaptık. Yine değerler eğitimi kapsamında, her ay bir proje, etkinlik ve veli etkinliği gerçekleştirdik. Uluslararası boyutu olan ‘Ekolojik Okul’ projesinin birinci etabını tamamladık. Türkiye’deki ortağı TÜRÇEV ile birlikte 2 yıllık projenin birinci etabını başarıyla bitirdik. Bu sene, ikinci etabına da müracaat ettik. Projenin ikinci etabını da  başarı ile tamamlarsak ekolojik okul ismini alacağız.

 

“Jimnastik Branşında Sporcu Yetiştiriyoruz”

Sportif faaliyetlere de büyük önem verdiğini dile getiren Yeşilyurt,” Bu maksatla oyun ve jimnastik salonu açtık. Salonu oluşturduktan sonra jimnastik tabanlı eğitim vermek ve jimnastik branşında sporcu yetiştirmek amacıyla, Bizimkent İlkokulu Spor Kulübünü kurduk. Geçtiğimiz yıl 70 sporcumuza lisans verdik ve yaklaşık bir o kadarını da bu sene vermeyi planlıyoruz. Spor kulübümüz bünyesinde  250’nin üzerinde sporcuyu geleceğe hazırlıyoruz. Geçen sene katıldığımız Türkiye turnuvasında bir sporcumuz ikinci oldu. Marmara Bölgesi şampiyonasında ise 4 grup birinciliğimiz oldu ve hala sporla ilgili faaliyetlerimizi sürdürüyoruz.”

 

“Türk Halk Müziği’ni Sevdiriyoruz”

Yeşilyurt, okulumuzda sanat ve müzikle ilgili faaliyetler de yoğun bir şekilde sürdürülüyor. Türk halk müziğini sevdirmek amacıyla okulumuzda bağlama kursu açtık. Türk halk müziği kursları da düzenledik ve bütün velilerimizin de izlemiş olduğu iki tane halk müziği konseri tertip ettik. Türk halk müziğini sevdirmek amacıyla alanında uzman iki öğretmen arkadaşımızdan destek alıyoruz. Bu öğretmenlerimiz sınıf öğretmenleri ile birlikte  haftada bir saat  derse giriyorlar. Verilen bu eğitim karşılığında  velilerimizden herhangi bir ücret talep edilmiyor. Eğitim maliyetleri okul aile birliği tarafından karşılanıyor.

 

“Keyifli Bir Proje”

Geçen sene okul aile birliğinin bir projesi vardı. Çevre konulu iki tiyatro eserini, veliler ve öğrenciler birlikte hazırlayıp okulumuza sundular. Çok keyifli ve başarılı bir proje olarak okulumuzda gerçekleştirilmiş oldu. Bu sene de aynı grup ekibi genişletmek suretiyle birinci ve ikinci dönem olmak üzere iki adet tiyatro eserini sergileyecekler.


START TV / START TÜRK

Albayrak'tan Kıyamet Alametleri..!
Akgün, Okul Arazisini Konuta Çevirdiler.
Eski Muhtar'dan Özlü Sözler
Beşyüz Kişi Adına Beşyüz Fidan
Buda Tek Sınıflık Okul,
Aktan; Memurun Güven Kapısıyız..!
Tüm videolar...

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.