EĞİTİM 23.03.2019 18:43:12 0

Beşli, “Kütüphanesiz Okul Kalmayacak”

Esenyurt Siteler Ortaokulu tarafından yapılan Mehmet Akif Ersoy Kütüphanesi’nin açılışı yapıldı.

Beşli, “Kütüphanesiz Okul Kalmayacak”

Esenyurt Siteler Ortaokulu tarafından yapılan Mehmet Akif Ersoy Kütüphanesi’nin açılışı yapıldı.

Siteler Ortaokulu kadrosu tarafından yapılan ve içerisinde 5 binden fazla kitabı barındıran Mehmet Akif Ersoy Kütüphanesi, Esenyurt İlçe Milli Eğitim Müdürü Paşali Beşli ve şube müdürlerinin katılımıyla törenle açıldı.

“İslam Medeniyetinde Kütüphanelerin Yeri Ayrı”

Gazetemize konuşan Esenyurt İlçe Milli Eğitim Müdürü Paşali Beşli, “İlk emri oku olan ve okumak Müslümanlar için farzdır diyen bir medeniyetten geliyoruz. Öyle bir medeniyetin mensuplarıyız ki hiçbir medeniyetin ilk emri oku değildir. Dolayısıyla okumaya bu kadar önem veren bizler için kütüphanelerin ayrı bir yeri ve önemi vardır. Tarihe, İslam Medeniyetlerine baktığımızda büyük kütüphanelerin kurulduğunu görüyoruz.  İlimde bizim medeniyetimiz zengin kütüphanelerle altın çağını yaşadı. Ne yazık ki bu yüz yılda bir düşüş var. İlim ve bilim yarışını batılılara kaptırdık tekrar bilimde önde olmak istiyorsak mutlaka okumaya önem vermeliyiz. Okumak için de bol bol kütüphane açıp aktif olarak kullanmalıyız” ifadelerini kullandı.

“Usta Şair hepimize Örnek Olsun”

Beşli, “Mehmet Akif Ersoy Kütüphanesi’nin açılışında emeği geçen başta okul müdürümüz İbrahim Sayın olmak üzere müdür yardımcılarımıza, öğrenci ve velilerimize teşekkür ediyorum. İnşallah diğer tüm okullarımıza örnek olur. Birçok okulumuzda var ancak imkanı olmayan okullarımız da mevcut. Bu okullarımıza da destek olup kütüphaneler açacağız. Kütüphanenin ismi de çok anlamlı. İstiklal Marşı’nı yazan usta şairimizin ismi verilmiş. Kendisi de çok kitap okuyan biriydi. Usta şairimiz inşallah hepimiz için örnek olur” şeklinde konuştu.

“Kütüphane Kültürümüz Yok Olma Noktasına Geldi”

Esenyurt Siteler Ortaokulu tarafından yapılan Mehmet Akif Ersoy Kütüphanesi için konuşan okul müdürü İbrahim Sayın, “Bizim öğrencilik dönemimizde kütüphane çok önemliydi. Ödevlerimizi internetten değil, kitaplardan bulup yapardık ve kitap okuma alışkanlığımızı da oradan edinirdik. Son yıllarda internetin yaygınlaşmasından dolayı kütüphane kültürümüz yok olma noktasına geldi. Biz Siteler Ortaokulu idaresi olarak okulumuzun eksiği olan bu kütüphaneyi sizlerin de desteğiyle birlikte kendi imkanlarımızla yaptık” diye konuştu.

“Okumak En Güzel Şeydir”

Siteler Ortaokulu müdürü Sayın, “Her gün saygıyla okuduğumuz ünlü şairimiz, İstiklal Marşımızın yazarı Mehmet Akif Ersoy anısına kütüphanemizin ismini Mehmet Akif Ersoy Kütüphanesi yaptık. Çocuklar okumak en güzel şeydir. Kütüphanemiz öğrenci ve velilerimize her zaman açıktır” dedi.

 

 

 


START TV / START TÜRK

Albayrak'tan Kıyamet Alametleri..!
Akgün, Okul Arazisini Konuta Çevirdiler.
Eski Muhtar'dan Özlü Sözler
Beşyüz Kişi Adına Beşyüz Fidan
Buda Tek Sınıflık Okul,
Aktan; Memurun Güven Kapısıyız..!
Tüm videolar...

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.