EĞİTİM 19.02.2019 17:14:33 0

“Bilinçli Bir Nesil Yetiştiriyoruz”

Beylikdüzü Bizimkent İlkokulu Müdürü Cengiz Yeşilyurt, gelecek adına ümit vadeden her projeyi benimseyip çocuklarımızla beraber uygulamaya çalışıyoruz dedi.

“Bilinçli Bir Nesil Yetiştiriyoruz”

Beylikdüzü Bizimkent İlkokulu Müdürü Cengiz Yeşilyurt, gelecek adına ümit vadeden her projeyi benimseyip çocuklarımızla beraber uygulamaya çalışıyoruz dedi.

Beylikdüzü’nün eğitim kalitesi içeriğiyle zengin okullarından olan Bizimkent İlkokulu’nun Müdürü Cengiz Yeşilyurt, “Çocuklarımıza anasınıfından itibaren Robotik kodlama dersi vermeye başladık. Şu an 300 öğrencimize kodlama dersi veriyoruz. Önümüzdeki yıllarda robotik yarışmalara katılmayı hedefliyoruz. Eğitimle ilgili her yeniliği okulumuza getirmeye çalışıyoruz. Gelecek adına ümit vadeden çocuklarımız var ne gerekiyorsa yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Kardeş Okul Projesi

Bizimkent İlkokulu’nun Müdürü Yeşilyurt; “Kardeş Okul Projesi kapsamında Ağrı Patnos Güvercin İlköğretim Okulu’na ve Karabük Cumali İlköğretim Okulu’na 200’er adet bot, mont, kırtasiye ve kitap gönderdik. Geçen sene 30 tane proje yaptık. Bu sene Milli Eğitim Bakanlığı’nın ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün önermiş oldukları projelere ağırlık verdik” şeklinde konuştu.

“Her Şey Çocuklarımız İçin”

Yeşilyurt; “Bir Harf Bir İstanbul projesi ile ilkokuma yazma bilmeyen öğrencilere ilkokuma yazma becerisi kazandırabilmek, okuma ve okuduğunu anlama becerileri yetersiz olan öğrencilerin bu alandaki becerilerini artırabilmek; ilkokuma, yazma ve okuduğunu anlama yöntem ve tekniklerine sahip öğretmenler yetiştirmek amaçlanmaktadır. Veli Akademileri projesini hayata geçirdik. Velilerimizi okul yönetimine dahil etmek amacıyla eğitimler, seminerler düzenliyoruz. Yaptığımız 2 seminere yoğun ilgi vardı velilerimiz tarafından. Kaliteli sunumlarla akademik eğitim verildi. Umudum Öğretmenim projesi ile ebeveynlerini kaybetmiş çocuklarımıza dönük çalışmalar yapıyoruz. Maddi desteğin yanında psikolojik destek de vererek öğrencilerimizi her koşulda desteklemeye çalışıyoruz. ‘Yüzme bilmeyen kalmasın’ projesi kapsamında öğrencilerimizi İlçe Gençlik Spor Tesislerindeki yüzme havuzlarına götürüyoruz. Avrupa’nın en büyük olimpik yüzme havuzu olan tesiste yüzmeyi öğretiyoruz. Bu noktada İlçe Spor Müdürümüze desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum tekrardan.
 

“Çağa Uygun Olmalıyız”

Çağın gereğine uygun davranmamız, hareket etmemiz gerek. Çocukların gerisinde kaldığımızda rol model olamıyoruz.  Bu sebeple çocukların gerisinde kaldığımız zaman çocuklar bizi pek kale almıyorlar. Çocukların bizi dinlememesi, duymaması çocuklarımızla aynı dili yakalayamadığımız içindir. Çağın gereksinimine uygun teknolojilerle projeler üretip eğitim vermek hedefindeyiz.
 

“Çevre Bilinci Önemli”

Yeni olan bir proje ile Tasarım Beceri Atölyesi kuruldu. İstanbul’un 11 okulunda uygulanmaya başlanacak. Bu yeni projenin teknik şartlarına baktığımız zaman spor atölyesi, resim-görsel sanatlar atölyesi, fen matematik atölyesi ile biz 3 yıl önceden bu projeyi hayata geçirdiğimizi belirtmek isterim. 3 yeni atölyemiz de var yaz döneminde bu atölyelerimizi de kendi imkânlarımızla hayata geçireceğiz.  Şu an müzik atölyemiz var dışardan herhangi bir destek almadan devlet ses sanatçısı olan bir arkadaşımızla çocuklarımıza ders vermek için anlaşık sene sonunda da Türk Halk Müziği konseri vermeyi amaçlıyoruz. Çocuklarımıza çevre bilincini aşılamak için çeşitli projeler, etkinlikler düzenliyoruz. Geçen sene doğaya ciddi manada zarar veren poşet kullanımının azalmasına dikkat çekmek için çocuklarımızla bez çantalar hazırlayıp marketlerde müşterilere dağıttık”.

Beylikdüzü Haber Merkezi(BHM)

 

 


START TV / START TÜRK

Albayrak'tan Kıyamet Alametleri..!
Akgün, Okul Arazisini Konuta Çevirdiler.
Eski Muhtar'dan Özlü Sözler
Beşyüz Kişi Adına Beşyüz Fidan
Buda Tek Sınıflık Okul,
Aktan; Memurun Güven Kapısıyız..!
Tüm videolar...

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.