EĞİTİM 24.12.2018 14:06:10 0

Bu Gurur Hepimizin..!

Romanya´da düzenlenen 11. Uluslararası Robochallenge Robot Yarışması´nda Fatih Baha Pars Ortaokulu robotik takımı Avrupa ikincisi oldu.

Bu Gurur Hepimizin..!

Bu Gurur Hepimizin..!

Romanya´da düzenlenen 11. Uluslararası Robochallenge Robot Yarışması´nda Fatih Baha Pars Ortaokulu robotik takımı Avrupa ikincisi oldu.

Romanya´da düzenlenen Avrupa’nın en büyük robot yarışması olan 11. Uluslararası Robochallenge Robot Yarışması yapıldı. 15 ülkeden  135 takım ve 478 robot katıldı.


Üç yıldır robotik ve kodlama alanında çalışmalar yürüten ve geliştirdikleri robotları Avrupa Şampiyonasında ödül alan Vedide Baha Pars Ortaokulu öğrencileri ülkemize büyük bir gurur yaşattı.

Geçen yıl robotik eğitimi İl Millî Eğitim Müdürlüğümüz tarafından “Eğitimde İyi Örnek” seçilen okulumuz bu sefer de ülkemize Avrupa derecesi ile döndü. Vedide Baha Pars Ortaokulu Müdürü Murat Karakamış, uluslararası bir yarışmada okullarının derece elde etmesinin alkışlanacak bir başarı olduğunu söyledi. Karakımış, “Takımımız bizlere büyük bir gurur yaşattılar. Öğrencilerimizle gurur duyuyoruz. Öğrencilerimizin potansiyeline, çalışma, azim ve kararlılıklarına güveniyoruz.  Okul yönetimi olarak onlara her türlü desteği ve imkânı sunmaya devam edeceğiz. Geleceğin yazılım mühendislerinin yetişmesinde bu tür yarışmalar oldukça önemli.” dedi.

Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Oğuzhan Özel ise Türk bayrağını hak ettiği yere taşıdıkları için gurur duyduklarını söyledi. Özel’in koordinatörlüğündeki takım Ahsen Atlı, Gül Başarır, Oğuz Selim Yılmaz, Tuna Aydın ve Yiğithan Yeşilyurt´tan oluşuyor.  Bu başarı sonrası ülke içi ve dışında farklı yarışmalardan davet alan Vedide Baha Pars Ortaokulu büyük bir azim ile çalışmalarına devam ediyor. 

 


START TV / START TÜRK

Albayrak'tan Kıyamet Alametleri..!
Akgün, Okul Arazisini Konuta Çevirdiler.
Eski Muhtar'dan Özlü Sözler
Beşyüz Kişi Adına Beşyüz Fidan
Buda Tek Sınıflık Okul,
Aktan; Memurun Güven Kapısıyız..!
Tüm videolar...

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.