YAŞAM 24.09.2019 13:04:34 0

Can ve mal güvenliği riski taşıyan minare yıkılacak!

E 5 Karayolu üzerinde yapılan imam hatip lisesi çatısına sonradan yapılan minare, deprem ve fırtına gibi afetlerde can ve mal güvenliği açısından tehlike arz edeceği için yıkılacak.

Can ve mal güvenliği riski taşıyan minare yıkılacak!

 Can ve mal güvenliği riski taşıyan minare yıkılacak!

Büyükçekmece ilçesi, Mimarsinan Mahallesi E 5 Karayolu üzerinde yapılan imam hatip lisesi çatısına sonradan yapılan minare, deprem ve fırtına gibi afetlerde can ve mal güvenliği açısından tehlike arz edeceği için yıkılacak.

Hazineye ait ve imar planlarında eğitim alanı olarak görünen 10 dönümlük arazi üzerine 36 derslikli olarak inşa edilen Nedim Erkan Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin çatısına yapılan 9 metrelik minare için 3194 sayılı İmar Kanunu’nun 39’uncu maddesine istinaden yıkım kararı alındı.

“Çevresel hasar kaçınılmazdır”

Büyükçekmece Belediyesi’nce yapılan açıklamada belediyeye sunulan teklif okul projesinde okul çatısında minare olmadığı belirtilerek; “Yapılan fiziki gözlemler ve incelemeler sonucunda minare imalatının çelik yapıların tasarım, hesap ve yapım esasları ile ilgili yönetmeliklerde belirtilen hesap ve analizlere dayanılmadan, mühendislik hizmeti alınmadan yapıldığı görülmüştür. Deprem ve fırtına gibi afetlerin vuku bulduğu durumlarda minare çevresel hasar meydana getirmesi kaçınılmazdır, özellikle de okulda eğitimlerini sürdüren öğrenciler için risk taşımaktadır. Can ve mal güvenliği açısından tehlike arz eden minarenin yıkımı gerçekleştirilecektir” denildi.


START TV / START TÜRK

Albayrak'tan Kıyamet Alametleri..!
Akgün, Okul Arazisini Konuta Çevirdiler.
Eski Muhtar'dan Özlü Sözler
Beşyüz Kişi Adına Beşyüz Fidan
Buda Tek Sınıflık Okul,
Aktan; Memurun Güven Kapısıyız..!
Tüm videolar...

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.