EĞİTİM 8.03.2019 19:36:06 0

“Daha Çok Öğrencimizi Yurt Dışıyla Tanıştıracağız”

Büyükçekmece Özel Eğitim Meslek Lisesi yurt dışı projeleriyle toplamda 107 öğrenci ve personelini Avrupa’yla tanıştırdı.

“Daha Çok Öğrencimizi Yurt Dışıyla Tanıştıracağız”

Büyükçekmece Özel Eğitim Meslek Lisesi yurt dışı projeleriyle toplamda 107 öğrenci ve personelini Avrupa’yla tanıştırdı.

Büyükçekmece Özel Eğitim Meslek Lisesi Müdürü Servet Akın, “2015/2016 Eğitim Öğretim yılında okulumuzda Avrupa Birliği destekli Mesleki  Eğitim Hareketlilik (KA102) projeleri  başlatıldı. 2016 yılında kabul edilen ‘Engelleri İnovasyonla Aşıyoruz’ projesiyle toplam 44 öğrenci, 15 öğretmen ve 2 idareci ile Avrupa’nın farklı başkentlerine öğrenci gönderdik. Bu gönderdiğimiz öğrencilerimiz 14 günlük staj eğitimiyle becerilerine beceri katıp okulumuza geri döndüler. Orada yapmış oldukları çalışmalarla okulumuzda uygulama şansı ortaya çıktı” ifadelerini kullandı.

 “Birçok Ülkeye Öğrenci Gönderdik”

Akın, Macaristan’nın Budapeşte şehrine Bilişim Teknolojileri programı kapsamında öğrencimiz staj çalışmalarını gerçekleştirdiler. Avusturya’nın başkenti Viyana’ya Kuyumculuk Teknoloji staj çalışmaları için öğrencilerimiz gönderildi. Çek Cumhuriyeti Prag’a ise Yiyecek İçecek Hizmetleri stajı kapsamında öğrencilerimiz programa dahil oldu. Letonya Riga'ya Güzellik ve Saç Bakımı kapsamında öğrencilerimizi staja gönderdik” şeklinde konuştu.

Projelere Doymayan Okul

Servet Akın, “2016/2017 Eğitim Öğretim yılında başvurusu yapılan ve 2017 yılında kabul edilen ‘Duymasam da Başarırım’ Mesleki Eğitim Hareketlilik (KA102) Avrupa Birliği projesiyle 12 öğrenci 6 öğretmen ve 2 idarecinin katılımıyla, Çek Cumhuriyeti’nin başkenti olan Prag ‘a Kuyumculuk Bölümü öğrencilerimiz staj faaliyetlerini gerçekleştirdiler. Litvanya’nın başkenti olan Vilnius şehrine ise Yiyecek İçecek Hizmetleri Bölümü öğrencilerimizi göndererek 14 günlük stajlarını tamamladık. 2017/2018 Eğitim Öğretim yılında başvurusu yapılan ve 2018 yılında kabul edilen ‘Duymasam da Başarırım II’ Mesleki Eğitim Hareketlilik (KA102) Avrupa Birliği projesiyle 19 öğrenci 7 öğretmen proje kapsamında yurt dışı faaliyetlere katılacaklar. Almanya’nın Duisburg şehrine Bilişim Teknolojileri öğrencileri staj çalışmalarına katıldılar. İtalya’nın Rimini şehrinde Kuyumculuk eğitimi, İspanya Estepona'da Yiyecek İçecek Bölümü staj eğitimi kapsamında öğrencilerimiz bu programlara katılacaklar. 2019 yılında ise iki proje başvurumuz var. Bir de İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortak proje başvurumuz bulunmaktadır” sözlerini ekledi.

“Avrupa Yakası’nda Tek Okuluz”

Büyükçekmece Özel Eğitim Meslek Lisesi Müdürü Servet Akın, “Öğrencilerimizin yurtdışında öğrendikleri çalışmaları okulumuza gelerek kendi atölyelerinde deneyimlerini bizlerle de paylaşıyorlar. Olumlu yönde öğrencilerimizde büyük oranda değişiklikler oluyor. Aldıkları staj eğitimleri büyük katkı sağlıyor öğrencilerimize.  Biz bu tür projelerin okulumuzda uygulanmasından son derece memnunuz. 3 yıldır toplam 107’ye yakın personel ve öğrencimizi yurt dışına taşımamız hem bizim için hem de onlar için büyük başarı. Bu tür çalışmalarımız devam ediyor. Mayıs ayında başvurusu sona erecek olan Avrupa Birliği destekli Bütünleştirici Eğitim İçin Özel Eğitim Hizmetlerinin Kalitesini artırılması ile ilgili Proje hazırlıyoruz. Büyükçekmece’de en fazla projeler kapsamında yurt dışına öğrencilirimizi gönderen okuluz. Osmanlı döneminden kalma Avrupa Yakası’nda işitme engelli lisesi olarak tek okuluz” dedi.

 

 

 

 

 

 


START TV / START TÜRK

Albayrak'tan Kıyamet Alametleri..!
Akgün, Okul Arazisini Konuta Çevirdiler.
Eski Muhtar'dan Özlü Sözler
Beşyüz Kişi Adına Beşyüz Fidan
Buda Tek Sınıflık Okul,
Aktan; Memurun Güven Kapısıyız..!
Tüm videolar...

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.