EĞİTİM 23.07.2019 09:43:37 0

Daha Verimli Ve Yararlı Olmak İçin

İstanbul İl Millî Eğitim Müdürlüğümüz ile UTİKAD Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Hizmet Üretenleri Derneği arasında 'Okul-Sanayi İş Birliği İstanbul Modeli' protokolü imzalandı.

Daha Verimli Ve Yararlı Olmak İçin

Türkiye'de lojistik kültürün geliştirilmesi ve akademik eğitimin desteklenmesi hedeflerine yönelik önemli adımlar atılıyor. Bu bağlamda UTİKAD Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Hizmet Üretenleri Derneğiile İstanbul İl Millî Eğitim Müdürlüğümüz arasında Okul-Sanayi İş Birliği İstanbul Modeli protokolünü imzalandı. İmzalanan protokol ile İstanbul'daki mesleki ve teknik eğitim okullarının eğitsel, sosyal ve ekonomik gereksinimlerinin giderilmesi, sektörlerde ihtiyaç duyulan nitelikli iş gücünün en üst düzeyde sağlanması amaçlanıyor. 

İmza törenine İl Millî Eğitim Müdürümüz Sayın Levent Yazıcı, UTİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Emre Eldener, İl Millî Eğitim Müdür Yardımcımız Serkan Gür ve UTİKAD Sektörel İlişkiler Departmanı Uzmanı Sayın Gizem Aydın katıldı. 

Umutlarımız ve Hayallerimiz Daha Büyük

 

İmza töreninde konuşan İl Millî Eğitim Müdürümüz Levent Yazıcı Okul-Sanayi İş Birliği İstanbul Modeli ile ülkeye çok büyük bir katkı sağlayacaklarını belirtti.  Modelin önemini çeşitli örnekler üzerinden anlatan Yazıcı, "Hepimiz biliyoruz ki aslında geleceğimiz mesleki ve teknik eğitim okullarında yetişen nitelikli çocuklarımızdan geçiyor. Bu alanda özellikle Millî Eğitim Bakanlığımızın 2023 Vizyon Belgesinde de net olarak ifade edildiği gibi kurumsal iş birlikleri bizim olmazsa olmazımız. Bu kapsamda -uluslararası taşımacılık ve lojistik alanında 37 okulumuz mevcut. Yeni dönemdeki umutlarımız ve hayallerimiz daha büyük. Bunların gerçekleşmesi için sürece yön veren STK ve süreç liderlerinin olması umudumuzu arttırıyor. İnanıyorum ki uygulama noktasında birçok çalışma ortaya çıkacak." diye konuştu. 

Geliştirilen eğitim içerikleri ve profesyonel eğitimcileri ile katılımcılara teorik bilgilerin yanı sıra, sektörel bilgilerin verilmesi ve örnek vakalarla katılımcıların pratik kazanmalar elde ettiğini hatırlatan Yazıcı, "Okullarımızdan, öğretmenlerimizden, çocuklarımızdan ve aynı zamanda sektörden geri bildirim almak suretiyle çok kısa bir süre sonra tekrar bir araya geleceğiz. Böylece protokolün hangi hükümlerini güncellememiz gerektiğini ve neler katabileceğimizi ele almamız gerekir."  ifadelerini kullandı.

 

Çerçeve Bir Protokol

İl Milli Eğitim Müdürümüz Levent Yazıcı, bu çerçevede alanla ilgili özel eğitimlerde, içeriğin mevzuat, yorum, gerekçelendirilerek sunumu, katılımcıların soru ve görüşlerinin alınması, bunların cevaplandırılması, somut uygulamalarının ve uygulamada karşılaşılan sorunların tartışılması, makul çözüm önerilerinin getirilmesinin kıymetli olduğunu vurguladı.  Yazıcı, sözlerini şöyle sürdürdü: "Hazırlanan protokolün çerçeve bir protokol. İçeriğinde yapabileceğimiz çok şey var, hepsini yazmamız gerekmiyor, ancak farklı bir dönüşümün önünü açabilmek adına farklı paydaşlar eklemek gerekirse belki protokolümüzü bir süre sonra tekrar gözden geçirmemiz gerekebilir. Ben bu iş birliğinin kısa orta ve uzun vadede çok katkı sağlayacağına inanıyorum. Beklentimizin çok yüksek olduğunu bir kere daha söylemeliyim. Yeter ki beraber yürüyebileceğimiz bir yol oluşturalım. Protokolün mesleki ve teknik eğitim kurumlarımıza hayırlı olmasını diliyorum."

Vizyon Kazandırmak ve Ufuk Açmak

 

UTİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Emre Eldener, okul ve sanayi iş birliğinin gerekliliğini dile getirirken kurumlarının mesleki ve teknik eğitime verdiği önemin de altını çizdi.Türk taşımacılık ve lojistik sektörünün en geniş kapsamlı sivil toplum kuruluşu olduklarını belirtenEldener, "Okul ve sanayi daha doğrusu sektör iş birliğine de bizim gerçekten çok ihtiyacımız var. İşsizliğin bu kadar fazla olduğu günümüz şartlarında zaman zaman zorluk çekebiliyoruz. Buna yönelik çok güzel okullar açıldı. Bu genç arkadaşlarımıza bir yol göstermek, onlara bir vizyon kazandırmak ve ufuk açmak amacıyla mümkün mertebe sanayi ile okulu bir araya getirmeye çalışıyoruz. Bu noktada da örneğin İTÜ ile ortak bir eğitim planımız var, hatta ben de ders veren hocalardan biriyim. Farklı farklı konularda ders veriyoruz. Master seviyesinde bir program bu, bir yıla yakın sürüyor ve mezun olanlara 160 ülkede geçerli, Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Uzmanı diploması veriyoruz." dedi.

 Eldener,  lojistik sektörünün ve üyelerinin uluslararası standartlarda ve sürdürülebilir gelişimine katkı sağlamaya yönelik çalışmalarının yanı sıra Türkiye'de lojistik kültürün yerleşmesi ve gelişimi için eğitim faaliyetlerini yürüttüklerini anlattı. Türk lojistik sektörünün sesi olarak eğiticinin eğitimini de önemsediklerini belirten Eldener konuşmasını şu cümlelerle tamamladı:  "Bu iş birliğine biz çok önem veriyoruz çünkü İstanbul İl Millî Eğitim Müdürlüğü, her şeyden önce eğitimin yönünü belirleyen kurum. Biz UTİKAD olarak böyle bir iş birliğiyle sizinle paydaş olmaktan gerçekten çok büyük mutluluk duyuyoruz. Bunu çok güzel iş birlikleri ile başka bir boyuta taşımak istiyoruz.  Sizinle böyle bir protokole imza atmaktan dolayı çok mutluyum. Teşekkür ediyorum. İnşallah çok güzel çalışmalar olur ve yıllar boyu sürer." 

Çok Boyutlu Eğitimler

 

İstanbul İl Millî Eğitim Müdür Yardımcımız Sayın Serkan Gür ise,  UTİKAD'ın Türkiye'de ve uluslararası alanda kara, hava, deniz, demiryolu ve kombine taşımacılığın yanı sıra liman işletmeciliği, antrepo ve depo hizmetleri, hızlı kargo ve paket taşımacılığı, gümrük müşavirliği faaliyetlerinde bulunan ve lojistik hizmet üreten firmaları aynı çatı altında topladığını hatırlattı.  Okul-Sanayi İş Birliği İstanbul Modeli hakkında da bilgi veren Gür, sözlerini şöyle sürdürdü: 

"Bizim modelimizde, öğretmen eğitimleri yanında, bazı şirketler ile okullarımızı eşleştiriyoruz. E-konferans, konferans ve paneller yoluyla çocuklarımıza eğitimler veriyoruz. Deneyim paylaşımıyla alandaki bilgi ve becerilerini arttırıyoruz, öğrencilerimiz önemli simaların karşısına çıkarak onlarda etkileşim içerisine giriyorlar.  UTİKAD ile zaten bu anlamda müşterek çalışmalarımız vardı. Bu iş birliği protokolü ile kurumsal birlikteliğinizi daha koordineli bir şekilde yapacağız. İnanıyorum kurumsal iş birliği sayesinde öğrencilerimizin bilgi ve becerileri bundan sonraki dönemde çok daha sistematik bir şekilde artacak."

Tören protokole karşılıklı imzaların atılması ile son buldu. 


START TV / START TÜRK

Albayrak'tan Kıyamet Alametleri..!
Akgün, Okul Arazisini Konuta Çevirdiler.
Eski Muhtar'dan Özlü Sözler
Beşyüz Kişi Adına Beşyüz Fidan
Buda Tek Sınıflık Okul,
Aktan; Memurun Güven Kapısıyız..!
Tüm videolar...

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.