EĞİTİM 12.03.2019 12:55:24 0

Doğrudan İnsana Dokunan Bir Proje

Çocuklarımızın fast food kültüründe adeta esir alındığı günümüzde, beslenme temelli pek çok sağlık problemleri ortaya çıkmaktadır. Öte yandan kadim Anadolu beslenme kültürü de her geçen gün unutulmaktadır. Yine beden ve zihin ge

Doğrudan İnsana Dokunan Bir Proje

Çocuklarımızın fast food kültüründe adeta esir alındığı günümüzde, beslenme temelli pek çok sağlık problemleri ortaya çıkmaktadır. Öte yandan kadim Anadolu beslenme kültürü de her geçen gün unutulmaktadır. Yine beden ve zihin gelişiminde sağlıklı beslenmenin önemi bilimsel olarak da kanıtlanmıştır.

Esenyurt’ta bir okul bu konuda harika bir proje yürütmekte. Projeyi başlatan Tamer Özyurt İlkokulu Müdürü Saffet Karayaman, konuyla ilgili şöyle konuştu; “Okul çağındaki öğrencilerimizin beslenme saatinde tükettiği gıdaların tamamına yakını katı gıdalardan ve şekerli, boyalı ürünlerden oluşmaktadır. Büyüme çağındaki öğrencilerimizin bunlar yerine çorba gibi besleyici bir öğünle daha fazla iç içe olmalarını sağlamaya çalıştık. Önce fiziksel düzenlemerle eğitsel bir alan oluşturduk. Çocukların severek gelmek istedikleri bir mekan ortaya çıkardık. Sonuçta bir farkındalık ve toplumsal bir katkı oluşturduysak ne mutlu.”

Doğrudan İnsana Dokunan Proje

Doğrudan insana dokunan projeleri önemseyen ve yakından ilgilenen Esenyurt Kaymakamı Vural Karagül tarafından proje yerinde incelendi. İlçe kaymakamı Karagül, öğrencilerle birlikte aynı masada çorba içtiler. Karagül’ün çocuklara verdiği değer, ilgi ve mütevazi yaklaşımı hayran bıraktı. Okul müdürü Saffet karayaman tarafından uygulanan projede, çocuklar her gün birlikte aynı masada öğretmenleri eşliğinde çorba içiyorlar. 2 bin 300 öğrencili okulda, eğitici görsellerle de özel olarak dizayn edilen alanda, belirli bir program dahilinde sınıf sınıf çorba içilmekte.

Tüm Okullara Model Olabilir

İlçe kaymakamı Dr. Vural Karagül, çocukların gelişiminde beslenmenin hayati önem taşıdığını, fast food kültürüne karşı bu tür proje ve uygulamalara ihtiyaç olduğunu belirtterek, projenin destekçisi olacaklarını ve tüm okullarda model alınabileceğini ifade etti.


START TV / START TÜRK

Albayrak'tan Kıyamet Alametleri..!
Akgün, Okul Arazisini Konuta Çevirdiler.
Eski Muhtar'dan Özlü Sözler
Beşyüz Kişi Adına Beşyüz Fidan
Buda Tek Sınıflık Okul,
Aktan; Memurun Güven Kapısıyız..!
Tüm videolar...

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.