KÜLTÜR 3.09.2019 09:59:01 0

Dolu Dizgin Devam Ediyor

bu yıl 6.’sını düzenlediği Barış ve Sevgi Buluşmaları’nın 3. gününde de Sahaf Söyleşileri ve Çardak Altı Sohbetleri ile edebiyat, sanat ve siyaset dünyasının ünlü isimlerini Beylikdüzü halkıyla buluşturmaya devam etti. 8 Eyl?

Dolu Dizgin Devam Ediyor

Dolu Dizgin Devam Ediyor

 

İmamoğlu 6. Barış Ve Sevgi Buluşmalarını Ziyaret Etti 6. Barış Ve Sevgi Buluşmaları Dolu Dizgin Devam Ediyor

 

 

Beylikdüzü Belediyesi bu yıl 6.’sını düzenlediği Barış ve Sevgi Buluşmaları’nın 3. gününde de Sahaf Söyleşileri ve Çardak Altı Sohbetleri ile edebiyat, sanat ve siyaset dünyasının ünlü isimlerini Beylikdüzü halkıyla buluşturmaya devam etti. 8 Eylül Pazar gününe dek devam edecek ve festival havasında geçen etkinlikte bir de sürpriz yaşandı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu etkinlik alanına gelerek, Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık ile birlikte sahaf standlarını ziyaret etti. Sahaflara oldukça düşkün olduğunu belirten İmamoğlu, tüm İstanbul’u 6. Barış ve Sevgi buluşmalarına davet etti.

Beylikdüzü Belediyesi tarafından bu yıl 6.sı düzenlenen Beylikdüzü Barış ve Sevgi Buluşmaları, birbirinden nitelikli ve dopdolu programları ile devam ediyor. Festival havasında geçen etkinliğin üçüncü gününde Sahaf Söyleşileri ve Çardak Altı Sohbetleri ile edebiyat, sanat ve siyaset dünyasının ünlü isimleri Beylikdüzü halkıyla bir araya geldi. Listesiz kitap mezatının hemen ardından başlayan ve moderatörlüğünü Ümit Nar’ın üstlendiği Sahaf Söyleşileri, Ali Tekin Çam ile İlhan Bilge’yi ağırladı. “Kitap ve dergi kapakları üzerinden basın yayın ressamlarının tarihine kısa bir bakış” konulu söyleşiye kitapseverlerin ilgisi oldukça yoğun oldu. Ardından Yekta Kopan moderatörlüğünde düzenlenen ve bu yıl ki teması “Umut” olan Çardak Altı Sohbetleri’nde, Altan Öymen ve Yılmaz Karakoyunlu “Umut ve Siyaset” konulu oldukça keyifli bir söyleşi gerçekleştirdi.    

Çalık: Bilginin Tecrübeyle Buluştuğu Doyurucu Bir Sohbet

1 Eylül Dünya Barış Günü’nde gerçekleşen ve kardeşlik mesajlarının verildiği Çardak Altı Sohbetleri’nde Türkiye’nin duayen siyasetçilerinden Altan Öymen, günün anlam ve önemi ile ilgili faydalı bilgiler aktarırken, usta yazar Yılmaz Karakoyunlu ise gelecekle ilgili umutlarından bahsettiği konuşmasında; “Bir takım sıkıntılar yaşıyoruz, ancak umudumuzu asla kaybetmiyoruz.” ifadelerine yer verdi ve ‘Umut’ kelimesinin tarihçesi hakkında anekdotlar paylaştı. Oldukça keyifli geçen sohbetin sonunda usta isimler vatandaşlardan gelen soruları yanıtladı. Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık söyleşi sonrası konuklara çiçek ve plaket takdiminin yanı sıra Beylikdüzü Belediyesi’nin hazırladığı yayınlardan Sivas’ta Milli Mücadelenin 108 Günü ve Karikatürlerle Bir Liderin Doğuşu Atatürk kitabını hediye etti. Başkan Çalık ayrıca, bilginin tecrübeyle buluştuğu doyurucu sohbet için konuklara teşekkürlerini iletti.

Başkan İmamoğlu, tüm İstanbul’u Beylikdüzü 6. Barış ve Sevgi Buluşmaları’na davet etti

8 Eylül Pazar gününe dek sürecek Beylikdüzü 6.Barış ve Sevgi Buluşmaları’nda bir de sürpriz yaşandı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu etkinlik alanına gelerek, Başkan Çalık ile birlikte sahaf standlarını ziyaret etti. ‘Atatürk ve Barış’ isimli eski basım bir kitap da satın alan ve sahaflara oldukça düşkün olduğunu belirten İmamoğlu; “Özellikle çocukların ve herkesin kitabı sevmesi için sahafları bilmesi, gezmesi lazım. Muazzam bir tat, hiç tahmin edemeyeceğiniz eserlere ulaşabiliyorsunuz ve kitabın değerini anlıyorsunuz. Emeği geçen herkese teşekkür ederim, inşallah nice yıllar devam eder. Görüyorum ki Beylikdüzü Belediye Başkanımız Mehmet Murat Çalık burada çok daha düzenli bir yıl yaşatıyor.” ifadelerini kullandı ve tüm İstanbul’u festivali ziyaret etmeye davet etti.  

Güliz Ayla Şarkılarını Beylikdüzü İçin Söyledi

 

Saatler 21:15’i gösterdiğinde ise Türk Pop Müziği’nin başarılı isimlerinden Güliz Ayla, en sevilen şarkılarını Barış ve Sevgi Buluşmaları kapsamında Beylikdüzü halkı için seslendirdi. Konser sonunda sanatçıya eşi Zehra Çalık ile birlikte sanatçıya çiçek ve plaket takdim eden Başkan Çalık; “Dünya Barış Günü’nü kutladığımız bu günde biz Beylikdüzü’nden tüm insanlığa barışı haykırıyoruz. Müziğin tutkal ve toplumları birleştirici gücünü biliyoruz. Onun için festivallerimizde müzik etkinliklerimize ve konserlerimize çok önem veriyoruz. Sevgiyi, barılı ve umudu İstanbul’a yaymak üzere yola çıktığımız etkinliğimize herkesi davet ediyorum. Dünya Barış Günü’müz kutlu olsun.” şeklinde konuştu ve performansından ötürü Ayla’ya teşekkürlerini iletti.    


START TV / START TÜRK

Albayrak'tan Kıyamet Alametleri..!
Akgün, Okul Arazisini Konuta Çevirdiler.
Eski Muhtar'dan Özlü Sözler
Beşyüz Kişi Adına Beşyüz Fidan
Buda Tek Sınıflık Okul,
Aktan; Memurun Güven Kapısıyız..!
Tüm videolar...

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.