EĞİTİM 31.10.2018 16:45:48 0

Eğitimde Bayram Havası

Çatalca’nın potansiyelini geniş kitlelere tanıtmak amacıyla Çatalca İlçe Kaymakamı İnci Sezer Becel’in himayesinde, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Erşahin’in koordinatörlüğünde, Kültür ve Turizm Çalıştayı düzenleniyor.

Eğitimde Bayram Havası

Türkiye Yerel Basın Birliği Genel Başkanı Gazeteci Nezir Karayün ve beraberindeki heyeti, Çatalca İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü görevine atanan Mustafa Erşahin’e nezaket ziyaretinde bulunarak Çatalca Milli Eğitimine dair bilgi alışverişinde bulundular.

Kültür ve Turizm Çalıştayı

Çatalca’nın gelişmeye ihtiyacı olduğunu dile getiren Çatalca İlçe Kaymakamı İnci Sezer Becel, “ Çatalca’mızın potansiyelini geniş kitlelere tanıtmak amacıyla bir kültür ve turizm çalıştayı düzenliyoruz. Bu çalıştaydan maksadımız Çatalca’mızın tarihi ve kültürel değerlerini geniş kitlelere duyurup, gelişimine katkı sağlamaktır. Gelişmekten maksadım inşaatların çoğalması, nüfusun artmasını kastetmiyorum.  Biraz daha kent kültürünü kazanmaya dair çaba içerisinde olmamız lazım.  Bunun haricinde Çatalca’nın avantajlı olduğu durumlar da var. Nüfus yapımızın özelliğinden kaynaklı çok göç alan bir bölge değiliz ve bunu da sağlayan asıl şey imar yasakları. İmar yasakları olmasaydı buranın Esenyurt’tan, Beylikdüzü’nden bir farkı kalmazdı. Sahip olduğumuz turizm varlığını, doğal sporları ve ormanlarımızı kullanılabilir ve kaliteli noktalara çekmemiz gerekiyor.”

Karayün, Başarı Diledi

Geçtiğimiz aylarda Çatalca İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne atanan Mustafa Erşahin’i ziyarete giden Türkiye Yerel Basın Birliği Genel Başkanı Nezir Karayün ve bir grup gazeteci ile Çatalca’nın eğitim öğretimine dair hoş bir sohbet gerçekleşti. Türkiye Yerel Basın Birliği Genel Başkanı Nezir Karayün, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erşahin’e hayırlı olsun dileklerinde bulunurken,  geçmiş zamanlarda yapmış oldukları çalışmaları takip ettiğini ve yapmayı planladıkları çalışmalarında da başarılar dilediğini belirtti.

“Severek Gelecekleri Bir Okul”

Göreve başladığından beri Çatalca’yı tanıdığını ve Çatalca’yı tanımanın kendisi için büyük bir avantaj olduğunu belirten Erşahin, “İşe ilk önce okullarımızı fiziki açıdan farklılaştırmakla başladık. Ferhatpaşa İlkokulu başta olmak üzere renk değişikliği yaptık ve çocuklarımızın daha hızlı alışabileceği bir ortam hazırladık. Okullarımızı,  çocuklarımızın beğeneceği şekilde dizayn ederek, severek gelecekleri bir ortam sunmaya çalıştık.

“İstanbul’da Tekli Eğitim Veren Tek İlçeyiz”

Erşahin, “ Eğitim kalitesini arttırma noktasında ciddi avantajlarımız var ama bununla ilgili geçmişten bugüne kadar yapılan bir çalışma yok. Biz bunu proje haline dönüştürdük. Toplam öğrenci sayısı 12 bin olan İstanbul’un tekli eğitim veren tek ilçesi biziz. Sadece Ferhatpaşa İlkokulu’nda sayı olarak fazla öğrencimiz var. Burayı rahatlatmak adına da yeni okul projeleri geliştiriyoruz.”

“Umut Dolu Çocuklar”

‘Umut Dolu Çocuklar’ adında bir projemiz var. Mülteci çocukların Türkiye’ye entegrasyonunu sağlayan bir proje. 47 tane Suriyeli, Iraklı ve Afgan kökenli mülteci çocuklarımızın, hem Türkçe öğrenimi konusunda hem de Türk örf ve adetlerine göre, Çatalca’ya entegrasyonunu sağlayacağız. Bir buçuk senelik bir proje ve yaklaşık 800 bin lira civarında bütçesi var. Geçen hafta itibariyle imzalarımızı attık. İlk projemize buradan başlayacağız. Tabi bunun yanında Avrupa projeleri, TÜBİTAK projeleri de devam edecek.

“Çatalca’da Fark oluşturmak için çok çalışacağız”

 

Çalıştığım süre içerisinde, Çatalca’nın çocuklarına çok güzel bir ortam hazırlayıp onların eğitim öğretimine en üst düzeyde katkı sağlayacak, mutlu çocuklar ve mutlu aileler için çaba göstereceğim. İnşallah bundan sonra Çatalca’ya daha da faydalı olmak için çok çalışacağız.

 


START TV / START TÜRK

Albayrak'tan Kıyamet Alametleri..!
Akgün, Okul Arazisini Konuta Çevirdiler.
Eski Muhtar'dan Özlü Sözler
Beşyüz Kişi Adına Beşyüz Fidan
Buda Tek Sınıflık Okul,
Aktan; Memurun Güven Kapısıyız..!
Tüm videolar...

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.