EKONOMİ 26.03.2013 13:25:01 0

Ekmek sofralara katkısız gelecek

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Fırıncılar Federasyonu'nca yapılacak çalışmayla ekmek yapımında katkı maddelerinin kullanımı yasaklanacak.

Ekmek sofralara katkısız gelecek

 Sofraların vazgeçilmezi ekmekte ''katkısız'' dönem başlıyor. Başlatılacak çalışmayla katkı maddeleri, ekmek yapımında kullanılamayacak. Daha çabuk pişmesini ve geç bayatlamasını sağladığı için kullanılan katkı maddelerinin yasaklanmasıyla, ekmeğin daha lezzetli olması ve israfın azaltılması hedefleniyor.

Bu çalışmayla, ekmekte artık asetik asit, potasyum asetat, sodyum asetat, kalsiyum asetat, laktik asit, askorbik asit, sodyum askorbat, kalsiyum askorbat, sodyum laktat, potasyum laktat ve kalsiyum laktat gibi katkı maddeleri yer almayacak.

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, yeni düzenlemeyle daha lezzetli ekmek üretileceğini belirterek, fiyatta artış olmayacağını da sözlerine ekledi.


START TV / START TÜRK

Albayrak'tan Kıyamet Alametleri..!
Akgün, Okul Arazisini Konuta Çevirdiler.
Eski Muhtar'dan Özlü Sözler
Beşyüz Kişi Adına Beşyüz Fidan
Buda Tek Sınıflık Okul,
Aktan; Memurun Güven Kapısıyız..!
Tüm videolar...

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.