EĞİTİM 27.06.2019 17:38:05 0

Esenyurt Eğitim Kalitesini Arttırıyor..!

Esenyurt İlçe Milli Eğitim Müdürü Paşali Beşli, düzenledikleri okul öncesi eğitim çalıştayı panelinde okul öncesi eğitim konusunun önemli noktalarına vurgu yaptı.

Esenyurt Eğitim Kalitesini Arttırıyor..!

2019 okul öncesi eğitim çalıştayının panelinde Esenyurt İlçe Milli Eğitim Müdürü Paşali Beşli okul öncesi eğitim konusunda incelenmesi gereken konuları ele alarak, çalıştayda çözüm önerilerinde bulunulmasını istedi.

“Eğitim Sisteminin İlk Basamağı Okul Öncesidir”                                 

Eğitimde adından sıkça söz ettiren Paşali Beşli bir ilke daha imza atarak okul öncesi eğitim çalıştayını düzenleyerek, Adom Medya Start TV ekranlarına eğitim öncesi alanda ve eğitim kalitesi konusunda çözüm önerileri aranmasının önemli olduğunu söyledi. Vega Okullarında yapılan çalıştayda Beşli, “Toplumsal refahın artması ve ülkemizin sosyal, kültürel ve sürdürülebilir ekonomik kalkınması, eğitim sisteminin ilk basamağı olan okul öncesinden başlamaktadır. Bu basamakta başta aile, okul ve çocuğun yakın çevresi olmak üzere tüm paydaşların birbirleriyle olan etkileşimlerinin sağlanması son derece önemlidir.”

Çözüm Önerileri İle Eğitim Kalitesi Artacak

“2023 eğitim vizyonumuzda belirtilen, toplum temelli bir erken çocukluk eğitimi için çocukla ilgili tüm yerel kurum ve kuruluşlarımızla yapacağımız işbirliği bizim için çok değerlidir. Bu çalıştay sonunda ilçemizde erken çocukluk eğitiminin yaygınlaştırılması, farklı kurum ve kuruluşlarımızda yürütülen erken çocukluk eğitim hizmetleriyle ilgili ortak kalite standartlarının oluşturulması, özel gereksinimli çocuklarımızın da önemli ölçüde erken çocukluk eğitiminden yararlanması gibi birçok alanda katkılar sunacağına inancım tamdır. Günün sonunda Esenyurt’taki okul öncesi eğitime dair çözüm önerileri ortaya çıkacağına inanıyorum” dedi.

Ebeveynlerin Rolü Büyük

Panelde konuşma yapan İstanbul Aydın Üniversitesi Dekanı Prof. Dr. Elif Yeşim Üstün, “Okul öncesi eğitim 0-6 yaş aralığını kapsamaktadır. Fakat 5 yaştan aşağıya doğru indiğimiz zaman okul öncesi eğitim görenlerin oranı ne yazık ki düşüktür ve bunun için daha çok yol kat etmemiz gerekiyor. Ebeveynlere bu konularda farkındalık sağlamamız, onlara birçok konuda yardımcı olmamız gerekiyor. Özellikle çocuklarıyla nasıl iletişim kuracaklarına yönelik eğitimler vermemiz gerekiyor.”

“Esenyurt’un Anaokulu İhtiyacını Karşılamak İçin…”

“5 yaşından küçük olan çocukların da erken eğitime çok ihtiyaçları var bunun için bağımsız anaokulu sayısını arttırmamız gerekiyor. Esenyurt’un anaokulu ihtiyacını gidermek için hep birlikte çalışmamız gerekiyor. Sadece Esenyurt da değil, ülkenin pek çok bölgesinde de anaokuluna ihtiyacı olan çocuk var. Bütün hayırsever insanlarımızı bu eğitime katkı sağlamaya davet ediyorum. Bu çalıştayda da çözüm önerileri sunarak eğitim kalitesini arttırmak için elimizden gelen her şeyi yapmalıyız bu imkanı bize sağlayan Esenyurt İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne teşekkür ediyorum” dedi ve panel sona erdi. Çalıştaya katılanlar arasında Esenyurt İlçe Halk Eğitim Merkezi müdürü İbrahim Hakkı Damat ve çok sayıda akademisyen ile okul müdürü de vardı. Katılımcılar çalıştay masalarına geçerek eğitim kalitesini artırmanın yollarını bulmak ve çözüm önerileri sunmak için hep birlikte beyin fırtınası yaptı.


START TV / START TÜRK

Albayrak'tan Kıyamet Alametleri..!
Akgün, Okul Arazisini Konuta Çevirdiler.
Eski Muhtar'dan Özlü Sözler
Beşyüz Kişi Adına Beşyüz Fidan
Buda Tek Sınıflık Okul,
Aktan; Memurun Güven Kapısıyız..!
Tüm videolar...

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.