EĞİTİM 6.12.2021 20:25:29 0

“Gençlerin Faydalı Şahsiyet Olmasını Sağlamalıyız”

TÜGVA (Türkiye Gençlik Vakfı) Büyükçekmece İlçe Şuarası Büyükçekmece Şehit Şirin Diril İmam Hatip Ortaokulu konferans salonunda gerçekleşti. Katılımın yoğun olduğu İlçe Şuarasında öğrenciler sahnede gösterilerde bulundular.

“Gençlerin Faydalı Şahsiyet Olmasını Sağlamalıyız”

“Beyni Pensilvanya’da Olan Bir Teşkilat Değil”

TÜGVA (Türkiye Gençlik Vakfı) Büyükçekmece İlçe Şuarası Büyükçekmece Şehit Şirin Diril İmam Hatip Ortaokulu konferans salonunda gerçekleşti. Katılımın yoğun olduğu İlçe Şuarasında öğrenciler sahnede gösterilerde bulundular.

Gerçekleşen toplantıya TÜGVA İstanbul İl başkanı Dr. Emrullah Şanlan, İl Teşkilat Koordinatörü Ömer Faruk Toktekin, İl Yönetim Kurulu Üyesi Salim Çavdar ile Muhammed Çavak, Büyükçekmece İlçe Millî Eğitim Müdürü Hasan Uygun, İlçe Gençlik ve Spor müdürü Ali Muzaffer Demir, Ak Parti Büyükçekmece İlçe Başkan Vekili Dilek Akdemir, Ak Parti Büyükçekmece önceki dönem ilçe başkanı ve önceki dönem İBB Meclis üyesi Recep Erol, Beyazay derneği Büyükçekmece ilçe başkanı Mir Mehmet Öztürk ve Büyükçekmece Tepecik Erzurumlular derneği başkanı Hasan Karataş katıldı.

“Gençlerin Faydalı Birer Şahsiyet Olmasına Katkı Sağlamalıyız”

Göreve geldiği günden itibaren yaptığı çalışmaları anlatan TÜGVA Büyükçekmece İlçe Başkanı Sezgin Gürbüz; “Gençlik insanoğlunun karakterini oluşturduğu en enerjik, en hareketli dönemdir. Genç kardeşlerimizin bu kritik döneminde bizlere düşen imkânlarımızdan yararlanacak maksimum genç sayısına ulaşıncaya kadar çalışarak, onların önemli ve faydalı birer şahsiyet olmasına katkı sağlamaktır. Bu kapsamda Allah’ın izni ve yardımıyla 6881 öğrencimizle 778 faaliyet gerçekleştirdik. Göreve geldiğimiz günden bugüne İslam’a bakış, ilmihal ve öncü hanımlar, kitap tahlili programları ile 13 okulumuzda yaz, kış kampları, ödüllü çizimlerle 40 hadis ve kitap kurdu yarışmaları düzenliyoruz. Ayrıca imanlı, idmanlı bir gençlik için tüm ortaokul ve liselerde gezi organizasyonları, halı saha maçları, paintball, minigolf gibi onlarca farklı branşta spor faaliyetleri gerçekleştirdik. Bu Büyükçekmece’nin hasret ve özlem duyduğu ilmi ve itikadi inkılâbın başlangıcıdır. Bizden sonra da bu hareketin hızla büyüyeceğine inancımız tamdır. Hepinizi bu harekete daha fazla sahip çıkmaya ve destek olmaya davet ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

“Türkiye’nin Omurgasını Oluşturacak İnsanları Yetiştiriyor”

TÜGVA’nın Türkiye’nin omurgasını oluşturacak insanları yetiştirdiğini dile getiren Büyükçekmece İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Uygun; “Türkiye Gençlik Vakfını dijitalleşmenin, sanal dünyanın hayatımızda, özellikle gençlerin hayatında bu kadar etkili olduğu bir dönemde çok büyük hizmetler üstlenerek bizleri gerçek hayata döndüren ve gerçek hayata döndürürken gerçeği görmemize vesile olan bir gayret ve anlayışla çalışmalar ortaya koydukları için kendilerine teşekkür ediyorum. Bu tür kuruluşlar Türkiye’de gençliğin yönlenmesine, büyümesine, fikir sahibi olmasına ve fikir sahibi olarak yol almasına mimarlık eden kuruluşlardır. Bu tür kuruluşlar hep Türkiye’nin omurgasını oluşturacak insanları yetiştirmiştir. Bu omurgayı bundan sonra yetiştirme görevi de gençlik hizmetine feda olmuş olan Türkiye Gençlik Vakfıdır” dedi.

“Beyni Pensilvanya’da Olan Bir Teşkilat Değil”

Beyni Pensilvanya’da, Amerika’da ve İngiltere’de olan bir teşkilat değildir diyen TÜGVA İstanbul İl Temsilcisi Emrullah Şanlan; “Bizler Türkiye’nin ve ümmetin gençliği noktasında gençlik çalışmaları yapan, milli manevi değerlerine sahip çıkan ve faaliyet gösteren bir sivil toplum örgütüyüz. 2013’ten bu yana gerek 15 Temmuz 2016’da olsun, gerekse ülkemize yapılan birçok saldırılarda gençler olarak devletimizin, milletimizin ve Cumhurbaşkanımız recep Tayyip Erdoğan’ın yanında her daim dik durduk, onları desteklemeye, ülkemize ve milletimize sahip çıkan bir gençlik olmaya gayret gösterdik. Bizler yapacağımız çalışmaları ülkemiz, milletimiz ve bu ümmeti Muhammed için yapmaya devam edeceğiz. Bugün bir yaptığımız işi yarın üç yapacağız, beş yapacağız, ona katlayacağız ve daha fazla yapmaya devam edeceğiz. Türkiye Gençlik Vakfı aklıyla, gönlüyle, vicdanıyla ve her şeyiyle bu topraklara bağlı bir teşkilattır. Beyni Pensilvanya’da, Amerika’da ve İngiltere’de olan bir teşkilat değildir. Her şeyiyle bu topraklarda doğmuş, bu topraklara hizmet edecek ve yine bu topraklar için ölecek bir gençlik yetiştirecek bir teşkilattır.” ifadelerini kullandı.   


START TV / START TÜRK

Albayrak'tan Kıyamet Alametleri..!
Akgün, Okul Arazisini Konuta Çevirdiler.
Eski Muhtar'dan Özlü Sözler
Beşyüz Kişi Adına Beşyüz Fidan
Buda Tek Sınıflık Okul,
Aktan; Memurun Güven Kapısıyız..!
Tüm videolar...

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.