EĞİTİM 16.02.2019 16:39:23 0

Girişimciler yarışacak

Avrupa Komisyonu sponsorluğunda ‘Avrupa Girişimciliği Teşvik Ödülleri’ yarışması düzenleniyor. 31 Mayıs’ta son başvurularını alacak yarışmanın ödülleri, 26 Kasım’da Finlandiya’nın Helsinki kentindeki törende sahiplerini bul

Girişimciler yarışacak

‘Avrupa Girişimciliği Ödülleri’ yarışması başvuruları başlıyor. Yükseköğretim Kurulu’nun (YÖK) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, Türkiye bu yarışmaya 2011’den beri katılıyor. Yarışmaya ayrıca, AB üyesi ülkeler, İzlanda ve Sırbistan’dan da katılım oluyor. Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB), katılımcıları belirleyecek ve ödül programını duyuracak. Yarışma, işletmeleriyle girişimciliğe teşvik edenleri belirlemek, en iyi girişimcilik uygulamalarını sergilemek ve potansiyel girişimcileri cesaretlendirmek için düzenleniyor.

HER ÜLKEDEN İKİ ADAY
Yarışmaya her ülkeden iki aday katılabiliyor. Türkiye’nin adaylarını belirleyecek olan jüri, iş dünyası ve üniversite temsilcileri, Avrupa Konseyi Başkanlığı’nı yürüten ülke temsilcileri ve bir önceki kurum temsilcilerinden oluşuyor. Ayrıca törene ulusal aday olarak gösterilen tüm proje sahipleri de davet edilecek.

ALTI KATEGORİDEN OLUŞUYOR
Ulusal, bölgesel veya yerel düzeyde girişimciliğin geliştirilmesine yönelik model ve programlar geliştiren kurum-kuruluşların katılabileceği yarışma; girişimcilik ruhunun geliştirilmesi, yeteneklere yatırım yapmak, girişimcilik ortamının geliştirilmesi, işletmelerin uluslararasılaştırılmasının desteklenmesi, kaynak etkinliğinin ve çevre dostu (yeşil) pazarların gelişiminin desteklenmesi ve sorumlu girişimcilik adlı altı kategoriden oluşuyor.

Her kategori için bir başarı ödülü, tüm kategoriler arasında ise en yaratıcı ve ilham verici girişimcilik uygulamasına ‘Jüri Büyük Ödülü’ verilecek. Yarışmaya; yerel, bölgesel, ulusal kamu kurum ve kuruluşları, kamu özel ortaklıkları ve üniversiteler katılabilecek. Katılacak adayların, başvuru formlarını en geç 31 Mayıs’a kadar KOSGEB’e göndermesi gerekiyor.

kaynak: hürriyet.com.tr


START TV / START TÜRK

Albayrak'tan Kıyamet Alametleri..!
Akgün, Okul Arazisini Konuta Çevirdiler.
Eski Muhtar'dan Özlü Sözler
Beşyüz Kişi Adına Beşyüz Fidan
Buda Tek Sınıflık Okul,
Aktan; Memurun Güven Kapısıyız..!
Tüm videolar...

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.