EĞİTİM 22.07.2019 10:46:20 0

Hayallerindeki Üniversiteyi Seçmeden Deneyimle

Türkiye’de inovasyonu herkese ulaştırmak üzere yola çıkan PeerBie, milyonlarca öğrenciyi yakından ilgilendiren Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) puanlarına göre tercih dönemindeki aday öğrencilere yol göstermek üzere dijital men

Hayallerindeki Üniversiteyi Seçmeden Deneyimle

Peerbie, üniversite adaylarına
hayallerindeki üniversiteyi seçmeden deneyimleme şansı sunuyor

Türkiye’de inovasyonu herkese ulaştırmak üzere yola çıkan PeerBie, milyonlarca öğrenciyi yakından ilgilendiren Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) puanlarına göre tercih dönemindeki aday öğrencilere yol göstermek üzere dijital mentörlerini arıyor.

 

PeerBie Üniversitem’in aday öğrencilere özel ağında rol alacak mentörler, üniversitelerini seçmeyi planlayan öğrencilere rehberlik etmek üzere rol alacak.

 

Türkiye’de inovasyonu herkese eşit oranda ulaştırmak üzere yola çıkan yerli sosyal ağ uygulaması PeerBie, Türkiye’deki üniversite öğrencileri ve mezunların kullanımına sunduğu “PeerBie Üniversitem” uygulamasının içerisine aday ve öğrenciler arasında köprü vazifesi görecek bir ağ (network) ekledi. Bu ağ sayesinde üniversite adayları için istedikleri ve ihtiyaçları olacakları bilgileri uygulamada sunmaya başladı.

 

PeerBie Üniversitem”de Türkiye’nin dört bir yanındaki üniversitelerin aktif öğrencilerinden PeerBie kriterlerine dayanarak “temsilciler” atanıyor. Bu temsilciler “mentor” olarak atanıyor. Mentörler, deneyimlerini paylaşarak, aday öğrenciler ve aktif öğrencilerin ihtiyaç duydukları tüm bilgilerin kesintisiz iletişim ve etkileşimini sağlamaya yardımcı oluyor.

 

Uygulamada mentör olmak isteyen öğrenciler şu adımları izliyor:

- Uygulamanın Android veya iOS sürümünün indirilmesi

- Adayım ağına giriş yapılması

- Temsilciler bölümüne tıklanması

- Gerekli bilgi ve koşulların sağlanması

 

Yukarıdaki adımları tamamlayan öğrenciler, üniversitelerinin, PeerBie Adayım’daki mentörü olmaya hak kazanıyor ve kendilerini bekleyen soru ve etkileşimler için deneyimlerinden yola çıkarak mentörlük yapmaya başlıyor.

 

Adaylara hayallerindeki üniversiteyi seçmeden deneyimleme şansı sunuluyor

Aday öğrenciler, PeerBie’nin özel olarak her üniversiteye özel geliştirdiği kanallar aracılığı ile ilgilendikleri üniversite hakkında bilgi sahibi oluyor.

 

Mentörler, üniversite tercihi yapacak öğrenciler için üniversitenin sosyal imkanlarından staj olanaklarına, yemekhanenin durumundan öğretim görevlilerinin derslerine kadar bir çok bilgiye anında erişilmesini sağlıyor. Bunu “aday öğrenciler”e özel ağ ile üniversite tercih döneminde sosyal faydaya dönüştürmek isteyen PeerBie Üniversitem’in “aday öğrenciler” platformunun diğer özellikleri şöyle:

 

- Uygulama öğrencilerin “yurt, yemekhane, ders notları, öğretim görevlileri, ders başlıkları” gibi tüm segmentlerde konuşma başlıkları açılmasına izin veriyor. Örneğin “öğrenci yurtları” özelliği ile üniversite yakınındaki yurtlar bulunabiliyor, geçmişte veya hala o yurtta yaşayan öğrencilerin deneyimleri öğrenilebiliyor.

 

- Öğrenciler “etkinlik” yapma özelliği sayesinde, tercih için düşündükleri üniversitelerin “tercih ve tanıtım” günlerini yakından takip edebiliyor.

 


PeerBie hakkında

PeerBie, küresel bir sosyal ağdır. “Hayatın için tek uygulama” mottosu ile kurulan uygulama, iş, aile, okul gibi tüm sosyal çevredeki kişilerle gerçek zamanlı, anlık iletişim kurulmasını sağlar. PeerBie; belediye, mahalle, iş, lise, üniversite, marka, kulüp, topluluk ve kreş gibi platformlarda iletişim ve etkileşim ihtiyacını karşılar. PeerBie; kişisel veya grup etkinlikleri için kullanılabilir; aile bireyleri veya arkadaşlar ile iletişim aracı olabilir. Kullanılmayan eşyalar için e-ticaret platformuna dönüşebilir. Trendleri ve toplulukları keşfetme imkanı sunar. Türkiye’nin pilot bölge olarak seçildiği uygulamanın ana alt markaları arasında “PeerBie İş Hayatım”, “PeerBie Adayım”, , “PeerBie Markalar”, “PeerBie Üniversitem”, “PeerBie Kreş”, “PeerBie Yurtdışında yaşayan Türkler”, “PeerBie Mahallem”, “PeerBie Okullar” ve “PeerBie Belediyem” gibi iletişime ihtiyaç duyulan ağlar yer alıyor. “Belediyem”, “Adayım” ve “İş Hayatım” ayrıca bu alanda kurumların kendi ihtiyaç ve içeriklerine göre özelleştirilmiş içerik çözümleri sunuyor.

 

PeerBie; kişisel verileri koruma kanunu çerçevesinde, güvenli ve ücretsiz bir kullanım sunar.


START TV / START TÜRK

Albayrak'tan Kıyamet Alametleri..!
Akgün, Okul Arazisini Konuta Çevirdiler.
Eski Muhtar'dan Özlü Sözler
Beşyüz Kişi Adına Beşyüz Fidan
Buda Tek Sınıflık Okul,
Aktan; Memurun Güven Kapısıyız..!
Tüm videolar...

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.