YAŞAM 31.07.2019 12:02:34 0

Hem Yetenek Hem Farkındalık

Esenyurt Belediyesi’nin açtığı işaret dili kursuyla ilçede yaşayan çocuklar hem yeni bir yetenek hem de farkındalık kazanıyor.

Hem Yetenek Hem Farkındalık
                                           Esenyurt Belediyesi’nden işaret dili kursu
 
Esenyurt Belediyesi’nin açtığı işaret dili kursuyla ilçede yaşayan çocuklar hem yeni bir yetenek hem de farkındalık kazanıyor.
 
Esenyurt Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü’nün Türk işaret dilini öğretmek ve engelli vatandaşlara yardımcı olmak amacıyla açtığı ücretsiz işaret dili kursuna katılan öğrenciler hem yaz tatillerini verimli bir şekilde değerlendiriyor hem de farkındalık kazanıyor. Belediye bünyesinde bulunan kültür merkezlerinde yapılan işaret dili kursunda engelsiz bir Esenyurt için yaz döneminde tüm çocuklara, güz döneminde ise yetişkinlere eğitim veriliyor. Kurslardan ilçede yaşayan 6 yaş ve üzeri tüm vatandaşlar faydalanabiliyor.Eğitimde aldıkları temel bilgiler dışında işaret diliyle şarkılarda öğrenen çocuklar, engelli vatandaşlarla iletişim kurabilmenin mutluluğunu yaşıyor. Katılımcılar kurs bitiminde ise en az ilkokul mezunu olmak şartıyla MEB onaylı sertifika almaya hak kazanarak engelli vatandaşlarla iletişim kurabilmenin yanı sıra çeşitli kurumlarda da iş imkanı bulabiliyor.
 
Türk işaret dilini engelli vatandaşlara yardımcı olmak adına verdiklerini söyleyen Esenyurt Belediyesi İşaret Dili Öğretmeni Melis Karakoç, “İlçemizde çok fazla sayıda işitme engelli vatandaşımız bulunmaktadır. Ancak iletişim sorunu yaşadığı için kimseyle iletişim kuramayıp sosyalleşememektedir. Bu nedenle işaret dili öğrenip onlara yardımcı olmak bizim için çok önemlidir. Ben tüm vatandaşlarımızı engelsiz bir dünya için işaret dili öğrenmeye davet ediyorum” dedi.​

START TV / START TÜRK

Albayrak'tan Kıyamet Alametleri..!
Akgün, Okul Arazisini Konuta Çevirdiler.
Eski Muhtar'dan Özlü Sözler
Beşyüz Kişi Adına Beşyüz Fidan
Buda Tek Sınıflık Okul,
Aktan; Memurun Güven Kapısıyız..!
Tüm videolar...

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.