EĞİTİM 4.11.2019 17:01:32 0

Hepimizin Gözbebeği

'Cumhuriyet, hepimizin gözbebeği durumundadır”.

Hepimizin Gözbebeği

Hepimizin Gözbebeği

Beylikdüzü Bizimkent İlkokulu Müdürü Cengiz Yeşilyurt, Cumhuriyet Bayramı’nda öğretmenlere, velilere, ve öğrencilere hitaben yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Cumhuriyet, en ideal yönetim biçimlerinden biri olan demokrasiyi, bağrında geliştirebilen en iyi sistemdir. Milletimiz de cumhuriyetini geliştirip, demokrasinin nimetlerinden en üst seviyede sürekli faydalandığı anda, kadim tarihi ve eşsiz kültürüyle, üst düzey toplumlar içindeki yerini sağlama alacaktır. Bu nedenle ülkemizi koruyup geliştirmek hepimizin öncelikli görevi olmalıdır”.

Değerlerimize Sahip Çıkmalıyız

Yeşilyurt, “Bizler gelecek nesillerimize her yönüyle gelişmiş bir Türkiye bırakmanın tek yolunun, Cumhuriyet olduğunun bilinciyle, el ele kenetlenerek bölünmez bütünlüğümüze, demokrasimize ve köklü medeniyetimizin bize kazandırdığı değerlere sahip çıkmalı, bu konuda üzerimize düşen görevleri eksiksiz yerine getirmeliyiz. Siz çocuklarımız ise, her safhası eşsiz kahramanlık örnekleriyle dolu olan tarihimizi öğrenip idrak ederek, geleceğe daha ümitle bakmalıdır. Cumhuriyet; hiç şüphesiz, geleceğimiz adına en büyük güvencemizdir. Eşitlik ve özgürlük temeline dayanan büyük bir Millet olma iradesiyle kurulan Cumhuriyet, hepimizin gözbebeği durumundadır”.

Aydınlık Yarınlarımızı Hep Birlikte Kuracağız

Yeşilyurt, “Cumhuriyetimizi, nitelikleri ve kazanımlarıyla her geçen gün daha da ileri taşımanın kıvancını duyuyoruz. Milletçe el birliği ve gönül birliğiyle çalışmayı sürdürecek olursak, çok daha güçlü ve çok daha müreffeh bir ülke haline gelmemizin önünde hiçbir engel yoktur. Farklı dil, inanç ve kültürleri tek bir üst kimlik altında bir arada yaşatan, gönüllerimizi kaynaştıran büyük bir adalet ve barış medeniyetinin mirasçıları olan bizler, kardeşçe birbirimizi kucaklayarak, birbirimize sımsıkı kenetlenerek aydınlık yarınlarımızı hep birlikte kuracağız. Bu vesileyle Cumhuriyetimizin kuruluşunun 96. yılı münasebetiyle yaşadığımız gurur ve heyecanın hat safhaya çıktığı bu anlamlı günde hepinizin Cumhuriyet Bayramını en içten duygularla tebrik ediyor, başta büyük önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere vatanı uğruna seve seve canını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet ve şükranla anıyorum.Cumhuriyet Bayramınız kutlu olsun” dedi.

 

 


START TV / START TÜRK

Albayrak'tan Kıyamet Alametleri..!
Akgün, Okul Arazisini Konuta Çevirdiler.
Eski Muhtar'dan Özlü Sözler
Beşyüz Kişi Adına Beşyüz Fidan
Buda Tek Sınıflık Okul,
Aktan; Memurun Güven Kapısıyız..!
Tüm videolar...

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.