EĞİTİM 30.05.2019 19:00:57 0

İlk Spor ve Sağlık Yüksek Lisans Programı...

Spor Ve Sağlık Yüksek Lisans Programı” Türkiye’de ilk defa Kadir Has Üniversitesi’nde başlıyor.

İlk Spor ve Sağlık Yüksek Lisans Programı...

Kadir Has Üniversitesi, Eylül ayındaMentalift işbirliği ile Türkiye’de ilk ve tek olan “Spor ve Sağlık Psikolojisi Yüksek Lisans Programı”nı açıyor.

Sporun hangi alanında olursa olsun,sporcular psikolojik çalışma ile detaylara inmediğinde ne kendi potansiyeline, ne de takım hedeflerine ulaşamıyor. Çoğu zaman bu çalışma, profesyonel destek gerektirebiliyor. Kadir Has Üniversitesi, Türkiye’de spor ve sporcularla çalışan psikolog eksiğini tamamlamak hedefiyle, Eylül ayında Mentalift işbirliği ile “Spor ve Sağlık Psikolojisi Yüksek Lisans Programı”nı hayata geçiriyor.

“Spor ve Sağlık Psikolojisi Yüksek Lisans Programı” kapsamında çocuklar ve yetişkinler için hazırlanan içerikler ile öncelikle çocukların küçük yaşlarda iyi eğitilerek, profesyonel, uzun vadede kariyer oluşturacak birer sporcu olarak yetişmeleri ve sporcuların kendi performanslarını geliştirmeleri ve hatta kendi sporcu kimliklerini oluşturabilmeleri amaçlanıyor.

“Sadece Sorun Yaşandığı İçin Değil, Sorun Olmadan Psikolog Desteği Alınmalı”

Spor psikolojisinin ülkemizde çok az ve çoğu kez hatalı anlaşıldığını belirten Kadir Has Üniversitesi Psikoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Aslı Çarkoğlu, “Psikologların sadece ruh sağlığı sorunları ile çalıştığı düşünülüyor, aslında bizler farklı alt alanlarda sorun ortaya çıkmadan önce her tür birey ile, hayatın yolunda ve daha iyi gitmesine destek amacıyla da çalışmaktayız. Örneğin spor psikologları,sporcular ile performans veya motivasyon sorunu yaşamadan önce çalışırlar ki, bu sorunlar ortaya çıkmadan, daha verimli ve potansiyelinin tamamına erişerek gelişebilsinler diye. Kadir Has Üniversitesi Psikoloji Bölümü olarak, “Spor ve Sağlık Psikolojisi Yüksek Lisans Programı” ile psikolojinin son yıllarda en hızlı gelişmeyi gösteren yeni bir alt alanı olan ‘SPOR PSİKOLOJİSİ’ alanında, uygulamaya yönelik bir yüksek lisans programı sunarak bu alanın sağladığı hizmetlerin ülkemizde de yaygınlaşmasını hedefliyoruz.”

 

“Eğitimde Teorik Bilgi Dışında Uygulama Da Önemli”

 

Spor Psikolojisi alanının dünyadaki en etkin profesyonel ağı olan AASP (Association of AppliedSportPsychology) tarafından belirlenen yüksek eğitim standartlarına uygun hazırlanan yüksek lisans programının uygulama ayağı, alan stajları ve süpervizyon içeriyor.

 

Türkiye’deki AASP (AmericanAssociation of SportPsychology) sertifikalı psikolojik danışmanlık sağlayantek kuruluş olan Mentalift ile yapılan ortaklık sayesinde sadece teorik bilgi verilmiyor, aynı zamanda uygulama becerileri de eğitime katılıyor. Uygulama ayağı güçlendirilen bu program sayesinde, spor psikologlarının ülkemizin profesyonel spor takımlarına, elit atletlerine ve özellikle de spora yeni başlamış altyapı kurumlarındaki genç sporculara hizmet sunması amaçlanıyor.

 

10 Haziran 2019’a kadar devam edecek başvurular ile toplamda 25 “Spor Psikoloğu” adayı eğitimlere başlayabilecek.


START TV / START TÜRK

Albayrak'tan Kıyamet Alametleri..!
Akgün, Okul Arazisini Konuta Çevirdiler.
Eski Muhtar'dan Özlü Sözler
Beşyüz Kişi Adına Beşyüz Fidan
Buda Tek Sınıflık Okul,
Aktan; Memurun Güven Kapısıyız..!
Tüm videolar...

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.