YAŞAM 2.10.2019 16:14:12 0

İstanbul’un En Huzurlu İlçesi

Büyükçekmece Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği tarafından, Halk Eğitim Merkezi çok amaçlı konferans salonunda yoğun katılımlı huzur toplantısı yapıldı.

İstanbul’un En Huzurlu İlçesi

İstanbul’un En Huzurlu İlçesi

Büyükçekmece Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği tarafından, Halk Eğitim Merkezi çok amaçlı konferans salonunda yoğun katılımlı huzur toplantısı yapıldı.

Büyükçekmece Halk Eğitim Merkezi çok amaçlı konferans salonunda yapılan toplantıya Büyükçekmece Kaymakamı Dr. Mehmet Özel başkanlık ederken, İlçe Emniyet Müdürü Murat Yıldırım, ilçe Jandarma komutanı İbrahim Karaman ve toplum destekli polislik büro amiri ve ekibi hazır bulundu. Programa Büyükçekmece belediye başkan vekili Ahmet Şahin, İlçe Spor Müdürü Oktay Şahin, İlçe Müftüsü İrfan Üstündağ, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Uygun, okul müdürleri, aile birlikleri, muhtarlar ve STK başkan ve yöneticileri katıldı.

Güvenli Ortam Sunuyoruz

Büyükçekmece Kaymakamı Dr. Mehmet Özel, “Polis birimlerimiz çeşitli önleyici projeler ile vatandaşlarımızın güvenliğini sağlıyorlar.  Özellikle eve hırsızlıklarda büyük düşüş var. Gece bekçilerimizin de destekleri ile daha huzurlu ortam oluşturuyoruz. İstanbul genelinde geçen yıla oranla ciddi düşüşler görmekteyiz. Büyükçekmece olarak İstanbul genelinde 39 ilçe arasında huzur ve suç oranı düşük en iyi 5 ilçeden birisiyiz. Buda bizi mutlu ediyor amacımız ilk sıraya ulaşmaktır. Ekiplerimiz gecesini gündüzüne katarak özveriyle çalışmaya devam ediyor.

Tepecik’te 40 Derslikli Okul Yapılacak

Özel, katılımcılar birde müjde verdi. Eski Tepecik belde belediyesinin olduğu alanın beş dönümlük kısmına 40 derslikli bir ortaokul yapmak için belediye ile görüşmeleri başlattık. Tepecik mahallemizde ikili eğitim ve sınıf mevcutları yüksek olduğu için acil bir ortaokula ihtiyacımız var en kısa zamanda bu ihtiyacı gidermek için çalışmalara başladık dedi. 

Yıldırım, Uyuşturucu ile Mücadelede Halkın Desteği Lazım

Büyükçekmece ilçe emniyet müdürü Murat Yıldırım, mobil timlerin kurulduğunu söyleyerek, “Okulların önlerindeki uyuşturucu ticaretini önlemek için çok özel bir ekip kurduk. Çocuklarımızı zehirlemeye çalışan zehir tacirlerine fırsat vermedik vermeyeceğiz. Okul müdürleri, öğretmenleri ve çevre esnafı ile işbirliği içindeyiz. Halkımızın daha fazla desteğine ihtiyacımız var. Mobil ekiplerimiz ve önleyici hizmetlerimiz ile gece gündüz vatandaşın emrindeyiz. İki yüz elli bin nüfuslu bir ilçeyiz ancak yaz döneminde 600 binlere kadar ulaşıyoruz. Buna rağmen ekiplerimiz çok iyi çalışarak İstanbul genelinde en iyi ve suç oranı düşük ilk beş ilçeden birisi olmayı gayretli çalışmalarımız neticesinde başarmanın onurunu sizlerle beraber yaşıyoruz şeklinde konuştu.

Karaman, Suç Ve Suçluya Aman Yok

Büyükçekmece ilçe Jandarma komutanı İbrahim Karaman, Emniyet teşkilatı kadar sorumluluk alanımız geniş olmasa da bize düşen mahallerimizde en üst düzeyde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yaz mevsimi münasebetiyle uygulamalarımızı sıkı tuttuk ve suç ve suçluya aman vermedik. Sezon bitti bundan sonrada aralıksız çalışmalarımızı sürdürüp İstanbul’un en huzurlu ilçesi olarak kalmaya devam edeceğiz, emniyet ve asayişin temini için var gücümüzle çalışacağız dedi.

Haber: Nezir KARAYÜN

 


START TV / START TÜRK

Albayrak'tan Kıyamet Alametleri..!
Akgün, Okul Arazisini Konuta Çevirdiler.
Eski Muhtar'dan Özlü Sözler
Beşyüz Kişi Adına Beşyüz Fidan
Buda Tek Sınıflık Okul,
Aktan; Memurun Güven Kapısıyız..!
Tüm videolar...

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.