EĞİTİM 18.04.2019 17:34:22 0

Kariyer, Eğitim ve Mesleki Tanıtım Fuarı

Ümraniye Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından düzenlenen İstanbul Kariyer, Eğitim ve Mesleki Tanıtım Fuarı (KARMES), öğrencilerimizin farklı ve profesyonel bakış açılarından faydalanabilmesi, yaşamlarına mesleki anlamda yön verebilmesi

Kariyer, Eğitim ve Mesleki Tanıtım Fuarı

Ümraniye Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından düzenlenen İstanbul Kariyer, Eğitim ve Mesleki Tanıtım Fuarı (KARMES), öğrencilerimizin farklı ve profesyonel bakış açılarından faydalanabilmesi, yaşamlarına mesleki anlamda yön verebilmesi amacıyla yapıldı.

Alanında uzman isimlerin konuşmacı olarak katıldığı ve 37 üniversitenin stant açtığı Kariyer, Eğitim ve Mesleki Tanıtım Fuarı’nın açılışına Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Cevdet Erdöl, Ümraniye Kaymakamı Sayın Suat Dervişoğlu, Millî Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürü Öğrenci İşleri ve Sosyal Etkinlikler Başkanı Sayın Abdulhalik Baş, Ümraniye Belediye Başkanı  Sayın İsmet Yıldırım, İl Millî Eğitim Müdür Yardımcımız Sayın Menderes Kaya, Ümraniye İlçe Millî Eğitim Müdürümüz Sayın Süleyman Gökçimen, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program Kur’an-ı Kerim tilaveti ile devam etti.

Zengin Hayallerin Peşinde

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü  Prof. Dr. Cevdet Erdöl, birçok şeyin hayal etmekle başladığını ve hayallerin büyük olması gerektiğini anlatan bir şiirle başladı. Divan şiirimizin önemli isimlerinden Hayalî’den hareketle “Hayalleriniz büyük olsun.” dedi. Köyünde Osmanlı’dan kalma eski bir medrese olduğunu ve medresede tecvid, kıraat okuduğuna değinen Erdöl, köyden şehir merkezine ya bir kamyon kasasında ya da yürüyerek gidildiğini belirtti. Bu şartlar altında tıp ilmini okumak için dua ettiğini anlatan Erdöl, aile, sülale, köyü ve çevresinde, ilk tıp eğitimi alan kişi olduğunu dile getirdi.

İç hastalıkları ve kardiyoloji uzmanlığı alanında eğitimler gördüğünü ve profesör olduğunu belirten Erdöl, şöyle devam etti: “Allah´a hamdolsun hayat boyunca ummadığım çok ama çok şeyler kazandım. 61 yaşındayım. 50 yıl içerisinde ülkemizin geldiği yeri işaret etmek için söylüyorum. Bir köylü çocuğu, belli yerlere gelebiliyor. Bu imkânımız var. Kaldı ki siz dünyanın en güzide şehri, en güzel şehri, iki kıtayı birleştiren bir şehir olan Osmanlı´nın başkentliğini en uzun süre yapmış olan şehri İstanbul’un, en güzel mekânlarının birinde eğitim görüyorsunuz. Ne mutlu sizlere! Dolayısıyla siz bu imkânı, bu duyguyu, benim gibi yaşayamazsınız. Yani imkânınız çok. Biz yokluk içinde okuduk. Kışın (okulda) soğukta yakacağımız sobanın odunlarını biz köyden sırtımızda götürürdük. Siz bu dönemin kıymetini bilin. Dolayısıyla zorluk içerisinde azmedince olabilecek olan şeyleri tahayyül etmeye gayret edin.”

Geçmişle bağı koparmamak, geçmişle birlikte geleceğe yürümek gerektiğini ifade eden Erdöl, “Kariyer planlamanızda hangi mesleği seçerseniz seçin, mutlaka bir spor dalıyla profesyonel değil ama amatörce ilgilenin. Spordan kopmayın. Bir müzik enstrümanını, aletini mutlaka icra etmeyi öğrenin ama en az iki lisan bilmeniz lazım. Bu sizin hayat prensibiniz olsun.” ifadelerini kullandı.

Öğrencilerden insanları, Allah´ı, Peygamberi, hayvanları, taşı ve toprağı sevmelerini isteyen Erdöl, sevmeden hiçbir mesleğin hakkıyla başarılamayacağını ve hayat çizgisini şekillendirecek olanın sevgi olduğunun altını çizdi.

Gençlerimize Değer Veriyoruz

Ümraniye Belediye Başkanı  İsmet Yıldırım yaptığı konuşmada, “Öğrencilerimizin farklı ve profesyonel bakış açılarından faydalanabilmesi, yaşamlarına mesleki anlamda yön verebilmesi adına düzenlenen Kariyer, Eğitim ve Mesleki Tanıtım fuarımız hayırlı uğurlu olsun. Değerli öğrenciler, bizler de sizin gibi bu yollardan geçtik. Düzenlenen bu fuar, inanıyorum ki sizlerin ileride hangi mesleğe yöneleceğiniz konusunda yardımcı olacaktır. Geleceğimize sizler yön vereceksiniz. Eğitime yapılan yatırım geleceğe yapılan yatırımdır.”  ifadelerini kullandı.

“Sizlerin vesilesiyle tüm Ümraniyelilere bir kez daha teşekkür ediyorum” diyerek konuşmasına devam eden Başkan Yıldırım, “Özellikle siz gençler için önemli çalışmalara imza atacağız. Bunlardan ilki; Akademi Ümraniye’dir. Burada kodlama, robotik, matematik, yabancı dil eğitimi, müzik çalışmaları ve mesleki eğitimlerin verildiği bir yer olacak. İkincisi ise Spor Köyü’dür. Burada da gençlerimize 16 ayrı branşta eğitimler verilecek. Üçüncüsü de Ümraniye’ye 3 tane gençlik kıraathanesi yapacağız” dedi.

Doğru Kariyer Planlaması

Millî Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürü Öğrenci İşleri ve Sosyal Etkinlikler Başkanı Sayın Abdulhalik Baş, öğrencilerin üniversitelerle bir araya gelerek kariyerlerini belirleme yolunda önemli katkılar elde ettiği Kariyer, Eğitim ve Mesleki Tanıtım Fuarı’nın hayırlı olmasını diledi. Meslek seçimi odaklı etkinliğin gençlerimizin önünü açtığını kaydeden Baş, “Gelecek adına çok güzel çalışmalar yapılıyor. İnşallah öğrencilerimiz geleceği yönlendirecekler. Fuarlar öğrencilerimize ve bizlere büyük bir motivasyon kaynağı da oluyor. Kariyer planlamasını doğru yapan bireylerin, kaynak ve zaman israfı gibi dezavantajlardan etkilenmeden ülke kalkınmasına ve ilerlemesine çok önemli katkı sağlayacağının farkında olmalıyız. Hep beraber ülkemizi daha güzel günlere taşıyacağız.” dedi.

Kendi Kariyerine Yön Vermek

Meslek seçme aşamasında olan öğrencilerin, velilerin ve öğretmenlerin bilgi ve ilgi düzeylerini artırmanın önemine değinen İl Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Menderes Kaya, Kariyer, Eğitim ve Mesleki Tanıtım Fuarı’na katkı sunan herkese teşekkür etti. Meslek seçiminde ve kariyer planlamada rehberliğin önemli olduğunu hatırlatan Kaya, “Öğrencilerimiz mutlu olacağı bir mesleği seçmeli. Bunun için kişinin kendini tanımasına, yeteneklerini daha etkin kullanarak kendini gerçekleştirmesine, özgür ve üretken birey olmasına katkı sağlamak gerekiyor. Yapılan araştırmalarda eğitsel ve mesleki rehberlik konularının ne kadar önemli olduğu bir kez daha ortaya çıkmış durumda.  Dolayısıyla okullarımızın psikolojik danışma ve rehberlik hizmetlerinin aktif hâle gelmesi önem arz ediyor. Fuarla hem öğrencilerin meslek ve çalışma hayatıyla ilgili bilgi eksiklerinin giderilmesi hem de meslek seçimi aşamasında destek verilmesi sağlanacak. Stantlarda meslekler, mesleki eğitim imkânları ve bir üst eğitim-öğretim seçenekleri hakkında detaylı bilgiler veriliyor. Bu fuarda öğrencilerimiz çeşitli görüşmeler yapacak ve neyi arzu ediyorlarsa bu kapsamda kendi kariyerlerine yön verecek.” ifadelerini kullandı.

Doğru Kararlar Verebilmek

Ümraniye Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü  Dr. Yunus Kurtuluş ise meslek edinmenin ve kariyer sahibi olmanın güç ve önemli olduğunu söyledi. Programın, gençlerin hayallerine kavuşmalarını sağlamak, gelecek kaygılarını ve kararsızlıklarını hafifletmek adına yapıldığını aktaran Kurtuluş, “Gençlerimizin doğru kararlar verebilmelerini desteklemek ve zorlu yolculuklarında seçenekleri ile tanışabilmeleri için fuarda birçok üniversitemizi bir araya getirdik. İsteğimiz gençlerimizin sadece eğitimlerine devam etmeleri değil, onların severek yapacakları meslekleri seçmelerine yardımcı olabilmek, kendilerine en uygun kariyer planlamalarını yapabilmelerine destek olabilmektir.” dedi.

Protokol konuşmalarının ardından 37 üniversitenin stant açtığı Kariyer, Eğitim ve Mesleki Tanıtım Fuarı, öğrencilerimize üniversite, hayat,  sınav kaygısı ve motivasyon,  deneyimler, sosyal ve fen bilimleri alanı, meslek seçimi aşamasında Avrupa standartlarında özgeçmiş hazırlama, 21. yüzyılda aranan beceriler, teknolojik bağımlılık konularında yardımcı olurken, aynı zamanda velilere de çocuklarıyla iletişim yolları, çocuğun meslek seçiminde ve kendini tanımasında ailenin önemi konularında yol gösterici oldu.

 

 


START TV / START TÜRK

Albayrak'tan Kıyamet Alametleri..!
Akgün, Okul Arazisini Konuta Çevirdiler.
Eski Muhtar'dan Özlü Sözler
Beşyüz Kişi Adına Beşyüz Fidan
Buda Tek Sınıflık Okul,
Aktan; Memurun Güven Kapısıyız..!
Tüm videolar...

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.