GÜNDEM 21.02.2016 00:52:59 0

Lenslerin ömrü antibakteriyel sıvıyla uzatıldı

Akdeniz Üniversitesi Fen Fakültesi Kimya Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ertuğrul Arpaç ve ekibi tarafından geliştirilen antibakteriyel sıvıyla günlük bakım gerektiren lens ve göz protezlerinin kullanım süresi 2 aya kadar uzatıldı.

Lenslerin ömrü antibakteriyel sıvıyla uzatıldı

Akdeniz Üniversitesi Fen Fakültesi Kimya Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ertuğrul Arpaç ve ekibi tarafından geliştirilen antibakteriyel sıvıyla günlük bakım gerektiren lens ve göz protezlerinin kullanım süresi 2 aya kadar uzatılabiliyor.

Arpaç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, lens ve göz protezlerinin günlük hayatta sık kullanılan ürünler olduğunu söyledi.

Özellikle göz protezlerinin günlük bakım gerektirdiğini ve kullanım süresi dolduktan sonra düzenli olarak dezenfekte edilmesi gerektiğini ifade eden Arpaç, "Biz bu ürünlerin yüzeyinin antibakteriyel bir sıvıyla kaplanmasını sağladık. Bu şekilde çok sık bir sürede bu protezi çıkarmaya gerek kalmıyor. Bu ürün sayesinde protezlerin 4 haftaya kadar hiç çıkarılmadan kullanılabilme imkanı ortaya çıktı" diye konuştu.


START TV / START TÜRK

Albayrak'tan Kıyamet Alametleri..!
Akgün, Okul Arazisini Konuta Çevirdiler.
Eski Muhtar'dan Özlü Sözler
Beşyüz Kişi Adına Beşyüz Fidan
Buda Tek Sınıflık Okul,
Aktan; Memurun Güven Kapısıyız..!
Tüm videolar...

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.