EĞİTİM 31.08.2021 14:12:06 0

Lise Mezunu Olmalarını Sağlıyoruz

Halk eğitim merkezi, ‘Öğrenen Mahalle Projesi’ ile Büyükçekmece’de yirmi dört mahallede kırk dört okulda hizmete açılıyor.

Lise Mezunu Olmalarını Sağlıyoruz

Öğrenen Mahalle Projesi Hizmete Açılıyor

Halk eğitim merkezi, ‘Öğrenen Mahalle Projesi’ ile Büyükçekmece’de yirmi dört mahallede kırk dört okulda hizmete açılıyor.

Kurt, Yeterli Sayıda Kursiyer Gelmedi

Büyükçekmece İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürü Yılmaz Kurt ve Yardımcısı Pınar Didem Atalay pandemi sürecindeki eğitimi değerlendirirken, yeni projelerin müjdesini verdi. Yılmaz Kurt; “Pandemi döneminde zaman zaman olan tam kapanma tedbirleri dışında kurslarımız açıktı ama coronavirüsün etkilerinden dolayı önceki yıllara oranla yeterli sayıda kursiyer gelmedi. Tabi kapanma öncesinde kurslarımıza başvuru yapan kursiyerlerimize de daha sonra telafi eğitimi yapıldı ve bu sayede bütün kursiyerlerimiz belge sahibi oldu.

Eğitime Geri Dönmelerini İstiyoruz

Biz üç bin yedi yüz dolayında kurslarımızla vatandaşlara hizmet vermeye devam ediyoruz. Birçok yeni projemiz var, bunlardan biri ise mesleğe yönelik kursları yeniden planlayarak meslek liselerinde bu kursları açmak. Böylelikle öğretmen ve atölye sıkıntısı olmadan vatandaşlarımız daha kaliteli eğitim görecek. Bir diğer projemiz ise ‘Öğrenen Mahalle Projesi’, bu projeyle Büyükçekmece’de yirmi dört mahallede kırk dört okul ile vatandaşlarımıza hizmet verebileceğiz. Her mahallede en az bir veya iki okulumuzda vatandaşlarımızın istediği kursları açma yetkisine sahibiz. Vatandaşlarımızdan aşılarını olup eğitime geri dönmelerini istiyoruz ve tüm vatandaşlarımızı halk eğitim merkezimize bekliyoruz” dedi.

Atalay, Lise Mezunu Olmalarını Sağlıyoruz

Okuryazarlık kursları hakkında bilgiler veren Büyükçekmece Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Pınar Didem Atalay; “Halk eğitim merkezimizde okuryazarlık kursumuzdan mezun olan vatandaşlarımızın açık öğretimden ortaöğretim kaydını ve daha sonrasında lise kaydını yaparak, sadece halk eğitim merkezimize başvurarak lise mezunu olmalarını sağlıyoruz. Ayrıca şenlik ve geziler düzenleyerek eğitimin daha eğlenceli hale gelmesini sağlıyoruz. Böylelikle okuma yazma bilmeyen vatandaşlarımızın sadece okuryazarlık belgesi almasını değil lise mezunu olmasını sağlıyoruz” dedi.


START TV / START TÜRK

Albayrak'tan Kıyamet Alametleri..!
Akgün, Okul Arazisini Konuta Çevirdiler.
Eski Muhtar'dan Özlü Sözler
Beşyüz Kişi Adına Beşyüz Fidan
Buda Tek Sınıflık Okul,
Aktan; Memurun Güven Kapısıyız..!
Tüm videolar...

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.