EĞİTİM 5.04.2019 16:24:50 0

Liseliler Deterjan Üretiyor

Hatay’daki Şehit Ahmet Benli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin atölyeye dönüştürülen 70 metrekarelik bodrum katında geçen yıl üretimine başlanılan boya ve temizlik ürünleri yoğun ilgi görüyor. “Benli” markasıyla satışa sunu

Liseliler Deterjan Üretiyor

Hatay’daki Şehit Ahmet Benli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin atölyeye dönüştürülen 70 metrekarelik bodrum katında geçen yıl üretimine başlanılan boya ve temizlik ürünleri yoğun ilgi görüyor. “Benli” markasıyla satışa sunulan 15 kalem ürünle bir yılda 470 bin liralık ciroya ulaşıldı.

Hatay’ın merkez ilçesi Antakya’daki Şehit Ahmet Benli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin atölyeye dönüştürülen 70 metrekarelik bodrum katında üretilen boya, sabun ve diğer temizlik ürünlerinin satışıyla ilk yılda 470 bin liralık ciroya ulaşıldı. Atölyede geçen yıl imal edilmeye başlanılan boya, sabun ve diğer temizlik malzemeleri, okulun adını çağrıştırması amacıyla “Benli” markasıyla satışa sunuluyor. Kimya Teknolojisi Bölümü öğretmenlerinin desteğiyle üretim yapan öğrenciler, okullarına katkı sağlamanın yanı sıra hem mesleklerini öğreniyor hem de aile bütçelerine katkı sağlıyor.

İhtiyaç Sahiplerine Ulaştırıyorlar

Öğrenciler tarafından üretilen ürünlere okullar, hastaneler ve özel sektörden yoğun talep geliyor. Öğrenciler sosyal sorumluluk kapsamında da birçok temizlik ürününü cami ve ihtiyaç sahibi ailelere ücretsiz dağıtıyor. Atölyede elde edilen kazançla okulun öğrencilerinden ihtiyaç sahibi 224 gence de destek sağlanıyor.

Kimya Teknolojisi Bölümü öğretmeni Süleyman Yılmaz, “Günde 3 ton deterjanla 1,5 ton boya üretebilecek kapasitedeyiz. İlk yılımızda 470 bin lira ciro elde ettik. Bu yıl ise bu rakamı bir milyon liraya çıkarmak istiyoruz” dedi. Öğrencilerden Mithat Olgun okuduğu bölümü atölyedeki üretim sayesinde sevdiğini belirtti. Olgun, “Okula severek geliyoruz. Elde edilen gelirin okulumuza, bizlere ve ihtiyaç sahibi öğrenci arkadaşlarımıza yarar sağladığını bilmek ise bizleri ayrıca motive ediyor” diye konuştu

 


START TV / START TÜRK

Albayrak'tan Kıyamet Alametleri..!
Akgün, Okul Arazisini Konuta Çevirdiler.
Eski Muhtar'dan Özlü Sözler
Beşyüz Kişi Adına Beşyüz Fidan
Buda Tek Sınıflık Okul,
Aktan; Memurun Güven Kapısıyız..!
Tüm videolar...

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.