EĞİTİM 17.06.2019 10:25:38 0

LÖSEV Kahramanlarının Heyecanı

LÖSEV Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı tarafından vakfın kurulduğu ilk yıllarda kayıt altına alınarak, hem sağlık hem eğitim desteği verilen çocuklar tüm yıl boyunca Canım Kardeşim Ders Evi”nde eğitim aldı.

LÖSEV Kahramanlarının Heyecanı

Uzun süren lösemi ve kanser tedavisi boyunca eğitimlerine ara vermek zorunda kalan çocuklar LÖSEV Canım Kardeşim Ders Evleri‘nde gönüllü eğitmenlerin destekleriyle yıl boyunca geleceğe hazırlandı, okul derslerinden geri kalmamak için çalıştı. Tüm yılın yorgunluğunu LÖSEV’in İstanbul Ofisinde gerçekleşen karne partisinde atan kahraman çocukların heyecanı görülmeye değerdi.

 

İlk ve Ortaokul düzeyindeki çocuklar gönüllü öğretmenlerin desteği ile etüt programlarına katılırken, anaokulu öğrenciler ise oyun grupları oluşturdu ve ilk akademik adımlarını LÖSEV çatısı altında attı.  Yıl sonunda etüt öğrencilerinin başarılı karneleri ödüllendirildi, anaokulu öğrencileri ise ilk karne heyecanını aileleri ile paylaştı.  Animatör gruplar ile doyasıya eğlenen, şarkı söyleyip dans eden çocuklar ailelerine de keyifli anlar yaşattı.

 

Karne Partisinde açıklama yapan Marmara Bölge Koordinatörü Zuhal Ön, vakfın kurulduğu günden bu yana eğitime özel önem verdiklerini söyledi. Uzun süren kanser tedavisi boyunca çocukların zaman zaman yaşıtlarından ayrıştığını hatırlattı ve şöyle devam etti: “20 yıl önce kanser olan bir çocuğa ölecek gözüyle bakılıyordu, çocukların eğitimi hiç akıllara gelmiyordu. Gelse bile lösemi hakkında farkındalığa sahip olmayan toplumumuzda maske takan çocuklar bazen arkadaşları bazen ebeveynler tarafından dışlanıyordu; okula gitmek istemiyorlardı. İlkokulu bile zor bitiriyordu çocuklar. Oysa biz hep “lösemi tedavi edilebilir” yaklaşımıyla o zamanki imkânlarımız dâhilinde çocuklarımıza gönüllülerimiz ile Vakfımızda, hastane yataklarında eğitimler veriyorduk.”


START TV / START TÜRK

Albayrak'tan Kıyamet Alametleri..!
Akgün, Okul Arazisini Konuta Çevirdiler.
Eski Muhtar'dan Özlü Sözler
Beşyüz Kişi Adına Beşyüz Fidan
Buda Tek Sınıflık Okul,
Aktan; Memurun Güven Kapısıyız..!
Tüm videolar...

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.