EĞİTİM 22.05.2019 16:43:36 0

Masal Gibi Şenlik

Esenyurt İlçe Eğitim Müdürlüğü projesi olan Gökten Düştü Üç Elma Projesi kapsamında hayata geçirilen Masal Şenliği faaliyeti Yıldız Teknik Üniversitesi işbirliği ile gerçekleşti.

Masal Gibi Şenlik

Yıldız Teknik Üniversitenin Davutpaşa Kampüsü Eğitim Fakültesi Temel Eğitim Bölümünde gerçekleştirilen Şenlik, İlçe Milli Eğitim Müdürü Paşali Beşli, Şube Müdürü  İrfan Küçükfiliz ve Yıldız Teknik Üniversitesi Eğitim Fakültesi Temel Eğitim ve Okul Öncesi Bölümü akademisyenlerinin katılımı ile gerçekleşen Masal Şenliğinde proje sunumu yapıldı ve sergi alanı ziyaret edildi. Öğretmen adayı bölüm öğrencileri, komşu ilçelerden Çocuk Gelişimi Bölümü lise öğrencileri ve üniversite uygulama anaokulu öğrencilerinin katılımı ile masal anlatımı etkinlikleri yapıldı.

Eğitim öğretim yöntemi olarak masalın kullanımı ve Türk Anadolu Masalları ile ilgili farkındalık oluşturmayı amaçlayan proje; 2018-2019 eğitim öğretim yılı içinde 70 rehber öğretmen, 150 anasınıfı, sınıf ve branş öğretmeni ile bilgi paylaşım etkinlikleri yapıldı. Ayrıca İl Milli Eğitim Müdürlüğü projeleri olan Kütüphanede Hayat Var ve Veli Akademileri kapsamında öğrenci ve velilere ulaşılıp örnek masal kitabı paylaşıldı. Esenyurt İlçesinde Masal Şenliği ve uzman akademisyenlerin katılımı ile gerçekleşen panel etkinliklerine ek olarak üniversite işbirliği yolu ile görünürlük ve yayma alanında etkin olma amaçlanmıştır. 

 


START TV / START TÜRK

Albayrak'tan Kıyamet Alametleri..!
Akgün, Okul Arazisini Konuta Çevirdiler.
Eski Muhtar'dan Özlü Sözler
Beşyüz Kişi Adına Beşyüz Fidan
Buda Tek Sınıflık Okul,
Aktan; Memurun Güven Kapısıyız..!
Tüm videolar...

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.