EĞİTİM 24.07.2019 13:59:16 0

Meslek Liselerinin Katkısı

MESLEK LİSELERİ ŞEHRİN KALKINMASINA KATKI SUNACAK

Meslek Liselerinin Katkısı

Tokat Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu başkanı Dr. Ali Çelik ve Tokat Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (TESOB) başkanı Fehmi Çankaya, İl Milli Eğitim Müdürümüz Murat Küçükali'yi makamında ziyaret ettiler.

Bilindiği üzere Türkiye Odalar Borsalar Birliği ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın yapmış olduğu protokol gereği 81 ilde 81 meslek okulunun lisesinin yönetimi, Ticaret ve Sanayi Odalarına (TSO) geçti. Ülkemizdeki nitelikli eleman açığını giderebilmek için bizzat ticaretin ve sanayinin içerisinde olan, iş dünyasının beklentileri ve ihtiyaçları doğrultusunda nitelikli ara eleman yetiştirilmesi hususunda Milli Eğitim Bakanlığı, Odalar Borsalar Birliği'nin daha aktif rol almasını istedi.

Tokat'ta da 3 ay önce yapılan bir protokolle, Tokat merkezdeki Endüstri Meslek Lisesi'nin yönetiminde Tokat Ticaret ve Sanayi Odası temsilcileri de yer alıyor.

 

OKA'YA LABORATUVAR PROJESİ SUNULACAK

Konu ile ilgili istişarelerde bulunmak üzere İl Milli Eğitim Müdürümüz Murat Küçükali'yi ziyaret eden Tokat Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu başkanı Dr. Ali Çelik ve Tokat Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (TESOB) başkanı Fehmi Çankaya, mevcut lisemizin atölyeleri ve laboratuvarlarının yenilenmesi için Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı'na laboratuvar projesi sunacaklarını söylediler.

Ziyarette konuşan TSO Başkanı Ali Çelik, "İş dünyası, STK'lar ve bürokrasi; hep birlikte eğitim de dahil her türlü sorunumuzu birlikte çözmenin gayreti içerisinde olacağız. Bu amaçla bugün Milli Eğitim Müdürümüzle bir araya geldik. Bunları tartıştık konuştuk. İnşallah gelecekte bunun son derece olumlu sonuçlarını göreceğiz. Şehrimiz bundan istifade edecek, kalkınmasını hızlı bir şekilde devam ettirecek" ifadelerini kullandı.

İl Milli Eğitim Müdürümüz Murat Küçükali de ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, "Ülkemizdeki nitelikli eleman açığını giderebilmek amacıyla ticaretin ve sanayinin içerisinde olan, iş dünyasının beklentilerini karşılayacak nitelikli ara eleman yetiştirilmesi hususunda Odalar Borsalar Birliği'nin paydaşlarıyla çalışmalarımıza devam ediyoruz. İnşallah kısa sürede başarılı sonuçlar elde etmeyi amaçlıyoruz." dedi.


START TV / START TÜRK

Albayrak'tan Kıyamet Alametleri..!
Akgün, Okul Arazisini Konuta Çevirdiler.
Eski Muhtar'dan Özlü Sözler
Beşyüz Kişi Adına Beşyüz Fidan
Buda Tek Sınıflık Okul,
Aktan; Memurun Güven Kapısıyız..!
Tüm videolar...

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.