EĞİTİM 30.11.2018 16:40:30 0

Mesleki Eğitim Şart..!

İstanbul Sanayi Odası’nın kasım ayı olağan toplantısında yeni eğitim modelinin sanayi açısından önemi ele alındı.

Mesleki Eğitim Şart..!

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un da katıldığı toplantıda rekabet, bilim ve teknoloji odaklı eğitimin sanayi için şart olduğu vurgulandı.

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Kasım ayı olağan toplantısı ‘Rekabet, Bilim ve Teknoloji Odaklı Dünyada Yeni Eğitim Modeli Vizyonu’nun Sanayimiz Açısından Önemi’ konu başlığıyla gerçekleşti. Etkinliğe Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk da katıldı. Toplantıda rekabet, bilim ve teknoloji odaklı geliştirilen eğitim sisteminin sanayi için şart olduğunu aktaran İSO Başkanı Erdal Bahçıvan, bu kapsamda mesleki eğitimin önemine dikkat çekti.

İSO MECLİSİ’NDEN URFALILAR’A GÖREV

Sanayinin, eğitim sisteminin yetiştirdiği insan gücüyle çalıştığına dikkat çeken Bahçıvan, bakanlığın açıkladığı 2023 Eğitim Vizyonu belgesindeki Mesleki ve Teknik Eğitimde Eğitim-İstihdam-Üretim ilişkisinin güçlendirilmesi hedefinin, sanayiciler için hayati bir konu olduğuna değindi. Bahçıvan, “Çocukların mesleki eğilimlerine yönelik yeni bir yapının kurulacak olması, sanayi üretimimize büyük katkıda bulunacak” dedi. Öte yandan toplantı öncesi, Sanayi ve Teknoloji Bakanı yardımcılığına atanan Hasan Büyükdede’den boşalan İSO Meclis Başkanı yardımcılığı için de seçim gerçekleştirildi. Seçimde Serdar Urfalılar, İSO’nun yeni meclis başkan yardımcısı oldu.


START TV / START TÜRK

Albayrak'tan Kıyamet Alametleri..!
Akgün, Okul Arazisini Konuta Çevirdiler.
Eski Muhtar'dan Özlü Sözler
Beşyüz Kişi Adına Beşyüz Fidan
Buda Tek Sınıflık Okul,
Aktan; Memurun Güven Kapısıyız..!
Tüm videolar...

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.