EĞİTİM 13.12.2018 19:03:24 0

Modern Eğitim Kolejine Madalyalar Yağdı..!

Beylikdüzü Modern Eğitim Koleji Fen Lisesi öğrencileri, Mısır da Sharm El Sheikh şehrinde EASE tarafından düzenlenen Uluslararası Bilim ve Mühendislik Olimpiyatları finallerinden 2 altın, 8 gümüş ve 2 bronz madalya ile döndüler.

Modern Eğitim Kolejine Madalyalar Yağdı..!

Modern Eğitim Kolejine Madalyalar Yağdı..!

Beylikdüzü Modern Eğitim Koleji Fen Lisesi öğrencileri, Mısır da Sharm El Sheikh şehrinde EASE tarafından düzenlenen Uluslararası Bilim ve Mühendislik Olimpiyatları finallerinden 2 altın, 8 gümüş ve 2 bronz madalya ile döndüler.

Türkiye’ye Madalyaları ile Döndüler!

4-8 Aralık tarihlerinde Mısır El Sheikh şehrinde gerçekleşen Bilim ve Mühendislik Olimpiyatları finallerine Modern Eğitim Koleji Fen Lisesi öğrencileri 30 ülkeden 1500, Türkiyeden ise 400 projeyi geride bırakarak, ilk 50 finalist arasından 6 proje ile finallere kalarak büyük bir başarıya imza atmışlardı. Okul ayrıca 6 projesiyle finalistler arasında en çok projesi finale davet edilen 1. Okul olmuş, 2. Sırada ise 4 proje ile Amerika Birleşik Devletleri yer almıştı. Düzenlenen Uluslararası Bilim ve Mühendislik Olimpiyatları finallerinde elemeler sonucu 70 proje yarışmaya katılmaya kesin hak kazanarak, öğrenciler tarafından toplam 20 kategori de projeler sunuldu.

Görkemli Kutlama

Önemli başarılara imza atan öğrenciler için, Modern Eğitim Kolejinde görkemli bir kutlama yapıldı. Konferansa katılanlar arasında, Beylikdüzü Kaymakamı Mehmet Okur, Ak Parti Beylikdüzü İlçe Başkanı Mustafa Necati Işık, Beylikdüzü Belediye Başkan aday adayı Mahmut Küçükdoğan, öğrenciler ve veliler vardı. Konuşma yapan Beylikdüzü Kaymakamı Mehmet Okur, “Beylikdüzünde eğitim bir marka haline gelmiştir. Tabi bu markalaşma girişimci öğrenci ve öğretmenler sayesinde oluyor. Beylikdüzü olarak 2023 hedeflerimize el ele vererek beraber ulaşacağız. Çağımız bilgi ve teknoloji çağıdır. İleride insanların işlerini robotların alacağı tahmin ediliyor. Bu hem güzel, hem de sıkıntılı bir durum. O yüzden siz değerli öğrenciler insanlık adına güzel işler yapacağınıza inanıyorum. Öğrenciler Mısırda çok güzel işler başardı. Kendileriyle iftihar ediyorum. Bu başarıya imza atan öğrencilerin anne ve babalarını, öğretmenlerini kutluyorum. Öğrencileri tebrik ediyor ve başarılar diliyorum” diyerek öğrencilere ödüllerini takdim etti.

 

Sağlık Üniversitesi Geliyor

Modern Eğitim Koleji Yönetim kurulu başkanı Murat Gülel, “ okulumuz, Türkiye de projesi finale davet edilen tek okuldur. Öğrencilerimiz emeklerini karşılığını alıyorlar. Türkiye’yi yurt dışında en iyi şekilde temsil etmeye devam edeceğiz. Sayın Cumhurbaşkanımızla konuştum. Sağlık Üniversitesi açmak istediğimizi söyledim. O da kabul etti. İnşallah yakın zamanda Tıp Fakültesi ve sağlık okulları açacağız. Öğrencilerimizi tebrik ediyor ve başarıların devamını diliyorum” dedi. Açılışının ilk yılında uluslararası başarı elde eden Modern Eğitim Koleji Fen Lisesi öğrencileri yeni projelere odaklanarak çalışmalarına başladıklarını belirttiler.

 


START TV / START TÜRK

Albayrak'tan Kıyamet Alametleri..!
Akgün, Okul Arazisini Konuta Çevirdiler.
Eski Muhtar'dan Özlü Sözler
Beşyüz Kişi Adına Beşyüz Fidan
Buda Tek Sınıflık Okul,
Aktan; Memurun Güven Kapısıyız..!
Tüm videolar...

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.