YAŞAM 10.08.2021 12:27:18 0

Müsilaj Bitti, Yavru Balıklar Çoğaldı

Denizlerde av yasağının sona ereceği 1 Eylül'de 'vira bismillah' diyerek ağlarını denize atacak olan balıkçılar hazırlıklarını sürdürüyor.

Müsilaj Bitti, Yavru Balıklar Çoğaldı

Balıkçı Kenan: Müsilaj Bitti, Yavru Balıklar Çoğaldı

 

Balıkçı Kenan: Bu Sene Bol Bol Balık Yiyeceğiz

 

Balıkçı Camiası Yeni Sezondan Umutlu

 

Denizlerde av yasağının sona ereceği 1 Eylül'de "vira bismillah" diyerek ağlarını denize atacak olan balıkçılar hazırlıklarını sürdürüyor. 

 

İstanbul’un ünlü balıkçısı Balıkçı Kenan yeni sezondan umutlu. Geçen seneye göre bu senenin daha bereketli geçeceğini ifade eden Balıkçı Kenan: ‘Müsilaj çalışmaları sonuç verdi. Müsilaj bitti. Yavru balıklar kıyı şeridinde çoğaldı’ ifadesini kullandı.

 

Yavru Balık Bolluğu

 

Yarım asırdır balıkçılık yapan İstanbul’un tanınan balıkçısı Balıkçı Kenan av yasağının sona ermesine sayılı günler kala hazırlıklar hakkında konuştu. Kıyı şeritte yavru balığın bol olduğunu belirten Balıkçı Kenan: Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve bakanlarımıza teşekkür ederim. Müsilaj Marmara Denizi’nde etkisini yitirdi. Kıyı kesimler yavru balıklarla doldu. Nereye oltanızı atsanız, hamsi yavrusu, palamut yavrusu çıkıyor. Buda balıkçı camiasını sevindirdi. Çok mutluyuz. Az bir zamanımız kaldı. Sezon açılacak. Dört gözle 1 Eylül’ü bekliyoruz’ dedi.

Umudumuz Çok Yüksek

 

Denizlerin temizlenmesinin ardından bu sezon ağlarını gönül rahatlığıyla atacakları vurgusunu yapan Türkiye Deniz Canlıları Müzesi kurucusu Balıkçı Kenan Balcı: ‘Bu sene balıklarımızı halkla buluşturacağız. Bu sene umudumuz daha çok. Çünkü yavru balıklar kıyı şeridinde çok gözüküyor. Bunun anlamı açık denizde de balık bol olduğu için kıyı şeridine kadar yavru balıklar gelmiş. Adalar Yalova arasında oltamızı atıyoruz. Bol miktarda hamsi, palamut yavrusu gözüküyor. Her bölgede balık çok. İnşallah bu sene umduğumuz gibi bereketli bol balıklı geçer. Vatandaşlarımızda bol bol balık yer’ şeklinde konuştu.

 

Bir Lüfer Bir Milyon Adet Yumurta Yapıyor

 

4,5 aylık avlanma yasağının güzel geçtiğini belirten usta balıkçı, Balıkçı Kenan: ‘Meslektaşlarımıza, gemicilerimize çok teşekkür ederim. Yasaklara uydular. Balık tutmadılar ve bu verimliliği çoğalttılar. Bir hamsi yüz bin adet yumurta yapıyor. Bir lüfer bir milyon adet yumurta yapıyor. Yavru balıklar çoğalıyor. Yavru balıkların çoğalması denizde balıkları beslemesi demek. Balık çok önemli. Balık sağlık demek. Balık neşe demek. Balık anne sütünden sonra insan vücudunu onaran tek besin kaynağıdır. Balıklarımız çok değerli’ ifadesini kullandı.


START TV / START TÜRK

Albayrak'tan Kıyamet Alametleri..!
Akgün, Okul Arazisini Konuta Çevirdiler.
Eski Muhtar'dan Özlü Sözler
Beşyüz Kişi Adına Beşyüz Fidan
Buda Tek Sınıflık Okul,
Aktan; Memurun Güven Kapısıyız..!
Tüm videolar...

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.