EĞİTİM 17.04.2019 18:44:44 0

Ödüller Sahiplerini Buldu

9. Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek Yarışmasında ödüller sahiplerini buldu.

Ödüller Sahiplerini Buldu

9. Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek Yarışmasında ödüller sahiplerini buldu.

Türkiye Yeşilay Cemiyeti tarafından düzenlenen ‘Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek Yarışması’ kapsamında yarışmaya katılan eserler arasından birinciler belli oldu.

 

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü 15 Temmuz Şehitleri Konferans Salonunda gerçekleştirilen törende, İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Ömer Yahşi ve Yeşilay İzmir Şubesi temsilcileri ödül almaya hak kazanan öğrencilere ödüllerini takdim etti.

İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Ömer Yahşi,  Yeşilay İzmir Şubesi temsilcileri, ödül alan öğrencilerin öğretmenleri ve anne babalarının katıldığı ödül töreninde öğrencilerin heyecanı yüzlerinden okunuyordu.

2011 yılından beri her yıl düzenli olarak yapılan ‘Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek Yarışması’nda öğrencilerin bağımlılık konularına duyarlılığını artırmak ve yeteneklerini keşfetmek hedefleniyor.

2011-2016 yılları arasında afiş, resim, karikatür, kompozisyon ve şiir alanlarında düzenlenen yarışmanın formatında 2017 yılında değişikliğe gidilerek başvurular, görsel ve edebi kategori olarak 2 ana dalda alındı.

Bu yıl görsel kategori alanında birincilik ödüllerini alan öğrenciler; Buca 80. Yıl Betontaş İlkokulundan Çağla Ekin Özer, Bornova Mediha Mahmut Bey Ortaokulundan İdil Yılmaz ve Bornova Anadolu Lisesinden Taylan Ilgaz Kaya oldu.

Edebi eser alanında ise birincilik ödüllerini; Bornova Batı Anadolu Çimento İlkokulundan Alime Eylül Bayhan, Ödemiş Özel Oluşum Ortaokulundan Melek Yaren Kılıçarslan ve Buca 85. Yıl Anadolu Lisesinden Aslınur Aydın aldı.

Yeşilay Cemiyeti İzmir Şubesine Teşekkür

Ödül töreninde söz alan İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Ömer Yahşi, bu başarının, öğrencilerin toplumsal yaralara yönelik hassasiyet göstermesi açısından çok değerli olduğunu vurguladı.

“Öğrencilerimizin bu tür çalışmalara gönüllü ve istekli olarak katılması bizleri gururlandırıyor. Bu çalışma, akademik başarının çok daha üstündedir. Yalnız kendini düşünen değil, başkalarını da düşünen, onların dertleriyle dertlenen, toplumdaki teknoloji ve madde bağımlılığı gibi bağımlılığın her türüne yönelik çözüm önerileri getiren öğrencilerimizin varlığı bizleri gelecek adına umutlandırıyor.  İzmir’deki 850 bin öğrencimiz arasından sıyrılarak buralara gelmek ve bu başarıya imza atmak takdire şayan bir olay. Çocuklarımıza verdikleri destekten dolayı hem anne babalarımıza hem de öğretmenlerimize yürekten teşekkür ediyorum.” dedi.

Toplumun ve gençlerin bağımlılık konusunda bilinçlendirilmesi ve onlara farkındalık kazandırılması adına yaptıkları çalışmalardan dolayı Yeşilay İzmir Şubesine teşekkürlerini sunan Yahşi, ödül alan tüm öğrencileri de tebrik etti.

 

 

 


START TV / START TÜRK

Albayrak'tan Kıyamet Alametleri..!
Akgün, Okul Arazisini Konuta Çevirdiler.
Eski Muhtar'dan Özlü Sözler
Beşyüz Kişi Adına Beşyüz Fidan
Buda Tek Sınıflık Okul,
Aktan; Memurun Güven Kapısıyız..!
Tüm videolar...

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.