EĞİTİM 18.04.2019 19:13:24 0

Okullara Tasarım Beceri Atölyeleri

Milli Eğitim Bakanlığı’nın 2023 Eğitim Vizyonu kapsamında okullarda kurulacak Tasarım Beceri Atölyeleriyle ilgili genişletilmiş toplantı yapıldı

Okullara Tasarım Beceri Atölyeleri

 

 

 

Milli Eğitim Bakanlığı’nın 2023 Eğitim Vizyonu kapsamında okullarda kurulacak Tasarım Beceri Atölyeleriyle ilgili genişletilmiş toplantı yapıldı. İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş’un başkanlığındaki toplantıya ilçe milli eğitim müdürleri, TBA’lardan sorumlu şube müdürleri ile il milli eğitim yöneticileri katıldı.

 

Ölçme Değerlendirme Merkezi salonunda düzenlenen toplantının açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, 2023 Eğitim Vizyonu hedefleri doğrultusunda ilkokuldan başlayarak tüm öğretim kademelerinde okullara çocukların sahip oldukları yetenek kümeleriyle ilişkilendirilmiş becerilerin uygulama düzeyinde kazandırılabilmesi gerektiğini ifade etti. Bu ihtiyacı karşılayacak en önemli uygulama araçlarının başında Tasarım Beceri Atölyeleri geldiğini belirten Durmuş, çocuklarımızın öğrendikleri bilgileri harekete geçireceği uygulama atölyelerini en kısa zamanda tüm okullarımızda kurmanın gayreti içinde olacaklarını söyledi.

 

Tasarım Beceri Atölyeleri (TBA) ile ilgili yürütülecek iş ve işlemleri koordine etmek amacıyla İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde TBA Ofisi oluşturduklarını belirten İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, bilmekten çok tasarlamanın, yapmanın, üretmenin ön plana çıkacağı bu atölyelerin çocuğun kendisini, meslekleri, çevresini tanımasına yardımcı olacağını ifade etti.

 

Tasarım Beceri Atölyelerinin kurulmasına yönelik eylem planının ele alındığı toplantıya Milli Eğitim Bakanlığı ile ikili protokol imzalayarak bu kapsamda TBA kurulumuyla ilişkili pilot uygulama yapılan üç ilden biri olan İstanbul’dan özel firma yetkilileri de katıldı.

 


START TV / START TÜRK

Albayrak'tan Kıyamet Alametleri..!
Akgün, Okul Arazisini Konuta Çevirdiler.
Eski Muhtar'dan Özlü Sözler
Beşyüz Kişi Adına Beşyüz Fidan
Buda Tek Sınıflık Okul,
Aktan; Memurun Güven Kapısıyız..!
Tüm videolar...

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.