EĞİTİM 1.03.2019 18:28:33 0

Önce Kodlama Öğreniyorlar..!

Ağrı Valiliği tarafından yürütülen ‘Kodla Ağrı’ projesi kapsamında, il genelinde 13 bin 908 öğrenci daha kodlama eğitimi almaya başladı.

Önce Kodlama Öğreniyorlar..!

Ağrı Valiliği’nin 2017’de başlattığı ‘Kodla Ağrı’ projesinde, sırasıyla ilk, orta ve lise düzeyinde eğitim gören öğrencilere kodlama ve robotik eğitimleri verildi. İl genelinde yaklaşık 53 bin öğrencinin aldığı kodlama eğitiminin son aşamasına geçen valilik, anaokullarında eğitim gören 13 bin 908 öğrenciyi de kodlama eğitimine aldı.

Vali Süleyman Elban, ‘Kodla Ağrı’ projesine 1 Kasım 2017'de başladıklarını anlatarak, o tarihe kadar ilde kodlama eğitimi alan öğrenci olmadığını söyledi. Ana sınıfından 12’nci sınıfa kadar zorunlu eğitim kapsamındaki tüm öğrencilere kodlama eğitimi vermek istediklerini, ilde eğitim gören yaklaşık 13 bin 900 ana sınıfı öğrencisini de projeye dahil ettiklerini anlatan Elban, "Okuma yazmayı öğrenmeden önce kodlama yazmayı öğretmeye karar verdik. İlimizde şu anda 13 bin 900 civarındaki anaokulundaki yavrumuz henüz okuma yazma öğrenmeden önce kodlama öğreniyor. Bunlarla toplam kodlama eğitimi alan öğrenci sayımız 65 bin 900 civarına yaklaştı" dedi.

YAZILIMDA AĞRI SÖZ SAHİBİ OLACAK'
Türkiye'nin de Ağrılı çocuklarla yazılım alanında söz sahibi olacağına inandığını belirten Elban, şöyle konuştu:
"Şu an itibariyle yazılım eğitimi verdiğimiz öğrenci sayısı tüm Türkiye'de bu eğitimi alan öğrenci sayısından çok çok fazla. Dolayısıyla gelecek yıl biz bu sayıyı 165 bine ulaştırdığımızda tahmin ediyorum birkaç yıl sonra artık yazılım işi yapan insanların ciddi bir oranı Ağrılı olacak. Muhtemelen 8-10 yıl sonra da bu işi yapanların tamamına yakını Ağrılı olacak. Biz çocuklarımıza sadece yazılım eğitimi vermiyoruz. Onların aldığı kodlama eğitiminin düzeyini yükseltmek için hem üniversitelerimizin tekno kentleriyle hem de özel şirketlerle beraber partnerlik yapıyoruz."


START TV / START TÜRK

Albayrak'tan Kıyamet Alametleri..!
Akgün, Okul Arazisini Konuta Çevirdiler.
Eski Muhtar'dan Özlü Sözler
Beşyüz Kişi Adına Beşyüz Fidan
Buda Tek Sınıflık Okul,
Aktan; Memurun Güven Kapısıyız..!
Tüm videolar...

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.