TEKNOLOJİ 19.07.2019 13:04:46 0

Oppo Gözünü 6G Çağına Dikti

Reno serisi ile 5G teknolojisine öncülük yapan lider akıllı telefon markası OPPO, gözünü 6G çağına dikti. OPPO, 5G'nin ötesini şekillendirecek 6G vizyonunu oluşturmaya başladı.

Oppo Gözünü 6G Çağına Dikti

5G ÇAĞININ ÖNCÜSÜ OPPO, 6G VİZYONUNU ŞEKİLLENDİRİYOR


Reno serisi ile 5G teknolojisine öncülük yapan lider akıllı telefon markası OPPO, gözünü 6G çağına dikti. OPPO, 5G'nin ötesini şekillendirecek 6G vizyonunu oluşturmaya başladı.

 

Avrupa'daki 5G bağlantılı ilk akıllı telefon olan Reno 5G'yi üreten OPPO, 5G teknolojisine öncülük ederken gelecekteki yenilikleri keşfetme konusunda da kararlı bir şekilde çalışıyor.

 

OPPO Standartlar Araştırma Direktörü ve 5G bilim insanı Henry Tang, OPPO’nun yeni nesil bağlantı teknolojileri hakkında açıklamalar yaptı. 5G'nin hayatımıza girmesiyle yapay zekâ ve telekomünikasyon teknolojilerinin birbirlerini güçlendirdiğini vurgulayan Tang, insanlar, nesneler ve zekâ arasındaki bağlantının gelişmeye devam ettiğini belirtti.

 

5G çağından, şu an için uzakta olan 6G dönemine bakan Tang, giderek daha fazla işletmenin büyük ölçüde insan müdahalesi olmadan faaliyet göstereceğini söyledi. Akıllı teknolojilerin yön vereceği yakın gelecekte, makinelerin ve yapay zekânın doğrudan iletişime geçtiği senaryoların sayısı artacak. “Ortak zekâ” kavramını ortaya atan Henry Tang’e göre, gelecekteki yeni iş modeline akıllı cihazlar arasındaki akıllı bağlantılar yön verecek.

 

Medya verileri, sensör verileri ve kontrol verileri gibi geleneksel verilerden ayrı olarak, 6G ağını belirleyen yeni veri türü yapay zekâ güdümlü “akıllı” iletimler olacak. Cihazlar, yapay zekâ iletilerini paylaşma ve iletme yeteneğine sahip olacak. Tıpkı 5G’de olduğu gibi 6G teknolojilerinin performansını artırmak için de;hız, gecikme, güvenlik, kapsama alanı, enerji verimliliği, bağlantı yoğunluğu, doğruluk gibi konularda yüksek beklentileri karşılamak için yoğun çaba harcamak gerekecek. Teknolojinin gelişen evrimi ile dünyanın benzersiz bir bağlantı düzeyine erişeceğini belirten Henry Tang, “OPPO olarak, yeni zekâ çağında heyecan verici fırsatları memnuniyetle karşılıyoruz” dedi.

 

5G'de öncü olan OPPO, 2015 yılında ilk 5G ekibini kurdu ve o zamandan beri standardizasyon, Ar-Ge ve uygulamalar gibi alanlarda yeni nesil teknolojilere büyük yatırımlar yapıyor. OPPO, 2019’da ilk 5G akıllı telefonu ve Avrupa'nın ilk ticari 5G ürünü olan Reno 5G'yi piyasaya sürerek akıllı bağlantı dönemindeki liderliğini pekiştirdi. İlk kez 1 Mayıs 2019’da İsviçre’de Swisscom ağında tanıtılan Reno 5G, 20 Mayıs itibariyle İngiltere’de ve diğer pazarlarda kullanıma sunuldu. OPPO ayrıca 5G'nin yapay zekâ, büyük veri, bulut ve diğer teknolojiler ile yakınsamasını aktif bir şekilde araştırıyor.

 

OPPO Standartlar Araştırma Direktörü ve 5G bilim insanı Henry Tang, OPPO’nun akıllı bağlantı vizyonunu ilk olarak geçtiğimiz mayıs ayında Şangay’da yapılan IEEE International Conference on Communications (ICC) etkinliğinde açıklamıştı. OPPO, gelecekteki yaşam tarzlarını öngörerek, kullanıcılar için sürekli olarak yenilikçi deneyimler sunmaya ve daha fazla değer yaratmaya kararlı bir şekilde devam ediyor.


START TV / START TÜRK

Albayrak'tan Kıyamet Alametleri..!
Akgün, Okul Arazisini Konuta Çevirdiler.
Eski Muhtar'dan Özlü Sözler
Beşyüz Kişi Adına Beşyüz Fidan
Buda Tek Sınıflık Okul,
Aktan; Memurun Güven Kapısıyız..!
Tüm videolar...

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.