EĞİTİM 24.05.2019 18:29:53 0

Özel Çocuklara Özel Eğitim

Avukat Jülide Işıl Bağatur, öğretmenlere ve velilere yönelik “Özel Eğitim Hukuku” konusunda, Uzman Psikolog Selçuk Tokaç ise “Özel Gereksinimli Çocuklarda Cinsel Eğitim” konusunda seminer verdi.

Özel Çocuklara Özel Eğitim

Büyükçekmece Rehberlik ve Araştırma Merkezi’nin düzenlediği özel eğitim günleri Şehit Münir Alkan Fen Lisesinde gerçekleştirildi.

Avukat Jülide Işıl Bağatur öğretmenlere ve velilere yönelik seminer verdi. Seminere katılım yoğundu. “Özel Eğitim Hukuku” konusunda velileri bilgilendiren Bağatur, bu konunun önemine vurgu yaptı.

Uzman Psikolog Selçuk Tokaç “Özel Gereksinimli Çocuklarda Cinsel Eğitim” konulu semineri ile öğretmen ve velilerin karşısına geçti. Tokaç, özel çocukların özel eğitim alması gerektiğini belirtti.

Öğretim Üyesi Dr. Füsun Önal, Özel Eğitim Uzmanı Ali Atlı, Özel Eğitim Uzmanı Seda Karakaşoğlu ve Özel Eğitim Uzmanı Murat Koca’nın liderliğinde Özel Eğitimde Ergoterapi, Duyu Bütünleme Uygulamaları ve Disleksisi Olan Çocuklarda Öğretim Yöntem ve Teknikleri konularında atölye çalışmaları gerçekleştirildi. Atölyelerin çalışmalarının ardından 100’ü aşkın öğretmene katılım belgesi verildi.

 

 

“Eksik Değil, Farklı”

Toplumumuzda özel eğitim gereksinimi olan bireylerin “eksik değil, farklı” oldukları anlayışıyla hareket eden ve bu anlayışın yaygınlaşmasını kendine vizyon edinmiş Büyükçekmece Rehberlik ve Araştırma Merkezi farklı yetersizlik türlerine sahip ve farklı gelişim düzeyindeki geniş yelpazede yer alan çocukların eğitiminde kalitenin arttırılabilmesi için çalışmalarını devam ettirmektedir.

 

 


START TV / START TÜRK

Albayrak'tan Kıyamet Alametleri..!
Akgün, Okul Arazisini Konuta Çevirdiler.
Eski Muhtar'dan Özlü Sözler
Beşyüz Kişi Adına Beşyüz Fidan
Buda Tek Sınıflık Okul,
Aktan; Memurun Güven Kapısıyız..!
Tüm videolar...

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.