EĞİTİM 12.02.2019 18:30:47 0

Ruhi Sarıalp Spor Lisesi Başarıya Doymuyor!

Büyükçekmece Ruhi Sarıalp Spor Lisesi’nin başarı üstüne başarı kazanması ismini İstanbul sınırları dışına çıkartıp tüm Türkiye’de konuşturtmaya devam ediyor. Erkek futbol takımı Türkiye şampiyonasında finallerde yarışmay

Ruhi Sarıalp Spor Lisesi Başarıya Doymuyor!

Büyükçekmece Ruhi Sarıalp Spor Lisesi’nin başarı üstüne başarı kazanması ismini İstanbul sınırları dışına çıkartıp tüm Türkiye’de konuşturtmaya devam ediyor. Erkek futbol takımı Türkiye şampiyonasında finallerde yarışmaya hak kazandı.

Başarılara Doymuyor

Ruhi Sarıalp Spor Lisesi  2018-2019 eğitim-öğretim  yılında da  okul sporları  müsabakalarında  kaldığı  yerden  devam  ediyor. Genç erkek futbol kategorisinde Yozgat ve Bilecik illerinde yapılan  Türkiye  şampiyonası  elemelerinde  İstanbul ilini  temsil  eden  futbol  takımı Kuşadası’nda yapılacak olan  Türkiye  şampiyonası finallerine  yükselerek  ilk  8 takım  arasına  girmeyi  başardı. Genç erkek voleybol takımı ise Çankırı’da yapılan Türkiye şampiyonası grup maçlarında tüm  rakiplerini  yenerek  yarı  finallere  katılmayı  garantiledi. Kız futsal takımı İstanbul şampiyonu olarak  Türkiye  şampiyonası  yarı  finallerine gitmeye  hak  kazandı. Genç  kız  badminton  takımı  ise  İstanbul  şampiyonasında  4. olarak  Türkiye  şampiyonasına  gitmeyi  garantiledi. Kız basketbol takımı  Türkiye  şampiyonasında  ilimizi  temsil  eden  okullar  arasına  girmeyi  başardı. 

242 mevcudu  Ruhi Sarıalp Spor Lisesi  bununla da  kalmayıp  bireysel  sporlarda  Türkiye  şampiyonasına  6 öğrencisini  göndermeyi  başardı.

Okulda  öğretmenlerin  dayanışması  üst  düzeyde  olmasıyla ve  Büyükçekmece  Kaymakamı  Dr. Mehmet  Özel, İlçe  Milli  Eğitim  Müdürü Hasan  Uygun’un destekleri Okul Müdürü Ali Barut ''un rahat  çalışma  ortamı  sağlaması ile  birleşince  başarıda  kendiliğinden  gelmiş  oldu.

240 öğrenciden bütün takımları çıkartıyoruz

Büyükçekmece Ruhi Sarıalp Spor Lisesi Beden Eğitimi Öğretmeni Kemal Okumuş, “Okullar arasında Türkiye şampiyonasına katılmak çok zor.   Bu okulun erkek futbol takımı,  erkek voleybol takımı, kız futsal takımı, kız basketbol, kız badminton takımı ve körling takımı. Bu takımların tamamı Türkiye şampiyonasına gidiyor. Bir okulda 6 tane takımın, kategorinin Türkiye şampiyonasına gitmesi kolay değil. Katılan diğer okulların geneli en fazla iki takımla giriyor. Özel okullarda da durum böyle en fazla iki takımla giriyorlar onlarda transfer yaparak. Bizde 242 öğrenci var. Bu 242 öğrenciden bütün takımları çıkartıyoruz. Okulumuz ilçenin bando takımı oluyor. Gerek görüldüğü zamanlarda 75 kişilik bir ekibimiz bando için hazır” ifadelerini kullandı.

“6 Takımla Türkiye Şampiyonasındayız”

Okumuş, “Şuan erkek futbol takımımız Türkiye şampiyonasında finallere çıktı. Aydın Kuşadası’nda finallere gidecek Türkiye genelinde İstanbul’u temsil edecek. Yozgat’ta n çeyrek finallerden, Bilecik’te yarı finallerden çıktı tüm rakiplerini yenerek. Şimdi de Türkiye finalinde. Türkiye’nin 8 takımı arasına girdi. Futbol ’da bu büyük başarı. Futbol takımlarında şöyle bir şey var özellikle özel okullarda; Transfer durumu var. İşte Galatasaray’dan, Fenerbahçe’den, Beşiktaş’tan transfer yaparlar. Onların alt yapıda ki futbolcularını okul adı altında alıp yarışmalara götürürler. Bizde öyle bir şey yok. 240 öğrenci lise birinci sınıftan girip lise dörtte mezun oluyor. Dışardan bir transfer yapmıyoruz ve buna rağmen böyle bir başarımız var.  Erkek futbol takımı Türkiye şampiyonasında finallere çıktı. Erkek Voleybol takımı Şampiyonasında yarı finallere çıktı. Kız futbol takımı, İstanbul şampiyonu olup Türkiye şampiyonasında yarı finallere çıktı” dedi.

Erkek futbol takımı, erkek voleybol takımı, kız futsal takımı, kız basketbol, kız badminton takımı ve körling takımı bu 6 takımla Türkiye şampiyonasına katıldık. Bunu 240 öğrenciyle yapıyoruz. Okul binamız olmadığı halde bunu başarıyoruz.

“Tüm Kadronun Başarısı”

Peki nasıl başarıyoruz diyen Okumuş Okul kadrosunu sıralayarak başarının arkasındaki kişileri şöyle tanıttı: “Büyükçekmece Ruhi Sarıalp Spor Lisesi’nin kadrosu; Müdürümüz Ali Barut, Müdür Yardımcısı Kemal Pancaroğlu, İngilizce Öğretmeni Erdem Kaya, Biyoloji Öğretmeni Naciye Esen, Türk Dili ve Öğretmeni Aynur Fıçıcıoğlu, Türk Dili ve Öğretmeni Adem Gültekin, Türk Dili ve Öğretmeni Osman Vural, Rehber Öğretmeni Çağla Aras, Matematik Öğretmeni Elif Ergin, Beden Eğitimi Öğretmeni Çağrı Özdemir, Beden Eğitimi Öğretmeni Demirhan Erdem, Beden Eğitimi Öğretmeni Ilgar Abat, Beden Eğitimi Öğretmeni Özay Abat, Beden Eğitimi Öğretmeni Umut Eser Ulusoy, Görsel Sanatlar Öğretmeni Esra Dilek İleten ve Din Kültürü Öğretmeni İdris Yurt ile başarıyoruz.  Öğrencilere destek olan öğretmen arkadaşlarımız sayesinde başarıyı yükseltiyoruz.“


START TV / START TÜRK

Albayrak'tan Kıyamet Alametleri..!
Akgün, Okul Arazisini Konuta Çevirdiler.
Eski Muhtar'dan Özlü Sözler
Beşyüz Kişi Adına Beşyüz Fidan
Buda Tek Sınıflık Okul,
Aktan; Memurun Güven Kapısıyız..!
Tüm videolar...

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.