EĞİTİM 26.06.2019 17:08:01 0

Sen De Oku Koleksiyonu Nedir?

Tudem Yayın Grubu’nun Türkiye’de bir ilke imza atarak okurlarla buluşturduğu SEN de OKU koleksiyonu, okumaya isteksiz ve okuma güçlüğü çeken çocukları edebiyatın keyifli dünyasına yaklaştırıyor.

Sen De Oku Koleksiyonu Nedir?

Doğuştan gelen, okuma ve yazma becerilerini etkileyen, dil temelli bir öğrenme güçlüğü olan disleksi, çok sayıda insanın yaşam kalitesini etkiliyor. Yapılan araştırmalara göre dünya nüfusunun yüzde 15 ila 20’si, yani yaklaşık her 5 kişiden 1’i disleksik. Temel olarak, konuşma dilinin sesleri ile yazı dilinin sembollerini ilişkilendirmede yaşanan bir güçlükten kaynaklanan disleksinin sanıldığının aksine zekâ düzeyiyle bağlantısı bulunmuyor. Hatta disleksik bireylerin, problem çözme, yaratıcı düşünme, büyük resmi görme gibi becerilerinin standartların üzerinde olduğu gözlemleniyor. Ancak bu becerilerin ortaya çıkabilmesi için öğrenme güçlüğü uzmanlarının, okul idarelerinin, öğretmenlerin ve ailelerin ortaklığıyla destek ortamı yaratılması gerekiyor. Bu noktada disleksik bireylere yönelik, eğitim ve okuma materyalleri ihtiyacı doğuyor.

Tudem Yayın Grubu’nun, sosyal sorumluluk projesi olarak hayata geçirdiği SEN de OKU koleksiyonu, son dönemde bu alandaki dikkat çeken çalışmalardan biri.

Türkiye’de İlk Kez

Hem okumaya isteksiz çocukların hem de okuma güçlüğü çeken çocukların ihtiyaçları göz önünde bulundurularak hazırlanan SEN de OKU koleksiyonu bu yönüyle Türkiye’de ilk olma özelliği taşıyor.

Yeni kitapların eklenmesiyle zenginleşen SEN de OKU koleksiyonu, sade ve anlaşılır dili, renklendirilmiş sayfaları, okur dostu yazı tipi, harfler satırlar ve paragraflar arası bırakılan ferah boşlukları, birbirinden ilgi çekici ve eğlenceli öyküleriyle çocukları edebiyatın keyifli dünyasına yaklaştırıyor.

 

Sen De Oku’nun Fark Yaratan Özellikleri

* Sade, kolay anlaşılır dil

* Okur dostu yazı tipi

* Hafif renklendirilmiş kalın kâğıt

* Harfler, satırlar, paragraflar arası geniş boşluk

* İlgi yaşı ve yıldızlarla belirtilen okuma seviyesi

 

Okuma Seviyesi – İlgi Yaşı

SEN de OKU koleksiyonundaki kitaplar ilk okuma seviyesinden başlayarak kolaydan zora doğru aşama aşama ilerleyen bir okuma yelpazesi sunuyor. 5 seviyeden oluşan ve yıldızlarla belirtilen okuma seviyesi yükseldikçe cümle yapıları ve kelime dağarcığı zenginleşiyor. İlgi yaşı ise öykünün hitap ettiği yaş grubunu tanımlıyor. Örneğin, okur 12 yaşında olup da ilk okuma düzeyinde okuyorsa bile, koleksiyonda kendisine hitap eden öykü bulabiliyor. Okuma seviyesi ve ilgi yaşı kriterleri, çocuklarını bu kitaplarla buluşturmak isteyen tüm öğretmenlere ve ebeveynlere rehberlik ediyor.

 

Koleksiyon Yeni Kitaplarla Zenginleşecek

Koleksiyonu yayına hazırlayan Tudem ekibi, SEN de OKU’yu topluma hizmet ettiği sürece güçlenerek, büyüyerek, zenginleşerek, öğrenmeye çalışıp öğrendiklerini topluma geri vererek ilerleyecek bir koleksiyon olarak tasarladıklarına dikkat çekiyor. Ekip, “Umuyoruz ki, çok çeşitli yazarlarla, çizerlerle, binbir çeşit farklı öyküyle okurlarımızla buluşmaya devam edeceğiz. Şimdiye dek, Yıldız Adam, Mutluluk Şarkısı, Bitmeyen Gün, Havuzda Tek Başına, Telefon Bilmecesi, Büyülü Telgraf, Özgürlük Hayali, Odadaki Hayalet, Bilge Köpek Yeni Evinde ve Bilge Köpek Doğa Gezisinde adlarındaki on kitabımız yayımlandı. Koleksiyona yeni kitaplar eklemeye devam edeceğiz. Bu yeni okuma macerasında çocuklarla birlikte yol alabildiğimiz için çok mutluyuz ve daha iyisini yapabilmek için çalışmaya devam edeceğiz” diyor.


START TV / START TÜRK

Albayrak'tan Kıyamet Alametleri..!
Akgün, Okul Arazisini Konuta Çevirdiler.
Eski Muhtar'dan Özlü Sözler
Beşyüz Kişi Adına Beşyüz Fidan
Buda Tek Sınıflık Okul,
Aktan; Memurun Güven Kapısıyız..!
Tüm videolar...

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.