GÜNDEM 8.02.2019 11:00:40 0

Sezer, “Trafik Terörüne Son”..!

İstanbul'un tek kadın kaymakamı olan Çatalca Kaymakamı İnci Sezer Becel ve çok sayıda yetkilinin katılımıyla ‘yayaların geçiş üstünlüğü kanunu’ kapsamında öğrencilerle beraber vatandaşı bilinçlendirmek amacıyla anayoldan kar?

Sezer, “Trafik Terörüne Son”..!

 

İçişleri Bakanlığı trafik kazalarında her yıl yaklaşık bin 700 yayanın hayatını kaybetmesi üzerine harekete geçti.  Bakanlık, trafikte yaya önceliği bilincinin oluşturulması ve yaya geçitlerinin kullanımını yaygınlaştırılması amacı ile “Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın” sloganıyla yarın 81 ilde eylem gerçekleştirdi.

 

Amaç Bilinçlendirmek

İstanbul'un tek kadın kaymakamı olan Çatalca Kaymakamı İnci Sezer Becel ve Çatalca İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Erşahin ve çok sayıda yetkilinin katılımıyla ‘yayaların geçiş üstünlüğü kanunu’ kapsamında öğrencilerle beraber anayoldan karşıdan karşıya geçerken vatandaşı bilinçlendirmek amacıyla Cuma Pazarını gezdiler.

 

 

“Öncelik Yayanın”

Çatalca Kaymakamı İnci Sezer Becel, “6 Şubat Günü tüm Türkiye’de İçişleri Bakanlığımızın başlatmış olduğu öncelik yayanın, öncelik hayatın kampanyasını dün biz de ilçemiz de hayata geçirdik. Ferhat Paşa Okulumuzda öğrencilerimiz, sivil toplum örgütlerimiz, daire müdürlerimiz ve vatandaşların katılımıyla ‘öncelik yayanın’ eylemini gerçekleştirdik. Amacımız tüm Türkiye’de olduğu gibi Çatalca İlçemizde de trafikte üstünlüğün yaya da olduğunu belirtmek ve bu konuda bir algı oluşturmak. Bugün de özellikle Çatalca’nın pazarının Perşembe gününe denk gelmesi dolayısıyla ve pazara yoğun katılımın olmasından dolayı vatandaşlarımızın bilinçlendirilmesi, yayaların öncelikli olmasında dikkat çekme noktasında bugün ikinci eylemimizi gerçekleştiriyoruz. Öncelik yayanın, öncelik hayatın diyoruz. Buradan da İçişleri Bakanlığımızın hazırlamış olduğu kampanyaya destek oluyoruz” ifadelerini kullandı.

 

 

“Birçok canımızı trafik terörüne kurban veriyoruz”

Ülkemizde maalesef bayram ve tatillerde ciddi anlamda trafik terörüne maruz kalıyor diyen Becel, “Birçok canımızı bu trafik terörüne kurban veriyoruz. Bakanlığımız daha öncede ‘Kırmızı Düdük’ projesi başlatmıştı. Bunların vatandaşlar üzerinde ciddi anlamda olumlu etkisi oluyor. Bu etkiyi de yapılan kampanyanın sonunda gördük. Bu ikinci kampanyayı da başlatarak trafikte önceliğin yayada olduğunu, sürücülerin yayalara önem vermesi gerektiğini bilmesi gerekir. Çünkü sadece araç kazası olmuyor yolda yürüyen vatandaş da kazaya kurban gidebiliyor” şeklinde konuştu.

Bütün sürücüleri ve yayaları trafiği kullanırken çok dikkatli olmalarını isteyen Çatalca Kaymakamı İnci Sezer Becel, “Sadece sürücü değil hepimizin yaya olduğunu ve bir insanın bile trafikte burnunu kanamaması için çok dikkat etmemiz gerektiğini hatırlatmak isterim” dedi.

 

 

 

 


START TV / START TÜRK

Albayrak'tan Kıyamet Alametleri..!
Akgün, Okul Arazisini Konuta Çevirdiler.
Eski Muhtar'dan Özlü Sözler
Beşyüz Kişi Adına Beşyüz Fidan
Buda Tek Sınıflık Okul,
Aktan; Memurun Güven Kapısıyız..!
Tüm videolar...

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.