GÜNDEM 19.04.2019 17:17:58 0

Sosyal Etkinlik Modülü Eğitimleri

Milli Eğitim Bakanlığı’nın 2023 Vizyon Belgesinde yer alan “e-Portfolyo” ve “Okul Profili Değerlendirme” çalışmalarında da veri kaynağı olarak kullanılması planlanan e-okul sosyal etkinlik modülü eğitimleri Rize’de verildi

Sosyal Etkinlik Modülü Eğitimleri

Üç aşamada gerçekleştirilen eğitimler İl ve İlçe şube müdürleri, merkez ilçe ve daha sonra diğer ilçelerdeki resmi ve özel tüm ilkokul, ortaokul ve liselerin müdür yardımcılarının katılımıyla gerçekleşti. Eğitimler Bakanlığın Temel Eğitim Genel Müdürlüğü Şube Müdürleri Suat BAYDAR ve Selman IŞIK tarafından verildi.

 

ÖĞRETMEN VE ÖĞRENCİLERE ÇAĞRI

 

Programın açılış konuşmasında konuşan Rize Milli Eğitim Müdürü Yaşar Koçak sosyal etkinlik uygulamalarının ve toplum hizmeti çalışmalarının öğrencinin Sosyo-Kültürel gelişimindeki önemine vurgu yaptı. KOÇAK, “Öğrencilerde özgüven ve sorumluluk duygusu geliştirmek, yeni ilgi alanları oluşturmak, milli, manevi, ahlaki, insani ve kültürel değerleri kazandırmak ve bunlara yönelik bilimsel, kültürel, sanatsal ve sportif alanlarda olmak üzere sosyal etkinlikler ile toplum hizmeti çalışmalarının gerçekleştirilmesi ve bunların kayıt altına alınması amacıyla öğretim programlarının yanında Bakanlığımız sosyal etkinlik modülünü hayata geçirmiştir. Bilgiye ulaşma ve elde edilen bilgilerin beceriye dönüştürülerek günlük yaşamda işe yarayacak bir şekilde kullanılması için, eğitim sürecinde sosyal etkinliklere sık sık yer verilmesi gerekmektedir. Bu manada öğretmenlerimizin, ellerindeki müfredatı bir yol haritası olarak görmeleri ve öğrencilerin edindikleri bilgileri beceriye dönüştürebilmelerinin ortamlarını hazırlama amacı taşımalıdırlar” dedi.

 


START TV / START TÜRK

Albayrak'tan Kıyamet Alametleri..!
Akgün, Okul Arazisini Konuta Çevirdiler.
Eski Muhtar'dan Özlü Sözler
Beşyüz Kişi Adına Beşyüz Fidan
Buda Tek Sınıflık Okul,
Aktan; Memurun Güven Kapısıyız..!
Tüm videolar...

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.