EĞİTİM 9.03.2019 18:13:24 0

STEM Eğitimi ve 21. Yüzyıl Becerileri Semineri

Prof. Dr. Mustafa Sami Topçu STEM Eğitimi ve 21. Yüzyıl Becerileri konulu semineriyle Esenyurt Öğretmenleriyle buluştu. “

STEM Eğitimi ve 21. Yüzyıl Becerileri Semineri

2023 Eğitim Vizyonu çerçevesinde öğretmenlerin mesleki yetkinliklerini arttırmak amacıyla hayata geçirilen Esenyurt ÖğretmenX Projesi kapsamında Prof. Dr. Mustafa Sami Topçu STEM Eğitimi ve 21. Yüzyıl Becerileri konulu semineriyle öğretmenlerle bir araya geldi.

STEM Nedir?

STEM disiplinler arası bir öğrenim yaklaşımıdır. Science-Fen, Technology-Teknoloji, Engineering-Mühendislik ve Mathematics-Matematik alanlarının baş harflerinden oluşmakta ve bu alanların birbirine entegre edilmesinde ortaya çıkan bir kavramdır. Farklı bir bakış açısıyla STEM; teorik bilgilerin pratiğe dönüştürülmesi yani yeni bir ürün ortaya koyulmasına STEM denir.

STEM yaklaşımının hangi gerekliliklerle ortaya çıktığı, süreçte nasıl ilerlediği ve müfredatlara nasıl entegre edildiğini konusunda bilgiler veren Topçu 21. yy becerilerinin gereklilikleri doğrultusunda dünya müfredatlarında ve Türk Eğitim Müfredatlarında STEM Eğitimi merkezli değişikliklerin olduğuna, uygulayıcı olan öğretmenlerin bu değişikliklerin bilincinde, söz konusu sürecin gerektirdiği becerilere sahip olması gerektiğine dikkat çekti. Öğretmenlerin uygulamada kullanabilecekleri örnek etkinliklere de yer veren Topçu bu süreçte öğretmen eğitiminin desteklenmesine gerektiğine dikkat çekti.


START TV / START TÜRK

Albayrak'tan Kıyamet Alametleri..!
Akgün, Okul Arazisini Konuta Çevirdiler.
Eski Muhtar'dan Özlü Sözler
Beşyüz Kişi Adına Beşyüz Fidan
Buda Tek Sınıflık Okul,
Aktan; Memurun Güven Kapısıyız..!
Tüm videolar...

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.