SPOR 24.09.2019 12:33:38 0

Süslüyüz, Özgürüz, Bisikletliyiz

“Süslüyüz, Özgürüz, Bisikletliyiz” mottosuyla en güzel elbiselerini giyip süslü bisikletleri ile Bağlantı harekete destek oldu.

Süslüyüz, Özgürüz, Bisikletliyiz

 

Süslüyüz, Özgürüz, Bisikletliyiz

 

Kadınların toplumda görünürlüğüne ve “Dünya Otomobilsiz Kentler Günü” ne dikkat çekmek adına düzenlenen Süslü Kadınlar Bisiklet Turunun bu yıl ki adreslerinden biri Beylikdüzü oldu.  7.si düzenlenen tur, 115 şehir ve 14 ülkede eş zamanlı olarak gerçekleşirken bu yıl Beylikdüzü’nün kadınları “Süslüyüz, Özgürüz, Bisikletliyiz” mottosuyla en güzel elbiselerini giyip süslü bisikletleri ile harekete destek oldu.

 

İlk kez 2013 yılında başlayan ve “Dünya Otomobilsiz Kentler Günü” ne dikkat çekmek adına düzenlenen “Süslü Kadınlar Bisiklet Turu” etkinliği kapsamında Beylikdüzülü kadınlar farkındalık için pedal çevirdi. Birbirinden renkli bisikletlerle keyifli görüntülerin ortaya çıktığı etkinliğin organizatörü Özge Kaplan, Beylikdüzü Belediyesi ile oldukça güzel bir işbirliği yaptıklarına dikkat çekti. Etkinlik kapsamında konuşma yapan Beylikdüzü Belediyesi Meclis 1.Başkanvekili Serdal Mumcu ise, Beylikdüzü Belediyesi tarafından bisiklet kullanıcıları için planlanan yeni projeler olduğunu hatırlatarak, farkındalık yaratan bu etkinliğe katılan herkese teşekkürlerini sundu. 

 

“Kadın, toplumda görünür olduğu sürece o toplum nefes alır”

 

Birbirinden süslü bisikletlere coşkulu müziklerin eşlik ettiği,  Sezen Aksu Parkı’ndan Yaşam Vadisi’ne kadar uzanan tur oldukça renkli görüntülere sahne oldu. Başlangıç noktasında basın açıklaması yapan Organizatör Özge Kaplan, “Biz de dünyanın birçok yerindeki hemcinslerimiz gibi günlük kıyafetlerimizle bisiklete binerek ulaşımımızı sağlayabiliriz. Buna dikkat çekebilmek amacıyla süslendik ve bisikletimizle yollara çıktık. “Egzoz kokusuna karşı parfüm kokusu” diyoruz. Bugün yollarda araç gürültüsü değil bizim kahkahalarımız olacak. Kadın ve erkeklerin bu toplumda aynı haklara, yükümlülüklere sahip olduğunu hatırlatmak istiyoruz. Kadın, toplumda görünür olduğu sürece o toplum nefes alır. Kadın korkmadan yollarda olmalı, toplumun her alanında ‘var’ olmalı. Çünkü bisiklete saygı, kadına saygı, kadın bisikletliye saygı istiyoruz… İşte bu yüzden buradayız!” ifadelerini kullandı.

 

Bisiklet parkurlarında hedef 10000 metre

 

Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık’ın selam ve sevgilerini getirdiğini belirterek sözlerine başlayan Beylikdüzü Belediyesi Meclis 1.Başkanvekili Serdal Mumcu, “Beylikdüzü Belediyesi olarak Beylikdüzü’nde yaşayan her insanın yaşam kalitesini en üst seviyeye çıkarmayı kendimize görev bildik. Şu an da 6000 metre olan bisiklet sürüş parkurumuz yakında 8000 metreye çıkacak. Hedefimiz 10000 metrenin üzerine çıkarmak. Çok yakın bir zamanda bu parkurlarımızda birlikte pedal çevireceğiz. ‘Kadın sokağa inerse dünya değişir’ sözü çok doğru bir söz. Kadın elini attığı her şeyi gerçekten güzelleştirir ve bizler de bunun bilinciyle hareket ediyoruz. Bu sebeple bundan sonraki bütün çalışmalarımızda trafikten az, genelde bisiklet ve yürüyüş alanların çok olduğu üretimler göreceksiniz. Hep birlikte mutlu olmak adına güzel şeylerin altına imza atacağız. Bu sebeple tekrardan verdiğiniz emek ve yarattığınız farkındalık için hepinize teşekkür ediyorum” diyerek Özge Kaplan’a hediye ve çiçeğini takdim etti. Konuşmaların ardından DJ performansı ile etkinliğe katılanlar doyasıya dans edip eğlendi.

 

 


START TV / START TÜRK

Albayrak'tan Kıyamet Alametleri..!
Akgün, Okul Arazisini Konuta Çevirdiler.
Eski Muhtar'dan Özlü Sözler
Beşyüz Kişi Adına Beşyüz Fidan
Buda Tek Sınıflık Okul,
Aktan; Memurun Güven Kapısıyız..!
Tüm videolar...

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.