KÜLTÜR 16.11.2018 15:41:44 0

Tarih Dersleri Topkapı Sarayında..!

İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü ile Kültür ve Turizm Müdürlüğü arasında imzalanan iş birliği protokolü ile öğrenciler müze, kütüphane ve sanat mekanlarından etkin şekilde yararlanıp, tarihi mekanlarda ders yapabilecek.

Tarih Dersleri Topkapı Sarayında..!

Protokol, Topkapı Sarayı Müzesi’nde İstanbul Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı ile İl Kültür ve Turizm Müdürü Coşkun Yılmaz imzalandı. İl Milli Eğitim Müdürü Yazıcı, öğretmen ve öğrenciler için yeni dönemde 2023 vizyonu doğrultusunda çok önemli bir adım attıklarını söyledi.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın yeni dönem çalışmaları içerisinde çağın ve geleceğin becerisiyle donanmış ve bu becerilerini insanlığın faydasına kullanabilen, bilime meraklı, kültür ve sanata duyarlı, ahlaklı bireyler yetiştirme hedeflerinin bulunduğunu, kültür ve sanat ortamlarının öğrencilerin çok yönlü olarak yetiştirilmesi açısından önemli olduğunu belirten Yazıcı, şöyle konuştu:
“Çocuklarımız eğitimi sadece okulda dört duvar arasında algılamasınlar. Sanatın, kültürün olduğu ortamların, kütüphanelerin, zenginliği içerisinde oluşan ortamların arasında yer alarak buralardan da yararlanmalarını istiyoruz. Öncelikle öğrenci ve öğretmenlerimizin bir eğitim modeli olarak müzelerden yararlanmasını istiyoruz. Tarihle, kültürle ilişkili birçok konunun okul ortamı yerine müzelerde, kültür ve sanat ortamlarında işlenmesini istiyoruz. Ders programları içerisinde bunlara yer verilmesini çok önemsiyoruz. Bu ortamlarla birlikte İstanbul’u tanıma noktasında planlanmış geziler yapılmasını istiyoruz. Beraberinde de bunlarla ilgili bilgi-beceri yarışmaları düzenlemek istiyoruz. Önce ilçelerde sonra bütün İstanbul’u kapsayacak şekilde bir tasarımla yapmak istiyoruz.”


 
OKULLAR İLE KÜTÜPHANELER ARASINDA ENTEGRASYON
Okul kütüphaneleri ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’ne bağlı kütüphaneler arasında bir entegrasyon sağlamak istediklerini aktaran Yazıcı, ayrıca öğrencilerin dil becerilerini geliştirip, pratik yapacakları uygulamalar yapmak istediklerini belirtti. İl Kültür ve Turizm Müdürü Coşkun Yılmaz ise önemli olanın insanın kendi kimliği, kişiliği, kendi tarihi, kendi coğrafyası ve kültür ikliminde en güzel şekilde yetişerek dünyaya örnek, bütün insanlığı kucaklayacak bir duyguyla bezenmesi olduğunu söyledi.


START TV / START TÜRK

Albayrak'tan Kıyamet Alametleri..!
Akgün, Okul Arazisini Konuta Çevirdiler.
Eski Muhtar'dan Özlü Sözler
Beşyüz Kişi Adına Beşyüz Fidan
Buda Tek Sınıflık Okul,
Aktan; Memurun Güven Kapısıyız..!
Tüm videolar...

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.